Skocz do zawartości

Scania New T Longline 'Lady Croft'

dan-720

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mogę coś doradzić - jeśli chcesz mieć czarne wnętrze to spróbuj pomalować je na mocno ciemny szary. Potem kolorem o ton ciemniejszym możesz wycieniować fotele, deskę i co tam chcesz. Dodałoby to trochę życia kabinie. Deseczki fajne ale, tak jak mówi tomeka6, trochę za grube. Poza tym, mi przywodzą na myśl takie prl-owskie podkładki pod prysznic. Not sexy:D

Lara fajna:D

pzdr.

• Odpowiedzi 218
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

to będzie pierwsza Scania z silnikiem przed kabiną z tunelem silnika w kabinie

Uważaj na moderatorów bo lubią tak kuriozalne tematy zamykać

Moim zdaniem wnętrze nie jest złe przez to ze jest ciemne... A co chodzi o podłogę to to jest właśnie balsa, chodź jak mówisz, trochę za gruba.

to będzie pierwsza Scania z silnikiem przed kabiną z tunelem silnika w kabinie

Uważaj na moderatorów bo lubią tak kuriozalne tematy zamykać

Jakby co to zamiast mostu morze tam być po prostu schowek, dla mądrego nic trudnego

Deseczki fajne ale, tak jak mówi tomeka6, trochę za grube. Poza tym, mi przywodzą na myśl takie prl-owskie podkładki pod prysznic. Not sexy:D

Lara fajna:D

pzdr.

A mnie deseczki przypominają wnętrze Audi, albo drewno z Yachtów Kazdy swoje skojazenie.

Dan ja na twoim miejscu, aby zmniejszyć grubość deseczki na podłogę trochę bym ją podszlifował.

Według mnie aby trochę rozjaśnić kabinę, można by zrobić jaśniejszy materac łóżka i ewentualnie jakieś inne jasne akcenty.Wg dobrym kolorem byłby jasny berz.

Moje zdanie...

A wiec, wnętrze całkiem zmienione

Deski przetarłem papierem i są już cieńsze, może nie tak jak przewidziano ale jest mala różnica.

na ścianach i suficie chciałem zrobić taki efekt chmur, albo mgły bo chciałem rozjaśnić kabinę i tylko taki pomysł mi wszedł do głowy (laczenie pomiedzy czernia a chmurami poprawie jeszcze). Najwyżej pomaluje to jednolitym białym.

WP_000107.jpg

WP_000108.jpg

WP_000111.jpg

Nie wyglada moze to tak dobrze z bliska, i możliwe ze powiecie ze jest teraz tego za dużo, pomyślę jeszcze o zakupie niebieskiej farby żeby niebo zrobić (ale to w ostateczności)...

nie wiem czy drzwiczki od szafek nie pomalować na ten beż co na łózku. Duzo myślenia zostało

No i jest tak jak to przewidziałem, jakieś sugestie?

Nie chce mi się za dużo kupować wiec robie z tego co mam.

Chmury po prostu mogę pomalować na jednolity biały i możliwe ze będzie to lepiej wyglądało...

Aha, zapomniałem dodać. boki tez są w budowie no i zostały ostatnie poprawki

WP_000114.jpg

Łóżko naprawde fajne.

Ja bym jeszcze poprawil miejsce gdzie deski na podlodze sie konczą od strony przedniej szyby - moznaby to bylo wygladzic bo tak to troche zlabo wyglada.

"efekt chmur" tak, jak mowia koledzy.

Czy moglbys mi powiedziec ile cm badź mm maja te gazety?

Właśnie robie swoje i chyba troszka za duze mi wyszły..

Przy boczkach to czeka cię jeszcze sporo szlifowania. Efekt chmur nie wygląda za ciekawie i chyba trzeba będzie trzeba to poprawić, może coś bardziej beżowego pod kolor kanapy. maciol ma racje mógłbyś poprawić koniec deseczek, może zeszlifować je pod kątem. Ciekawie wygląda telewizor i kanapa . Powodzenia w dalszych pracach.

Dzieki z komentarze

Łóżko naprawde fajne.

Ja bym jeszcze poprawil miejsce gdzie deski na podlodze sie konczą od strony przedniej szyby - moznaby to bylo wygladzic bo tak to troche zlabo wyglada.

"efekt chmur" tak, jak mowia koledzy.

Czy moglbys mi powiedziec ile cm badź mm maja te gazety?

Właśnie robie swoje i chyba troszka za duze mi wyszły..

Co chodzi o deski to już zrobiłem jakby pod katem ale myślę ze da się bardziej to poprawić.

Z gazetkami miałem ten sam problem ale wyszły mi już dobrze, maja 1 cm na 1,4 cm

A jeśli zostawię sufit z chmurami, a tylko ścianki na ten beż, może być dobrze?

E tam, zajebiste malowanie zimowe. Pełen autentyk z frontu wschodniego. WTF. Takie artystyczne malowanie chmur to czerwony szlak dla zawodowców. Nie pchaj się tam, bo sobie nogi połamiesz. Boczki też na nic.

Musze cie zdziwić ale skończyłem szkole jako malarz dekorator i jestem teraz w akademii artystycznej wiec wiem co to 'sztuka'.

A jeśli chodzi o boki to kto powiedział ze sa skończone, ze są idealne. To ze jest przy nim roboty to każdy widzi i nikt nie narzeka.

Twój komentarz nie był w ogóle potrzebny...

No skomplikowane nie bylo, zbytnio sie nie trudzilem przy tym, i nie mialem nadziei ze sie spodoba komus, to bylo na sprubowanie zeby zobaczyc jak wyjdzie. Jest zle to to zmienie, nie ma problemu ;)

daj na jednolity biały góre i po problemie.

oczywiście, model ma się podobać Tobie - taka znana sentencja :D

bo przeciez jakbys chcial zostawic tak jak masz no to kto Ci zabroni ?

pzdr

Cześć wszystkim,

daj na jednolity biały góre i po problemie.

oczywiście, model ma się podobać Tobie - taka znana sentencja :D

bo przecież jakbyś chciał zostawić tak jak masz no to kto Ci zabroni ?

pzdr

oczywiście ze będzie mi się podobał (to znaczy dąże do tego), po prostu brak wyobraźni i czasu robią z człowieka durnia ze tak powiem

Ścianki pomalowałem na jednolity biały i myślę ze trzeba będzie coś wymyślić na ten czarny, bo to w ogóle nie ma się do białego, myślę żeby je oddzielić bezowym paskiem...

Ale RapToWny wspomniał o marmurze, i bardzo ci za to dziękuje (tak jak mówiłem, brak wyobraźni robi z człowieka durnia)

Przecież jeden z oczywistych i głównych miejsc w grze Tomb Raider jest Grecja i ich świątynie, tam są ściany i podłogi pokryte kamieniem i marmurem.

Dlaczego o tym nie pomyślałem wcześniej to nie wiem

Zacząłem wiec pracować przy tym i oto co mi wyszło:

podłoga już nie jest czarna i mi bardzo się podoba tak jak jest

stolik i szafeczka tez są w marmurze i myślę ze tyle wystarczy.

Lozko i 'fotel' juz sa obite tkanina i mysle ze tez mi dobrze to wyszlo.

WP_000126.jpg

WP_000124.jpg

góra jest jeszcze nie gotowa wiec nie pokazuje ale będzie na jednolity biały oprócz sufitu.

Mam nadzieje ze wam się podoba

Dan, nie obraz sie, bo wcale nie o to mi chodzi, ale jak na studenta akademii artystycznej to efekt jest kiepski. Do rzeczy co mam na mysli:

-zestawienie kolorow jak i nadmiar tej czerni wygladaja strasznie, i przytlaczajaca (jak zestawiac kolory ze soba ze o Feng Shui nie wspomne to chyba podstawa w takiej uczelni??);

-wyglad ogolny wnetrza jest przygnebiajacy i "zimny" (jakbym byl kierowca tej Scanii to spalbym w naczepie zeby nie dostac depresji);

-jakosc wykonania, powinienes sie bardziej przylozyc do szczegolow, skoro chodzisz do Akademi artystycznej to takie rzeczy jak poprowadzenie linii prostej pedzelkiem bez wyjezdzania za linie powinienes miec opanowane do perfekcji.

Napisales wczesniej, ze wiesz co to sztuka, hm. sztuka niewiele ma wspolnego z urzadzaniem wnetrz.

Z reszta, zobacz sobie na necie Scanie Longline z firmy "Singer" , taka pomaranczowa z cysterna - zobacz wnetrze - jasne, pozytywne i z klasa.

Generalnie wszystko jest kwestia gustu i kazdemu podoba sie co innego, wiec nie odbieraj tego komentarza jako atak na Ciebie.

No u ciebie komentarz można normalnie odebrać, nie jak u niektórych...no i rozumiem o co ci chodzi.

Mam nadzieje ze ten marmur nie przeszkadza ci w ogólnej konfiguracji (podloga i stolik)?

A ścianki przecież wspominałem ze coś ''Trzeba" zrobić z ta czernią

"Ścianki pomalowałem na jednolity biały i myślę ze trzeba będzie coś wymyślić na ten czarny, bo to w ogóle nie ma się do białego"

powiedzmy ze ściany zostały do całkowitej zmiany...;)

Nie mam za dużo farb, mam do wyboru biały, bezowy, czerwony, pomarańczowy, zółty i srebrny.

I wieźcie mi, nie dochodzi mi nic do głowy żeby z tym zrobić...najwyżej będę musiał dokupić farbki.

Jest mi ciężko wymyślić wnętrze które by pasowało do tematu, i nie, nie chcę zrobić normalnej kabiny żeby się od tego odczepić.

Chcę żeby on był naprawdę fajny.

Za długo chyba przy nim siedzę, albo chcę go za szybko skończyć i przez to może zaczynam wariować

spróbujmy może tak, jak wygląda wnętrze bez ścian?

WP_000127-1.jpg

A ta Scania Singer, jest to ta pomarańczowa ciężarówka

Ona ma bezowe wnętrze obszyte pikowana skora i parkiet na podłodze, nie wiem co chcesz porównać do mojej? Ze lepiej kolory do siebie połączył? Możliwe.

pólek w oryginalnej longline nie widziałem, chyba ze w innej zrobionej po swojemu.

Mam tez nadzieje ze nie odbierzesz tego jako atak (bo to mogło w niektórych miejscach tak wyglądać), ale po prostu się bronie

Wg mnie beżowe łóżko pasowało przy sklejce na podłodze.

Bo przy efekcie marmuru to nie wychodzi najlepiej.

Jeżeli chcesz zostawić kolor łóżka to ja bym usunął efekt marmuru.

Jednak jeżeli chcesz aby marmur został to ja bym zmienił kolor łóżka.

Nie jestem pewien, ale ten marmurowy stolik na końcu jest jakby krzywo.

Może by zdjąć "umeblowanie" i zącząć wszystko od początku. Począwszy od wyboru koloru?

Mi osobiście marmur nie pasuje do ciężarowego, bo to musi trochę ważyć.