Skocz do zawartości

[RS] T-55A [Tamiya, Rb, Friulmodel, Eduard][1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Yyyy jakiego śniegu ? Ustawiam go w okresie późnej jesieni.

Obicia skończone:

81321539.jpg

48155100.jpg

• Odpowiedzi 181
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.

Dumo nieźle pojechałeś z tym modelem. Moim zdaniem jest to twój najlepszy model. Cieniowanie ( jak dla mnie ) jest świetne, a i ślady użytkowania wyglądają bardzo ładnie.

Trzymam kciuki za powalający efekt końcowy.

Napisano

No bo pacyfikacja kopalni "Wujek" była w grudniu, a to przecież zimą. A i na zdjęciach masz wszędzie śnieg. Jednak szkoda podstawki więc chyba plan będziesz musiał zmienić.

Napisano

Dzięki Wojtek

Krzysiu ogólnie chodzi mi o stan wojenny pacyfikacja kopalni to tylko natchnienie.

W tym tygodniu powinienem skończyć główne malowanie.

Napisano

Jest po prostu super ! Chyba tez sobie coś takiego kupie na gwiazdkę. Taka uwaga - pomaluj lakierem matowym tylko miejsca po których najczęściej chodziła załoga , resztę zostaw jak jest.

Napisano

Wszystko zostawiam w satynie, pastele i pigmenty zmacą miejsca które tego potrzebują.

Nie myślałem że tak dobrze będzie mi się malować współcześniaka...

Napisano

Wiesz co Paweł mam zamiar sklecić leoparda bo kosztuje 50zł i jest w miarę ogarnięty model, i można trochę poexperymentować.

Jednak nie zakończę współcześniaków zaczynają mi się podobać

Napisano
Wiesz co Paweł mam zamiar sklecić leoparda bo kosztuje 50zł i jest w miarę ogarnięty model, i można trochę poexperymentować.

Jednak nie zakończę współcześniaków zaczynają mi się podobać

A którą wersję Leosia planujesz?

Napisano

Ooo Tomku dzięki, jeszcze rozkminie co i jak bo na razie na warsztacie jeszcze mam parę modeli do dokończenia

Napisano

Ogólnie tetetka skończona zostało tylko nabłyszczyć i zmacić parę elementów:

51139932.jpg

51095150.jpg

50988396.jpg

62981882.jpg

Napisano

Bardzo ładnie wymalowany. Ciekawe kiedy mi takie malowanko wyjdzie?

Podstawka też super, szczególnie podoba mi się faktura betonu i śmieci przy krawężniku.

Napisano

Dzięki Panowie za miłe słowa.

Wiesz co malowałem dzisiaj figurke wyszła bardzo dobrze ale oczywiście jak to ja chciałem dopieścić i spierdzieliłem!

Teraz muszę zmyć farbe i na nowo malować.

Napisano

już Ci mówiłem aż będzie CI się śnic po nocach jak sie nie uda do kreta i od nowa pierw zaczynaj od twarzy ( humbrol chyba 63 lakier sido wash z umbry palonej potem na wystajace punkty vallejo skin flesh cz jakoś tak sido i na wystaje punkty biel tytanowa i rozcieraj) z mundurem zacznij od koloru bazowego zrób ciemna płukankę a potem rozjaśniaj wystające punkty

Napisano

Do twarzu mam kolorki panzer acces: shadow flesh, highlights flesh i flesh base które nakładam systemem mokre w mokre. Wszystko było dobrze dopóki nie nałożyłem oleji już więcej tego błędu nie popełnie.

Muszę kupić zmywacz do paznokci i wyczyścić figurke.

Napisano

Gąski pordzewiałe jeszcze dzisiaj przetre i przypigmentuje:

94920688.jpg

46387137a.jpg