Dumo Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Yyyy jakiego śniegu ? Ustawiam go w okresie późnej jesieni. Obicia skończone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Witam. Dumo nieźle pojechałeś z tym modelem. Moim zdaniem jest to twój najlepszy model. Cieniowanie ( jak dla mnie ) jest świetne, a i ślady użytkowania wyglądają bardzo ładnie. Trzymam kciuki za powalający efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 No bo pacyfikacja kopalni "Wujek" była w grudniu, a to przecież zimą. A i na zdjęciach masz wszędzie śnieg. Jednak szkoda podstawki więc chyba plan będziesz musiał zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Dzięki Wojtek Krzysiu ogólnie chodzi mi o stan wojenny pacyfikacja kopalni to tylko natchnienie. W tym tygodniu powinienem skończyć główne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Jest po prostu super ! Chyba tez sobie coś takiego kupie na gwiazdkę. Taka uwaga - pomaluj lakierem matowym tylko miejsca po których najczęściej chodziła załoga , resztę zostaw jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Wszystko zostawiam w satynie, pastele i pigmenty zmacą miejsca które tego potrzebują. Nie myślałem że tak dobrze będzie mi się malować współcześniaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Nie myślałem że tak dobrze będzie mi się malować współcześniaka... Bo to "ruski" współcześniak. Dlatego tak fajnie się je robi. Następny też zrób zza wschodniej granicy. Polecam BMP-3 Z Trumpka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 Wiesz co Paweł mam zamiar sklecić leoparda bo kosztuje 50zł i jest w miarę ogarnięty model, i można trochę poexperymentować. Jednak nie zakończę współcześniaków zaczynają mi się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Wiesz co Paweł mam zamiar sklecić leoparda bo kosztuje 50zł i jest w miarę ogarnięty model, i można trochę poexperymentować. Jednak nie zakończę współcześniaków zaczynają mi się podobać A którą wersję Leosia planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 Tet ogólnie skończony zalakierowany na satyne czeka na brudzing Leosia chciałem tego: http://mojehobby.pl/Hobby-Boss-German-Leopard-2-A4-tank-p-1-993128.html ale widzę już już podrożał o wiele dlatego jak coś biorę tego: http://mojehobby.pl/Hobby-Boss-Leopard-2A6M-CAN-p-1-1842012.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 http://www.martola.com.pl/pl629/produkty24938/German_Leopard_2A4 Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Leosia chciałem tego: http://mojehobby.pl/Hobby-Boss-German-L ... 93128.html ale widzę już już podrożał o wiele dlatego jak coś biorę tego: http://mojehobby.pl/Hobby-Boss-Leopard- ... 42012.html O fajny ten kanadyjczyk. Będziesz miał troszkę zabawy z tymi ekranami prętowymi. Ale dasz radę. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 Ooo Tomku dzięki, jeszcze rozkminie co i jak bo na razie na warsztacie jeszcze mam parę modeli do dokończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Ogólnie tetetka skończona zostało tylko nabłyszczyć i zmacić parę elementów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 ... i założyć gąsienice. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Bardzo ładnie wymalowany. Ciekawe kiedy mi takie malowanko wyjdzie? Podstawka też super, szczególnie podoba mi się faktura betonu i śmieci przy krawężniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 No i to się nazywa klasa oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Co tu się za dużo wypyszczac , bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Coraz lepiej to wygląda. Będziesz dawał jakieś figurki Rafał? Trochę pustawo na tej ramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Dzięki Panowie za miłe słowa. Wiesz co malowałem dzisiaj figurke wyszła bardzo dobrze ale oczywiście jak to ja chciałem dopieścić i spierdzieliłem! Teraz muszę zmyć farbe i na nowo malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 już Ci mówiłem aż będzie CI się śnic po nocach jak sie nie uda do kreta i od nowa pierw zaczynaj od twarzy ( humbrol chyba 63 lakier sido wash z umbry palonej potem na wystajace punkty vallejo skin flesh cz jakoś tak sido i na wystaje punkty biel tytanowa i rozcieraj) z mundurem zacznij od koloru bazowego zrób ciemna płukankę a potem rozjaśniaj wystające punkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 H 94 wychodzi lepiej jako podkład . Uwaga nie mieszaj oleju z akrylami przy malowaniu twarzy ( efekt mizerny ) . Jak już musisz to odwrotnie podkład akryl ,a cienie olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Do twarzu mam kolorki panzer acces: shadow flesh, highlights flesh i flesh base które nakładam systemem mokre w mokre. Wszystko było dobrze dopóki nie nałożyłem oleji już więcej tego błędu nie popełnie. Muszę kupić zmywacz do paznokci i wyczyścić figurke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Gąski pordzewiałe jeszcze dzisiaj przetre i przypigmentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Fajny kolor. Robiłeś to tymi olejami co na zdjęciu? Jakie to kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi