Kosynier Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Czas odkopać model i wątek. Powalczyłem trochę z podstawką, podłoże zrobione z gipsu pokrytego ziemią do kwiatów. Później pomalowane mieszanką brązów na koniec poszły pigmenty. To jeszcze nie koniec zabiegów doświadczalnych ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Przy tak oblepionych szczelnie kołach musiał by siedziec w błocie po osie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 No nie wiem, mi jakoś nie podchodzi to błoto na kołach. Wygląda jak by to powiedzieć, zbyt "puchato" i monotonnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Według mnie też za dużo błota na kołach. Przypominają mi ciastka. Tylko zrobić kawę i zjeść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Tak sobie popatrzyłem na model, poczytałem komentarze i przyznaję 100% racji kolegom. Zdecydowanie za bardzo zabłociłem koła. Próbowałem skrobać ale błoto trzyma jak beton. W związku z tym potrenuję przerobienie tego błota na mokre błoto zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 A może wymiana kółek?chyba parę wolnych posiadam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Dzięki za propozycję wymiany kółek, ale zostawiam tak jak jest. Spróbowałem troszkę zróżnicować błoto, dodałem trochę "wilgoci". W sumie to już prawie koniec, może jeszcze gdzieniegdzie suche pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Wiesz syfilisu to mu raczej już starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Wg mnie spieprzyłeś kociaka tymi kółkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Na kołach wyszła plastelina. Mocno ufajdany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Wg mnie spieprzyłeś kociaka tymi kółkami.. Wiem, odstawię na półkę aby przypominał jak nie robić błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Zawsze możesz je zmienić..te kółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Można go jeszcze wpuścić w wysoką trawę na podmokłym terenie, taką mam koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Ładnie choć mocno wybrudzone boki ale koła to.. wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Pewnie wyglądałby lepiej bez takiej ilości błota, natomiast z pewnością można go pokazywać bez wstydu ;) Czołg nie ma wieży i niemal połowę wysokości stanowią koła. Tak obłocone nie stanowią czynnika, który by wzbudzał zainteresowanie wśród widza. W związku z tym proponowałbym zagospodarować jakoś górę czołgu, a najlepiej dodać figurki. Wymyśl coś oryginalnego i będzie git. Możesz jeszcze spróbować zdjąć trochę tego twardym pędzlem wspomagając się zmywaczem wamodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Można go jeszcze wpuścić w wysoką trawę na podmokłym terenie, taką mam koncepcję Warto spróbować. Dołożyłbyś trochę mokrych śladów i może wyszłoby z tego coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Można go jeszcze wpuścić w wysoką trawę na podmokłym terenie, taką mam koncepcję Warto spróbować. Dołożyłbyś trochę mokrych śladów i może wyszłoby z tego coś ciekawego. Wydaje mi się że to będzie dla niego najlepsze rozwiązanie... koła zanurzyć gdzieś do połowy w błocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 ewentualnie kolor z błota przemalowac na śnieg. Śnieg lubi się tak mocno oblepiać. Błoto trochę cieniej by było oblepione, chyba że to jakas glina, ale w tedy innny kolor i struktura mniej grudkowata a bardziej spoista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Śnieg i trochę suchej trawy, to jest to nad czym teraz powalczę. W sumie o wiele gorzej już być nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Nadeszła zima ;o) . To jeszcze nie koniec zmagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Nieco lepiej, ale mam nadzieję że śnieg na kołach nie zostanie taki czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Troszkę śniegu by się przydało na przód i tył maszyny no i fakty trochę za ładny ten śnieg na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Obawiam się, że właśnie zabiłeś ten model i w tym momencie to co mogę polecić, to zmywacz wamodu. Takie obrzucenie śniegiem, zwłaszcza koła napędowego jest kuriozalne, a w dodatku błąd w postaci tego śniegu bije po oczach. Idziesz drogą, którą przerabiał już Twitch ze swoją panterą, to nie może się skończyć dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Obawiam się, że właśnie zabiłeś ten model i w tym momencie to co mogę polecić, to zmywacz wamodu. Takie obrzucenie śniegiem, zwłaszcza koła napędowego jest kuriozalne, a w dodatku błąd w postaci tego śniegu bije po oczach. Idziesz drogą, którą przerabiał już Twitch ze swoją panterą, to nie może się skończyć dobrze. Droga zła ta jest... inna lepsza być może Tak poważnie to faktycznie ten śnieg to słaby pomysł w szczególności że sam pojazd zrobiłeś naprawdę świetnie... a teraz cierpi na tej winietce. U mnie efekt finalny wyglądał tak że winietka wylądowała w koszu a pantera wpadła do zmywacza a potem moja ukochana sobie ją pomalowała według własnego widzimisię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi