bazylms Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 A mój Car stoi na swoich kołach ,fotki nie dam bo światło mam słabe No to przyjdzie obejść się smakiem. Ale poczekam bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Ja rozrabiam pigmenty do aero alkoholem izopropylowym IPA.Bardzo ładnie się rozpuszczają i błyskawicznie schną. Do zbiorniczka wlewam zawsze przez filtr zrobiny z damskich rajtuz .Nic mi się wtedy nie zapycha.Następnie utrwalam też fixatywą z aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 No prosze jest jednak na to patent Piotrek jak ta Puma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Puma stoi na kołach tylko dalej eksperymentuję z brudzeniem tego co widać w podwoziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Wygląda śwnietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 ....no i bardzo ladnie sie to prezentuje po przefiltrowaniu. Model ladnie z matowial...spoczko wycieniowany. Robert, mowisz ze preparat AK do zaciekekow daje lepsze efekty niz mazianie olejami...ciekawe (mozesz podeslac numer tego preparatu? z checia poeksperentuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Czy daje lepszy efekt ,może nie bo to w sumie farba olejna z rozcieńczalnikiem jest w tej butelce ale jest bardzo wygodne w użyciu i można kontrolować w pełni proces nakładania.Cena jest wysoka jak na taki specyfik ale ta buteleczka wystarczy spokojnie do konca mojej kariery modelarskiej a pewnie jeszcze trochę zostanie Używałem tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Poczekaj jeszcze miesiąc. Ja kupowałem specyfik AK do robienia plam oleju kiedy kosztował 10zł na Allegro. Ten teraz kosztuje trochę dużo ale stanieje. Sam używam ich specyfików i mogę je z czystym sumieniem polecić każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Przepraszam ,że zdjęcia słabe ale robiłem z ręki /statyw kolega po plenerze zapomniał zwrócić / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Nie chcę Cie smucić ale zły kolor, amerykańce były malowane na olive drab który bardziej podchodzi pod brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Rafał jak najbardziej tyle tylko ,że to jak w tytule wóz KBW a więc przejety od sowietów ,w/g Marka wiedzy były przemalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Będziesz go jeszcze trochę obijał Robert? Za ładnie trochę wygląda jak na wóz ,który ganiał chłopaków po lasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 No właśnie chyba nie ,ma troche obić ale bardzo delikatnych ,nie chciałem go maltretować ,wydaje mi się że raczej obity mocno nie mógł być ,te "działania" nie były typowo wojenne,tak myślę.Na następnym się poznęcam ,jakiegoś sowieta chyba zakupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Mam podobny AK tylko dla DAK. Na jaką powierzchnię go dawałeś? Sido czy mat albo jeszcze inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 tylko na sido albo inny połysk bo wtedy masz nad nim kontrole inaczej weżre się w farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 jak w tytule wóz KBW a więc przejety od sowietów ,w/g Marka wiedzy były przemalowane I następnie powtórzono numery pojazdu US..? Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 jak w tytule wóz KBW a więc przejety od sowietów ,w/g Marka wiedzy były przemalowane I następnie powtórzono numery pojazdu US..? Pozdrawiam, Maciej I widać ,że nie wysiliłeś się za bardzo Robert , te pojazdy przed oddaniem do KBW przechodziły remonty , wiec silą rzeczy były malowane farbami rosyjskimi. Też o tym pomyślałem ale na zdjęciu tego wozu jest Amerykański serial co sugeruje ,że był w oryginale ,dobrze myślę? Ale one zatrzymywały do końca swoje amerykańskie numery. Nawet po remoncie . Pamiętam jak jeszcze stały w filmowce rożne amerykańskie sprzęty to tez miały jeszcze oryginalne numeracje.Warszawski SU-57 ma do dzisiaj swoje numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Może, tylko czy zadając pytanie muszę wysilać się, jak to ująłęś za bardzo? Mnie wydaje się conajmniej dziwne, że pojazd po przejęciu i przemalowaniu na własne barwy miałby otrzymać ponownie numer amerykański. To Ty budujesz jego kopię, nie ja - a posłużenie się mało przekonującym cytatem jest równie błyskotliwe co merytoryczne. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Pisząc że się nie wysiliłeś miałem na mysli że nie podjąłeś "trudu"przeczytania całego watku a zobaczyłeś ostatnie zdjęcia i napisałeś ,że nie taki kolor . Co do tematu mojej błyskotliwości to Ty akurat nią sie nie popisałeś To tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Nie napisałem, że "nie taki kolor" - panie obrażalski. Czyżby zabrakło Ci trudu do przeczytania mojego wpisu..? I co, wiesz już czy miał amerykańskie numery po przemalowaniu, czy też nie? Bo wolałbym dostać odpowiedź na to pytanie niż czytać Twoje wynurzenia.. błyskotliwe. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Odpuść bo nie mam zamiaru z Toba dyskutować To tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Jak odpowiesz na moje pytanie, chyba że nie potrafisz. Ale to napisz wprost a nie zarzucaj focha. Pozdrawiam, Maciej P.S. Do dyskusji ze mną nie dorosłeś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Witam jak w tytule wóz KBW a więc przejety od sowietów ,w/g Marka wiedzy były przemalowane I następnie powtórzono numery pojazdu US..? Tak, na pojazdach które pochodziły z dostaw Leand-Lease i które trafiły do jednostek LWP. Numery zostawiano, także po remoncie. Dlatego że w polskich ewidencjach, pojazdy pochodzące z "lend lizu" odnotowywano, uwzględniając oryginalny numer, w tym przypadku numer amerykański. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 To wiem, natomiast nic mi nie wiadomo by odmalowywano go ponownie po przemalowaniu pojazdu. Tego i tylko tego dotyczy moje pytanie. Zwracam na to uwagę, bo model teraz wygląda jak z numerami odmalowanymi na nowej farbie ( nie widać olive drabe ). Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi