Konrad C Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 добро пожаловать! Nazwa zestawu: Russian KV-2 Tank Firma: HobbyBoss Skala: 1:48 Nr katalogowy: 84816 Postęp Wieża została sklejona, brakuje tylko paru detali. Kadłub ma tylko przyklejone górne ścianki. Fotki czołgu który buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Zasiadam i podglądam. Widzę że długo nie zwlekałeś z rozpoczęciem warsztatu. Przewidujesz jakieś dodatki (np.blaszki, gąski, żywica)? Acha bym zapomniał. Tu masz stronę z masą zdjęć KW-2 - jest ich naprawdę dużo - może się przyda. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Też będę cię pilnie obserwował, bo to mój następny, tyle że w 1/35. Co to za czerwone znaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Dajesz, dajesz, nie przestajesz. Oczywiście zaglądam i podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam! No i zapowiada się kolejny ładny model! Mam tylko do ciebie straszna prośbę: Konradzie, NIE ŚPIESZ SIĘ! Zrób ten model dwa razy wolniej. Szanowni Forumowicze i moja skromna osoba poczekamy kilka dni dłużej na efekt końcowy. Nic nam się nie stanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Znając życie i tak będzie dwa tygodnie nie całe i po warsztacie... No nic zobaczymy co tym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Nieee, przy modelu chcę się pobawić olejami A trochę jeszcze dziś podziałałem, Powklejałem wózki wraz z kołami, koła napędowe oraz napinające na sucho. Zacząłem dokańczać wieże tak aby sprawdzić czy nic nie ma przy niej do szpachlowania. Okazało się, że lufa wymaga tego zabiegu ale to raczej było pewne, na kadłubie zostały po szpachlowane jakieś ubytki od form (?) Teraz czekam aż szpachla wyschnie i biorę za szlif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Konrad C[/b]"]na kadłubie zostały po szpachlowane jakieś ubytki od form (?) To nie są ubytki od form. Te prostokąty wskazywały gdzie należy przykleić dodatkową płytę pancerną podczas budowy KW-1 z ekranami. To samo miałem w moim KW-1. Po prostu Hobby Boss stosuje do wszystkich modeli KW ten sam model wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Działaj Konradzie! Niecierpliwie czekam malowania Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Malowanie powiadasz... "Mówisz - masz" Model odtłuszczony jutro maluję... Dać na warsztat BT-5z Zdezdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Jeśli dasz radę prowadzić oba warsztaty (plus dwie renowacje) w roku szkolnym z równie dobrym efektem, to pewnie, że tak. Zależy czy Cię ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Zasiadam i podglądam.Widzę że długo nie zwlekałeś z rozpoczęciem warsztatu. Przewidujesz jakieś dodatki (np.blaszki, gąski, żywica)? Acha bym zapomniał. Tu masz stronę z masą zdjęć KW-2 - jest ich naprawdę dużo - może się przyda. Nie, model buduję prosto z pudła. Dziękuję lecz o tej stronie już wiem - to właśnie z niej wydobyłem te zdjęcia. Też będę cię pilnie obserwował, bo to mój następny, tyle że w 1/35. Co to za czerwone znaczki? Nie wiem - były już na zdjęciach. Dajesz, dajesz, nie przestajesz. Oczywiście zaglądam i podglądam. Witam!No i zapowiada się kolejny ładny model! Mam tylko do ciebie straszna prośbę: Konradzie, NIE ŚPIESZ SIĘ! Zrób ten model dwa razy wolniej. Szanowni Forumowicze i moja skromna osoba poczekamy kilka dni dłużej na efekt końcowy. Nic nam się nie stanie.... Dobrze mistrzu. Znając życie i tak będzie dwa tygodnie nie całe i po warsztacie... No nic zobaczymy co tym razem... No niestety, życie jest brutalne. Konrad C[/b]"]na kadłubie zostały po szpachlowane jakieś ubytki od form (?) To nie są ubytki od form. Te prostokąty wskazywały gdzie należy przykleić dodatkową płytę pancerną podczas budowy KW-1 z ekranami. To samo miałem w moim KW-1. Po prostu Hobby Boss stosuje do wszystkich modeli KW ten sam model wanny. Dobrze wiedzieć. Jeśli dasz radę prowadzić oba warsztaty (plus dwie renowacje) w roku szkolnym z równie dobrym efektem, to pewnie, że tak. Zależy czy Cię ciągnie Ciągnie mnie tak, że BT już rozgrzebałem. Ale ostrzegam, że zdjęcia są brutalne... Widać tylko szpachlę. Jeszcze zobaczę czy dam warsztat, ale pewnie tak. Model zostało pomalowany, najpierw czarna farbą Pactry matt, czyli mój standard oraz następnie Russian Armor też tego samego producenta. Malując zieloną starałem się malować tak aby w różnych zakamarkach, na krawędziach i innych powierzchniach prześwitywała czarna farba. Pradę mówiąc jest to preshading. Następnym krokiem będzie dodanie do farby zielonej kilku kropel żółci/bieli i robienie rozjaśnień. Świetnie mi się go malowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 No i poszła najjaśniejsza farba stanowiąca już ostateczną bazę. Potem zabawa olejami. Czyli: -Ślady po deszczu, -wypołowienie, -filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 To co ci mówiłem, ten kolor nie jest najlepszy, nie ma co aż tak przesadzać. Daj ciemniejszą zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 To co ci mówiłem, ten kolor nie jest najlepszy, nie ma co aż tak przesadzać. Daj ciemniejszą zieleń. Jeśli chodzi o zieleń na sowieckich czołgach to... sam sobie wybieram jaki kolor. Ten akurat mi się podobał i na takowy czołg został pomalowany. Myślę, że gdybym dał ciemniejszy to po washu, olejach i innych, czołg byłby strasznie ciemny. Pobawiłem się trochę olejami na wieży, zrobiłem washa i zacieki. pomalowałem niektóre nity i śruby na taką ciemną czerwień imitującą farbę podkładową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Wygląda fajnie, tylko reflektor coś "ugryziony", będziesz coś z nim robił jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Wygląda fajnie, tylko reflektor coś "ugryziony", będziesz coś z nim robił jeszcze? To prawda, chyba będę robił go od podstaw z przeźroczystego plastiku. Fotki na szybko, dostał washa po całości. Zastanawiam się tylko czy dać kurz na podwozie czy mokre błoto jak na T-28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Daj kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Fajnie fajnie obij go trochę i czekam na brudzing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Pięknie się prezentuje po zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Spokojnie - to dopiero warsztat. Dałem kurz i resztki ziemi na podwozie. Tutaj najlepsze foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Bardzo ładnie. Rozumiem że uchwyty na wierzy zdjęte ze względów technologicznych i wrócą na swoje miejsce? Dawaj dalej z brudzeniem i obiciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Coraz ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 dobrze wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Tak, z uchwytami ciężko mi było washować wieże - po szturchnięciu patyczkiem higienicznym odrywały się więc je tymczasowo usunąłem. Następnym krokiem będą obicia, kurz, plamy po oleju, poprawa kurzu na podwoziu oraz gąsienice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi