ariel007 Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Witam po wakacjach. Po 2 tygodniach zwiedzania hradów a zamków WRRÓÓĆ winnic i browarów południowych Moraw czas na przedstawienie kolejnego modelu. Model nr 8 (w mojej krótkiej karierze ) to A-37B DRAGONFLY Academy w skali 1:72. Model przedstawia egzemplarz latający podczas wojny wietnamskiej. Jest to mój drugi model malowany aerografem a pierwszy w życiu kamuflaż. Przy budowie został użyty Zoom Eduarda (SS106) i jedna igła lekarska. Podkład to Mr Surfacer 1200 (z aero) potem czarny preshading (znów niestety znikł). Model jest malowany farbami Lifecolor. Potem nałożyłem filtry MIG-a (Tan for tritonal camo na górę i Grey for bright white na spód). Wash to Neutral wash MIG-a. Na koniec trochę cieni Tamiy-i tu i tam. Zapraszam Pudełko Model Na koniec mała pamiątka z czasów Wietnamu Edytowane 6 Września 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Witaj. Bardzo przyjemny dla oka model nam zaprezentowałeś. Jak na pierwsze kamo to na prawdę dobrze. Model nie jest przesadnie ubrudzony i to jest na plus. Oszklenie czysto pomalowane, ciekawa konfiguracja na podwieszeniach, kalki w porządku nie srebrzą. Dla nadania smaczku możesz mu zrobić delikatne okopcenia przy dyszach wylotowych. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Piękny pozazdrościć. Ile czasu nad nim spędziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Witam No jeśli tak wygląda Twój drugi natryskiwany i pierwszy kamuflowany model, to już się nie mogę doczekać co nam zaprezentujesz przy piątym czy szóstym malowaniu. Kolega Radzio_f słusznie stwierdził, że model jest przyjemny dla oka. Chce się go oglądać, bo nie jest nachalnie wyeksploatowany, a jednocześnie atrakcyjny w odbiorze. Gdyby nie drobne niedoskonałości malunkowe, skrzywiony drut na ogonie, pudełkowe kalkomanie Academy i drobne niedoskonałości w ułożeniu washa, byłoby perfetto od strony technicznej (merytorycznie niestety nie mogę się wypowiedzieć, bo nie znam się na tej maszynie). Oby tak dalej, a naprawdę będzie co oglądać w kolejnych galeriach Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Dzięki za oceny mojego maleństwa - a-37b jest ze dwa razy mniejszy niż f-89 choć to ta sama skala. Witaj.Dla nadania smaczku możesz mu zrobić delikatne okopcenia przy dyszach wylotowych. Troszkę mu zrobiłem ze Smoke-a Tamki ale widać (no właśnie nie widać ) zbyt delikatnie (nie chciałem przesadzić). Nie znalałem też wiarygodnych zdjęć takich okopceń. Piękny pozazdrościć. Ile czasu nad nim spędziłeś? 2 miesiące z 2 tygodniową przerwą na degustację win morawskich skrzywiony drut na ogonie To nie drut tylko plastikowy włos ze szczotki do zamiatania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Piękny model, starannie wykonany i do tego jak sfotografowany Gratuluję Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Gratulacje odemnie, powtórzę się jak na innym forum. Mam nadzieję, że jak zacznę swojego późną jesienią to kolega będzie służył jako " wujek dobra rada". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Yummie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Kawał dobrej roboty! Jak dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Bardzo ładnie wykonany model i bardzo dobrze pokazany. Jedyne co mógłbym sugerować to lekko "ugiąć" (zeszlifować) koła, bo samolot jest pod dużym obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Fajnie wykonany samolot, ślady eksploatacyjne takie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi