stakor1 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Może się komuś przydać więc wrzucam info : Star 266 Od 14 września w kioskach w cenie 29,90 zł! Cena wydania przy zamówieniu za zaliczeniem pocztowym to 32,00 zł.* Wydanie specjalne nie jest dostępne w prenumeracie. Skala modelu: 1:72 BTW - może ktoś wie - czy gdzieś w Wawie można dostać jeszcze gotowce 1/72 CARARAMy? Kiedyś były w realach i innych auchanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Ale czad!!!!!!!!!!!! Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoleski Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Tu jest trochę więcej zdjęć... No cóż... Nie powala na kolana. Nie ma co go porównywać do STAR-a od Tola ale za tę cenę jako uzupełnienie jakiejś dioramki myślę że obleci http://www.motoshowminatura.fora.pl/kultowe-auta-prlu-i-serie-pokrewne,3/kultowe-auta-prl-u-seria-deagostini,21-3180.html EDIT: stakor1 zajrzyj do Galerii Ursynów do Chematic-a, tam pamiętam walały się "małe" Cararamy, chociaż bardzo dawno już nie byłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 stakor1 a skąd wziełeś info ,że to skala 1:72 na zdjęciu opakowania wyraznie widać ,że to 1:43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 na stronie producenta jest http://www.kultoweauta.pl/nr_specjalny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Poza tym na forum z linku powyżej koledzy ustalili jego wielkość na 72. Moim zdaniem świetny materiał wyjściowy do zrobienia modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Zobaczcie na pierwszą stronę "KA": http://www.kultoweauta.pl/index.php Nigdy nie przyglądałem się im z bliska, ale wydaje mi się, że są one w dwóch lub trzech skalach, zależnie od modelu. Ale powiem wam, że chyba się sqszę na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenworth Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Star 266 w serii "Kutawe Auta PRLu" będzie w skali 1:72. Skala na opakowaniu to niestety tylko błąd. Tak samo było z Jelczem Ogórkiem (był w 1:72, a na opakoniu było napisane 1:43). Pozostałe modele wydane do tej pory w tej serii są w 1:43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 EDIT: stakor1 zajrzyj do Galerii Ursynów do Chematic-a, tam pamiętam walały się "małe" Cararamy, chociaż bardzo dawno już nie byłem... Dzięki - wdepnę przy okazji. Mam Mercedesa G i chciałbym go przerobić na naszą wojskową krótką wersję z soft topem, ale zanim go przerżnę na pół wolałbym się zabezpieczyć jakimś backupem ;) A skala będzie 1/72 - rzeczywiście podobna historia była z ogórkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Star już u mnie. Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony Wspaniały materiał wyjściowy do zrobienia porządnego modelu. No i ta cena... 29,90zł Mam Mercedesa G i chciałbym go przerobić na naszą wojskową krótką wersję z soft topemWidzę, że masz podobny pomysł do mnie by uzupełniać kolekcję 1:72 przerabiając gotowce Ja zrobiłem taką wersję Merca: viewtopic.php?f=68&t=23752 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Też stałem się posiadaczem Stara 266 od DeAgostini. Model jest dobry i moim zdaniem przeznaczony dla osób niemających nic wspólnego z modelarstwem (dla laików) lub osób które używają tego rodzaju (już rzadkość) modele do gier. Jeżeli chcemy porozmawiać o modelu Stara 266 w skali 1/72, to jest tylko "jeden" model, z Tololoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 No też zakupiłem sobie stara. Po dokładnych oględzinach stwierdzam, że po poprawieniu malowania będzie się nadawał pewnie na jakąś dioramę. Oczywiście trzeba go będzie przykryć jeszcze siatka maskującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 Widzę, że masz podobny pomysł do mnie by uzupełniać kolekcję 1:72 przerabiając gotowce Ja zrobiłem taką wersję Merca: viewtopic.php?f=68&t=23752 A no rzeczywiście - super ci wyszedł Nie widziałem wcześniej. Zwlekam z tym bo nie miałem żadnych fotek długiego mercedesa w naszych barwach a przeróbka na krótkiego to większa dłubanina. To podpowiedz jak zrobiłeś felgi - ja myślę, żeby machnąć z jakiegoś gotowego pojazdu 1/72 formę i zrobić z żywicy. Stara też już mam. Tylko mój się jakoś rozsypuje ;P Chińska tandeta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Ja sobie tez kupilem, bo nie sadzilem, ze ktokolwiek ten model w takiej skali wypusci. Jeżeli chcemy porozmawiać o modelu Stara 266 w skali 1/72, to jest tylko "jeden" model, z Tololoko. Czy ja zle patrze, czy model Tololoko jest w skali H0 (1:87)? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Tolo wydał Stara zarówno 1:72 jak i 1:87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Star gotowiec jest zamówiony. Mam też Stara 1:72 z Tololoko. Tak się zastanawiam, którego teraz ożenić z armatą Zu-23 - gotowca, czy Tololoko. Tololoko trochę mi szkoda, bo trzeba w nim porzeźbić skrzynię ładunkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Model jest dobry i moim zdaniem przeznaczony dla osób niemających nic wspólnego z modelarstwem (dla laików) Możesz rozwinąć, bo chyba nie do końca zrozumiałem myśl Czy ja zle patrze, czy model Tololoko jest w skali H0 (1:87)?Tolo wydał Stara zarówno 1:72 jak i 1:87.Porównywałem wczoraj skrzynię i kabinę w obu. Różnic wymiarowych niemalże nie ma, a i detale prezentują się porównywalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Jeżeli chcemy porozmawiać o modelu Stara 266 w skali 1/72, to jest tylko "jeden" model, z Tololoko. Czy ja zle patrze, czy model Tololoko jest w skali H0 (1:87)? Pozdrawiam Krzysztof STAR 266 WOJSKOWY SKRZYNIOWY - SKALA 1/72 STAR 266 SKRZYNIOWY WOJSKOWY - SKALA 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 ...a i detale prezentują się porównywalnie. dam link do inboxa Tololoko bo nie chce mi się zdjęć kopiować /url/ http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=15611 /url/ nie miałem ani jednego ani drugiego w rekach ale porównując z fotografii to temu z gazety naprawdę duzo brakuje do modelu w skali ,ja wiem cena ale chciałbym zobaczyć zdjęcia przerobionego "gazetowego"Stara do standardu Tololoko ,w/g mnie raczej niewykonalne. porównaj detale budy ,zawieszenia skrzyni różnica to kosmos. osobiście wolałbym /jesli miał bym w planach budować Stara/ wydać te 4 razy więcej ale mięć replikę a nie zbawkę. Zastrzegam ,że to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 BTW - może ktoś wie - czy gdzieś w Wawie można dostać jeszcze gotowce 1/72 CARARAMy? Kiedyś były w realach i innych auchanach. Sprawdz na fajnefury.pl - maja troche ciekawych zestawow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 chciałbym zobaczyć zdjęcia przerobionego "gazetowego"Stara do standardu Tololoko ,w/g mnie raczej niewykonalneWięcej wiary Robert porównaj detale budy ,zawieszenia skrzyni różnica to kosmos. Pisałem tylko o skrzyni i kabinie w wyglądzie zewnętrznym i nadal podtrzymuję swoje zdanie - są porównywalne jakościowo (żeby nie było wątpliwości - oba leżą właśnie przede mną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Więcej wiary Robert Grzesiu ja w Ciebie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Poniewaz niektorzy rozmowcy na kilku forach poddawali w watpliwosc autentycznosc plandeki Stara z DeAgostini, podziele sie znaleziskiem mojej zony: http://galeria.trojmiasto.pl/Niewybuch-na-ul-Rzeznickiej-111243.html?s=niewybuch%20rze%BCnickiej%20Gda%F1sku&pozycja=3 Na moje oko ten saperski pojazd ciezarowy to Star 266 wlasnie z taka buda. Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Tylko, że jest to Star 944 ten nowy Staro-man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Dzieki za sprostowanie. Nawet nie wiedzialem, ze taki jest. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi