Skocz do zawartości

Morser Karl Gerat Trumpeter 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślałem, że to zestawowe i zastanawiałem się, jak zrobiłeś te kropki na każdym ogniwku. Teraz wszystko jasne. Swoją drogą te druciki były w zestawie, czy trzeba je dorobić samemu? Pytam, bo nigdy friuli nie miałem w ręku.

• Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

muszę przyznać ze jestem pod wrażeniem! wspaniała robota, planujesz jakąś podstawkę do niego po zakończeniu prac ? tak wgl to ile ogniw ma jedna gąsienica ?

Napisano

Piotrze (takie mniemam jest twoje imię) powiem ci że na serio zaczynam mysleć o zakupie tego monstrum. Bardzo mi się podoba. Mam tylko pytanie odnośnie friuli. Widac że masz druty łączeniowe na zewnątrz. Czy friul nie dostarcza gąsek lewych i prawych?

Napisano

Wiesz, te gąski tymczasowo do zdjęć założyłem więc nie patrzyłem za bardzo w którą stronę są założone. Można założyć je tak żeby druty były do wewnątrz.

Napisano

Pomalowany, niestety padły mi baterie w aparacie po zrobieniu jednego zdjęcia i musiałem się posiłkować aparatem awaryjnym ;) Stąd kiepska jakość fotek.

IMG_4505.jpg

IMG_0737.jpg

IMG_0728.jpg

IMG_0739.jpg

IMG_0740.jpg

Napisano

Baza całkiem, całkiem. Teraz to ładnie i realistycznie podniszczyć.

Prawdę mówiąc, ja chyba bym się za takie coś nie wziął, zupełnie nie miałbym pomysłu jak to pomalować.

Napisano

Super . Czekam na washa (bo chyba nie był dawany).

Napisano
Prawdę mówiąc, ja chyba bym się za takie coś nie wziął, zupełnie nie miałbym pomysłu jak to pomalować.
Właśnie tak jak ten, he, he.
Napisano

Prześwity głównie na elementach działa i lawety, które były malowane wcześniej. Będę je jeszcze dzisiaj poprawiał żeby bardziej komponowały się z kadłubem. O co chodzi z tą stroną flagową ?

Napisano

Taka przenośnia . Większość zdjęć pstrykasz z lewej strony modelu więc uznałem ją za "flagową". Tak swoją drogą ile farby na to poszło? Kończę obijać Mausa i wydawał mi się wielki a ma tylko 31 cm

Napisano

Prawa strona jeszcze ma pewne defekty do usunięcia. Widać na zdjęciu robionym od tyłu ;) Farby poszło sporo. Tak z 3/4 buteleczki vallejo air. + 1/3 drugiej użytej do rozjaśniania.

Karl też ma ok 31 cm długości. Ale bryła o wiele bardziej skomplikowana niż Maus wydaję mi się.

Napisano
Karl też ma ok 31 cm długości. Ale bryła o wiele bardziej skomplikowana niż Maus wydaję mi się.

Zdecydowanie tak. Maus wygląda jak półtora cegły z lufą

Napisano
Zdecydowanie tak. Maus wygląda jak półtora cegły z lufą

Piękny kolos 31cm, no, no.

Napisano

Witam.

Ciekawe jak by wyglądał przy Karl-u czy Mausie Panzer I ? ? ?

Model ciekawy, ładnie pomalowany choć trzeba go jeszcze w niektórych miejscach poprawić. Ogólnie wygląda dobrze.

Jedziesz dalej.

• 4 weeks later...
Napisano (edytowane)

Super . Duży szacun .

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

Muszę Ciebie zmartwić, ale działo o nazwie własnej Ziu nie było osadzone na podwoziu 8-kołowym, tylko na 11-kołowym. Na podwoziu 8-kołowym osadzone było działo o nazwie "Adam".

Edytowane przez Gość