MartiniOCP Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Jak mogę coś doradzić - jeśli chcesz mieć czarne wnętrze to spróbuj pomalować je na mocno ciemny szary. Potem kolorem o ton ciemniejszym możesz wycieniować fotele, deskę i co tam chcesz. Dodałoby to trochę życia kabinie. Deseczki fajne ale, tak jak mówi tomeka6, trochę za grube. Poza tym, mi przywodzą na myśl takie prl-owskie podkładki pod prysznic. Not sexy:D Lara fajna:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 to będzie pierwsza Scania z silnikiem przed kabiną z tunelem silnika w kabinie Uważaj na moderatorów bo lubią tak kuriozalne tematy zamykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Moim zdaniem wnętrze nie jest złe przez to ze jest ciemne... A co chodzi o podłogę to to jest właśnie balsa, chodź jak mówisz, trochę za gruba. to będzie pierwsza Scania z silnikiem przed kabiną z tunelem silnika w kabinie Uważaj na moderatorów bo lubią tak kuriozalne tematy zamykać Jakby co to zamiast mostu morze tam być po prostu schowek, dla mądrego nic trudnego Deseczki fajne ale, tak jak mówi tomeka6, trochę za grube. Poza tym, mi przywodzą na myśl takie prl-owskie podkładki pod prysznic. Not sexy:D Lara fajna:D pzdr. A mnie deseczki przypominają wnętrze Audi, albo drewno z Yachtów Kazdy swoje skojazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Patrz, że ci z Audi i ci od Yachtów zerznęli bezczelnie to łazienkowe rozwiązanie:D LOL. pzdr i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Dan ja na twoim miejscu, aby zmniejszyć grubość deseczki na podłogę trochę bym ją podszlifował. Według mnie aby trochę rozjaśnić kabinę, można by zrobić jaśniejszy materac łóżka i ewentualnie jakieś inne jasne akcenty.Wg dobrym kolorem byłby jasny berz. Moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 jasny beż polecam HUMBROL MATT 148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 A wiec, wnętrze całkiem zmienione Deski przetarłem papierem i są już cieńsze, może nie tak jak przewidziano ale jest mala różnica. na ścianach i suficie chciałem zrobić taki efekt chmur, albo mgły bo chciałem rozjaśnić kabinę i tylko taki pomysł mi wszedł do głowy (laczenie pomiedzy czernia a chmurami poprawie jeszcze). Najwyżej pomaluje to jednolitym białym. Nie wyglada moze to tak dobrze z bliska, i możliwe ze powiecie ze jest teraz tego za dużo, pomyślę jeszcze o zakupie niebieskiej farby żeby niebo zrobić (ale to w ostateczności)... nie wiem czy drzwiczki od szafek nie pomalować na ten beż co na łózku. Duzo myślenia zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Beznadziejnie to wygląda ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Lóżko wyszło ładnie .Efekt chmur beznadzieja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 No i jest tak jak to przewidziałem, jakieś sugestie? Nie chce mi się za dużo kupować wiec robie z tego co mam. Chmury po prostu mogę pomalować na jednolity biały i możliwe ze będzie to lepiej wyglądało... Aha, zapomniałem dodać. boki tez są w budowie no i zostały ostatnie poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Łóżko naprawde fajne. Ja bym jeszcze poprawil miejsce gdzie deski na podlodze sie konczą od strony przedniej szyby - moznaby to bylo wygladzic bo tak to troche zlabo wyglada. "efekt chmur" tak, jak mowia koledzy. Czy moglbys mi powiedziec ile cm badź mm maja te gazety? Właśnie robie swoje i chyba troszka za duze mi wyszły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Przy boczkach to czeka cię jeszcze sporo szlifowania. Efekt chmur nie wygląda za ciekawie i chyba trzeba będzie trzeba to poprawić, może coś bardziej beżowego pod kolor kanapy. maciol ma racje mógłbyś poprawić koniec deseczek, może zeszlifować je pod kątem. Ciekawie wygląda telewizor i kanapa . Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Dzieki z komentarze Łóżko naprawde fajne.Ja bym jeszcze poprawil miejsce gdzie deski na podlodze sie konczą od strony przedniej szyby - moznaby to bylo wygladzic bo tak to troche zlabo wyglada. "efekt chmur" tak, jak mowia koledzy. Czy moglbys mi powiedziec ile cm badź mm maja te gazety? Właśnie robie swoje i chyba troszka za duze mi wyszły.. Co chodzi o deski to już zrobiłem jakby pod katem ale myślę ze da się bardziej to poprawić. Z gazetkami miałem ten sam problem ale wyszły mi już dobrze, maja 1 cm na 1,4 cm A jeśli zostawię sufit z chmurami, a tylko ścianki na ten beż, może być dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 E tam, zajebiste malowanie zimowe. Pełen autentyk z frontu wschodniego. WTF. Takie artystyczne malowanie chmur to czerwony szlak dla zawodowców. Nie pchaj się tam, bo sobie nogi połamiesz. Boczki też na nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Musze cie zdziwić ale skończyłem szkole jako malarz dekorator i jestem teraz w akademii artystycznej wiec wiem co to 'sztuka'. A jeśli chodzi o boki to kto powiedział ze sa skończone, ze są idealne. To ze jest przy nim roboty to każdy widzi i nikt nie narzeka. Twój komentarz nie był w ogóle potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Kolega miał na myśli, że lepiej żebyś zrobił prostsze malowanie które ładnie wyjdzie, niż skomplikowane które wyjdzie brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 No skomplikowane nie bylo, zbytnio sie nie trudzilem przy tym, i nie mialem nadziei ze sie spodoba komus, to bylo na sprubowanie zeby zobaczyc jak wyjdzie. Jest zle to to zmienie, nie ma problemu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 mi kolorystyka sie podoba, zrobił jasną górę, ale tyn dół kabiny to masakra ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Jak dla mnie to to bardziej przypomina marmur . Boczki jak na razie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 daj na jednolity biały góre i po problemie. oczywiście, model ma się podobać Tobie - taka znana sentencja bo przeciez jakbys chcial zostawic tak jak masz no to kto Ci zabroni ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Cześć wszystkim, daj na jednolity biały góre i po problemie. oczywiście, model ma się podobać Tobie - taka znana sentencja bo przecież jakbyś chciał zostawić tak jak masz no to kto Ci zabroni ? pzdr oczywiście ze będzie mi się podobał (to znaczy dąże do tego), po prostu brak wyobraźni i czasu robią z człowieka durnia ze tak powiem Ścianki pomalowałem na jednolity biały i myślę ze trzeba będzie coś wymyślić na ten czarny, bo to w ogóle nie ma się do białego, myślę żeby je oddzielić bezowym paskiem... Ale RapToWny wspomniał o marmurze, i bardzo ci za to dziękuje (tak jak mówiłem, brak wyobraźni robi z człowieka durnia) Przecież jeden z oczywistych i głównych miejsc w grze Tomb Raider jest Grecja i ich świątynie, tam są ściany i podłogi pokryte kamieniem i marmurem. Dlaczego o tym nie pomyślałem wcześniej to nie wiem Zacząłem wiec pracować przy tym i oto co mi wyszło: podłoga już nie jest czarna i mi bardzo się podoba tak jak jest stolik i szafeczka tez są w marmurze i myślę ze tyle wystarczy. Lozko i 'fotel' juz sa obite tkanina i mysle ze tez mi dobrze to wyszlo. góra jest jeszcze nie gotowa wiec nie pokazuje ale będzie na jednolity biały oprócz sufitu. Mam nadzieje ze wam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Dan, nie obraz sie, bo wcale nie o to mi chodzi, ale jak na studenta akademii artystycznej to efekt jest kiepski. Do rzeczy co mam na mysli: -zestawienie kolorow jak i nadmiar tej czerni wygladaja strasznie, i przytlaczajaca (jak zestawiac kolory ze soba ze o Feng Shui nie wspomne to chyba podstawa w takiej uczelni??); -wyglad ogolny wnetrza jest przygnebiajacy i "zimny" (jakbym byl kierowca tej Scanii to spalbym w naczepie zeby nie dostac depresji); -jakosc wykonania, powinienes sie bardziej przylozyc do szczegolow, skoro chodzisz do Akademi artystycznej to takie rzeczy jak poprowadzenie linii prostej pedzelkiem bez wyjezdzania za linie powinienes miec opanowane do perfekcji. Napisales wczesniej, ze wiesz co to sztuka, hm. sztuka niewiele ma wspolnego z urzadzaniem wnetrz. Z reszta, zobacz sobie na necie Scanie Longline z firmy "Singer" , taka pomaranczowa z cysterna - zobacz wnetrze - jasne, pozytywne i z klasa. Generalnie wszystko jest kwestia gustu i kazdemu podoba sie co innego, wiec nie odbieraj tego komentarza jako atak na Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 1 jedna uwaga. W tych Scaniach na ścianie są zazwyczaj jakieś połki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 No u ciebie komentarz można normalnie odebrać, nie jak u niektórych...no i rozumiem o co ci chodzi. Mam nadzieje ze ten marmur nie przeszkadza ci w ogólnej konfiguracji (podloga i stolik)? A ścianki przecież wspominałem ze coś ''Trzeba" zrobić z ta czernią "Ścianki pomalowałem na jednolity biały i myślę ze trzeba będzie coś wymyślić na ten czarny, bo to w ogóle nie ma się do białego" powiedzmy ze ściany zostały do całkowitej zmiany...;) Nie mam za dużo farb, mam do wyboru biały, bezowy, czerwony, pomarańczowy, zółty i srebrny. I wieźcie mi, nie dochodzi mi nic do głowy żeby z tym zrobić...najwyżej będę musiał dokupić farbki. Jest mi ciężko wymyślić wnętrze które by pasowało do tematu, i nie, nie chcę zrobić normalnej kabiny żeby się od tego odczepić. Chcę żeby on był naprawdę fajny. Za długo chyba przy nim siedzę, albo chcę go za szybko skończyć i przez to może zaczynam wariować spróbujmy może tak, jak wygląda wnętrze bez ścian? A ta Scania Singer, jest to ta pomarańczowa ciężarówka Ona ma bezowe wnętrze obszyte pikowana skora i parkiet na podłodze, nie wiem co chcesz porównać do mojej? Ze lepiej kolory do siebie połączył? Możliwe. pólek w oryginalnej longline nie widziałem, chyba ze w innej zrobionej po swojemu. Mam tez nadzieje ze nie odbierzesz tego jako atak (bo to mogło w niektórych miejscach tak wyglądać), ale po prostu się bronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Wg mnie beżowe łóżko pasowało przy sklejce na podłodze. Bo przy efekcie marmuru to nie wychodzi najlepiej. Jeżeli chcesz zostawić kolor łóżka to ja bym usunął efekt marmuru. Jednak jeżeli chcesz aby marmur został to ja bym zmienił kolor łóżka. Nie jestem pewien, ale ten marmurowy stolik na końcu jest jakby krzywo. Może by zdjąć "umeblowanie" i zącząć wszystko od początku. Począwszy od wyboru koloru? Mi osobiście marmur nie pasuje do ciężarowego, bo to musi trochę ważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi