dumapolski Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Myślałem, że to zestawowe i zastanawiałem się, jak zrobiłeś te kropki na każdym ogniwku. Teraz wszystko jasne. Swoją drogą te druciki były w zestawie, czy trzeba je dorobić samemu? Pytam, bo nigdy friuli nie miałem w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Drut jest w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 muszę przyznać ze jestem pod wrażeniem! wspaniała robota, planujesz jakąś podstawkę do niego po zakończeniu prac ? tak wgl to ile ogniw ma jedna gąsienica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Piotrze (takie mniemam jest twoje imię) powiem ci że na serio zaczynam mysleć o zakupie tego monstrum. Bardzo mi się podoba. Mam tylko pytanie odnośnie friuli. Widac że masz druty łączeniowe na zewnątrz. Czy friul nie dostarcza gąsek lewych i prawych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Wiesz, te gąski tymczasowo do zdjęć założyłem więc nie patrzyłem za bardzo w którą stronę są założone. Można założyć je tak żeby druty były do wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Pomalowany, niestety padły mi baterie w aparacie po zrobieniu jednego zdjęcia i musiałem się posiłkować aparatem awaryjnym ;) Stąd kiepska jakość fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Piękniutko wymalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Baza całkiem, całkiem. Teraz to ładnie i realistycznie podniszczyć. Prawdę mówiąc, ja chyba bym się za takie coś nie wziął, zupełnie nie miałbym pomysłu jak to pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Super . Czekam na washa (bo chyba nie był dawany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Prawdę mówiąc, ja chyba bym się za takie coś nie wziął, zupełnie nie miałbym pomysłu jak to pomalować.Właśnie tak jak ten, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Pomalowany, Te prześwity plastiku zostają czy farba się skończyła? Strona flagowa jako baza super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Prześwity głównie na elementach działa i lawety, które były malowane wcześniej. Będę je jeszcze dzisiaj poprawiał żeby bardziej komponowały się z kadłubem. O co chodzi z tą stroną flagową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Taka przenośnia . Większość zdjęć pstrykasz z lewej strony modelu więc uznałem ją za "flagową". Tak swoją drogą ile farby na to poszło? Kończę obijać Mausa i wydawał mi się wielki a ma tylko 31 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Prawa strona jeszcze ma pewne defekty do usunięcia. Widać na zdjęciu robionym od tyłu ;) Farby poszło sporo. Tak z 3/4 buteleczki vallejo air. + 1/3 drugiej użytej do rozjaśniania. Karl też ma ok 31 cm długości. Ale bryła o wiele bardziej skomplikowana niż Maus wydaję mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Karl też ma ok 31 cm długości. Ale bryła o wiele bardziej skomplikowana niż Maus wydaję mi się. Zdecydowanie tak. Maus wygląda jak półtora cegły z lufą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Zdecydowanie tak. Maus wygląda jak półtora cegły z lufą Piękny kolos 31cm, no, no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Witam. Ciekawe jak by wyglądał przy Karl-u czy Mausie Panzer I ? ? ? Model ciekawy, ładnie pomalowany choć trzeba go jeszcze w niektórych miejscach poprawić. Ogólnie wygląda dobrze. Jedziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Karlem zyskał imię "Ziu" ;). Położyłem też filtry. Jutro zabieram się za obicia i wash. Swoją drogą na filtry poszedł chyba z litr whitespiritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 bardzo l ladnie to wyglada. czekam niecierpliwie na reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Super . Duży szacun . Edytowane 21 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Jest po prostu Great. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Początkowe stadia brudzenia. Na zdjęciach zobaczyłem że w wielu miejscach niedokładnie wytarłem wash. Do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Muszę Ciebie zmartwić, ale działo o nazwie własnej Ziu nie było osadzone na podwoziu 8-kołowym, tylko na 11-kołowym. Na podwoziu 8-kołowym osadzone było działo o nazwie "Adam". Edytowane 22 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Hmm mówisz? Zaufałem instrukcji która podaję iż Ziu można zrobić w obu wersjach. No niestety tak już raczej zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Na pocieszenie jest fakt, że Karl nie jest tak znany jak np. Tygrys, i mało kto to zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi