Aleks Kornafel Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 lecz taki czołg mółby istnieć naprawdę podczas wojny. I jednym strzałem przed Tygrysa rozwalał mu silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Rudy 102 My Czterej pancerni mamy czolg z patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Zauważ że w serialu walki pancerne były raczej na krótkim dystansie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Bardzo ciekawy. A tych co się mnie czepiają to macie problem chciałem skomentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Ale zastanów się, czy komentarz o treści "Bardzo ciekawy." jest aż tak ważny dla autora, żeby odkopywać wątek z przed 4 lat? Nie chce, żeby to wyglądało na jakieś moje osobiste wycieczki względem nowych użytkowników, ale na serio, przydałoby się oficjalnie upomnieć kolegę, aby przestał notorycznie wyciągać z czeluści forum różne wątki, dodając nic nie wnoszące komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Wszystkie czolgi grajace Rudego byly powojennej produkcji........ Pewny jesteś tego co piszesz, bo ja jestem pewny ,że się mylisz. W produkcji filmowej znalazłem conajmniej 2 czołgi wojenne i jedno ujęcie , które może sugerować ,że było ich więcej. Wiele o realizacji filmu rozmawiałem z moim Teściem,który przez lata służył w Żaganiu. Do zdjęć niektórych odcinków tam realizowanych wydelegowano czołg z 1 Komp. ,a z żołnierzy 2 Komp. Między innymi udział brali krp.W. z Sosnowca dobrany posturą do załogi Rudego oraz kpr P.jako dowódca w wozach niemieckich . ( Nazwiska usłyszałem po raz kolejny ,ale ustawa...) Ja kalki do Rudego opracowywałem właśnie na podstawie wojennego Rudego ,by było bliżej prawdy ,choć to nadal prawda filmowa ,bo wtedy jeszcze powinni walczyć na T34-76. Kolego mimo kilku potknięć ,które można usunąć i/lub nieścisłości powstałych na skutek płynnej dokumentacji w postaci wielu filmowych Rudych zbudowałeś fajny i pozytywnie odbierany model , za co gratulacje. Na pochwałę zasłużyłeś także za próbę przekonwertowania wieży zakładu 183 na Bumarowską . Może kiedyś doczekamy się seryjnej wieży Bumaru z plastiku , bądź chociaż z żywicy jako kit do konwersji . Aż dziw ,że przez tyle lat żadna polska firma się tym nie zajęła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 witam, gratuluję modelu ładnie wygląda jedno ale brak łapki szarika na burcie czołgu. pozrawiam arni44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 LUDZIE, LITOŚCI!!!! To jest temat z przed prawie pięciu lat. Jakub, popatrz czasem na datę ostatniego postu zanim napiszesz nowy. Wiem ze autor na pewno się cieszy, ale nie chodzi o to aby przenosić wątki ze strony np. 30 na pierwszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Bez przesady. Nic wielkiego się przecież nie stało. Takich odgrzebanych wątków jest naprawdę niewiele, a korzyść jest taka, że ktoś ( np. ja) obejrzy model który kiedyś przegapił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 A to dla was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 A to już inna sprawa. Żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Panowie, zachowajcie te "dupy" i "żale" na empki, fejsiki itp - trzymajmy poziom ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 No niestety. Czasem trzeba użyć narzecza, bo inaczej interlokutor nie zrozumie. O ile w ogóle... EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 A to dla was Nie wiem co to ma oznaczać i szczerze mówiąc już mnie to nie interesuje. Kolega widać jest niereformowalny w niektórych kwestiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi