Adrianowro Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Witam Tytuł nawiązuje do książki która za młodu pobudziła moją wyobraźnię odnośnie wraków. I każdy zapewne słyszał o wydobywanych wrakach pojazdów pancernych w naszych okolicach. I o tym będzie opowiadać moja dioramka. Główny bohater to Pantera oczywiście zdaje sobie sprawę ze model nie jest najwyższych lotów ale sądzę że w tym przypadku nie muszę trzymać się każdego milimetra dokładności w skali. Mam nadzieje że uda mi się wykombinować jakieś resztki do wnętrza aby pojazd przypominał Pantere z Czarnej Nidy. Figurkowym bohaterem będzie super saper z Black Doga. W ogólnym zarysie scenka ma przedstawiać Sapera rozbrajającego pordzewiałą amunicję z wraku. Wrak albo będzie zaraz po wydobyciu z topieli ( brzeg +woda) albo odkryty podczas prac ziemnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 No no niezły projekt. Będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Je Juggernaut z CoD. Fajny projekcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Listopada 2011 Autor Share Napisano 10 Listopada 2011 Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Powodzenia. Ja też Zobaczymy co się urodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Żeby nie było ja też tu będę zaglądał. Mam nadzieję że urodzi się coś pięknego Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Mam nadzieję że urodzi się coś pięknego Powodzenia Masz nadzieję? Popatrz na jego diorkę z wielkiej wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Pokraka dojechała i powoli zaczynam składać do kupy , jednocześnie przeglądając fotki zniszczonych Panter i wszelakich pancernych wraków odnalezionych po latach. Co do figurek to jest taka jeszcze koncepcja http://www.verlindenonline.com/store/product_info.php?products_id=1144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Nie źle wygląda ta Panthera od Italeri. Jak jest z jakością tworzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 Słaaaaba. Nie warto , chyba że wrak robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Będziesz robił jakieś dodatki np. zimmerit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Będziesz robił jakieś dodatki np. zimmerit? Tak będą dodatki ale zimeriit akurat odpuszczę - wypytałem jednego maniaka panter i bywały bez w tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 22 Grudnia 2011 Share Napisano 22 Grudnia 2011 aby pojazd przypominał Pantere z Czarnej Nidy. Jesli chodzi co o tę panterę którą wydobyto z rzeki i sprzedano milionerowi w Stanach, to wiedz, że miała ona rozsadzoną wieżę w wyniku eksplozji wywołanej przez jej własną załogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 Skoro o wrakach ostatnio głośno to i ja odkopie temat na fali urlopu. Miało być inaczej ale cięcia kosztów to i zmiana ekspozycji będzie... Pojazd czeka na dorabianie detali...... P.S Ziemia nie malowana jeszcze i nie wykończona żeby nie było......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Bardzo ciekaw kontynuacji. No i jak ty to teraz wszystko będziesz malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 Bardzo ciekaw kontynuacji. No i jak ty to teraz wszystko będziesz malował? Jak zwykle wyjdzie w praniu Wrak najpierw na czarno , potem jakaś rdzawy+ resztki koloru ( muszę fotki przejrzeć ) Reszta z pędzla Ziemia : bedzie zabawa z warstwami gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Pierwsze malowanie.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 O Ja Pier..... jestem na kolanach a szczęki znaleźc nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 O Ja Pier..... jestem na kolanach a szczęki znaleźc nie mogę Ja też w domu cuchnie jak cholera wyrobami MIGA , żona dusi mnie wzrokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Bardzo fajne. Ale tylko jedna drobna uwaga. Specem od broni pancernej nie jestem, ale z tego co pamiętam, goście którzy wyciągali inna panterę z nidy tłumaczyli mi, że niemieckie wraki najłatwiej rozpoznać po NIERDZEWIEJĄCYCH spawach. To skutek zastosowania jakiegoś stopu do spawu. W efekcie nawet najbardziej poskręcane żelastwo łatwo rozpoznać czy pochodzi z rzeszy czy nie. Faktycznie na złomie przechowywanym w Skarzyskim muzeum to widać doskonale, bo kontrast jest spory. Chyba i Ty musisz o tym pomyśleć, bo malowanie super, ale tego szczegółu nie widać. Tu jest link do innego klamota. Też Niemca. Choć pewnie mnie moderator odstrzeli, ze tak to zrobiłem http://www.google.pl/imgres?q=muzeum+or%C5%82a+bia%C5%82ego&hl=pl&sa=X&biw=1024&bih=605&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=nrNHfVBuPvC2UM:&imgrefurl=http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php%3Fid%3D652965&docid=7c0uSZXmX3EIEM&imgurl=http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/stug2.jpg&w=711&h=521&ei=aB3RT8XqOInbsgbkneXpDw&zoom=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Malowanie fajne ale psuje je wrażenie zbyt grubej rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Malowanie fajne ale psuje je wrażenie zbyt grubej rdzy. Bo to nie rdza , ale warstwy ziemi Co do spawów , taaa naczytałem sie w galerii i napewno wezmę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 W czasach kiedy do celów naszego hobby możemy kupić dosłownie wszystko - bezcenny pozostaje oryginalny pomysł na pracę - gratuluję - będę pilnie obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Dobra baza do zabawy w dalszym etapie. Patrzę i kibicuję. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 O kurde wygląda jak prawdziwe , nie moge znaleźć szczeny Mam takie pytanko jak ty to wszystko kleisz że ci sie to nie sypie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi