copycat Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 No dziura jest duża, mój błąd. Może coś uda mi się z nią zrobić, a jak nie to i tak pewnie nie będzie jej widać pod kabiną. Co do rdzy, podglądałem zdjęcia oryginalnych skrzyń tego producenta, jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 No dziura jest duża, mój błąd. Może coś uda mi się z nią zrobić, a jak nie to i tak pewnie nie będzie jej widać pod kabiną. Co do rdzy, podglądałem zdjęcia oryginalnych skrzyń tego producenta, jest idealnie. Przemek spróbuj zatkać ją plasteliną. Ona łatwo się potem maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Zwrócono mi uwagę więc poprawiam. Skrzynię odkleiłem, nie takie rzeczy się rozklejało. I przejechałem silnik i skrzynię papierem położonym na stole. Wcześniej dałem kilka mokrych plam. Mieszanka clearu olejnego, czarnej i engine greas. Za dużo koloru dałem, następnym razem będę uważał. Tu oryginalna skrzynia tego samego producenta, jedna z wielu jakie znalazłem, jest podrdzewiała. Zdjęcie z internetu. Amt radzi malować wnętrze na Maron- kasztanowy, czerwono brązowy. Ja zastosowałem mieszankę H100 chyba z brązem, do tego czerwony filtr i ciemno brązowy wash. Sama H100 wydawała mi się zbyt pomarańczowa. Teraz jest chyba zbyt ciemna. Fotele się świecą bo są pociągnięte sido. Oryginalny materiał też się błyszczy więc tak zostanie. Poprawiłem też mocowanie foteli, stare było bardziej niż uproszczone i jednak widoczne z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Świetne te fotele i wnętrze. Dużo się dzieje z kolorami. Widzę, że sztuka cieniowania opanowana. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Silnik wygląda mistrzowsko, brudzenie opanowałeś do perfekcji! Wnętrze mi się podoba, ale fotele jakby się trochę rozjeżdżały. Boczki drzwi będą jak na zdjęciu? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Moje boczki są trochę inne. Korbki czekają do malowania. Fotele spróbuję jakoś wyrównać, podstawy to było lepienie cienkich pasków w powietrzu. W poprzednich modelach robiłem całą masę roboty we wnętrzu, a i tak nic nie widać. Myślę że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 copycat - bardzo dobra robota, jak zwykle zresztą! Wnętrze mi się bardzo podoba, dobre cieniowanie. Powodzenia z dalszą budową i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Wnętrze wyglada bardzo realistycznie, silnik też robi wrażenie, aż chciałoby sie go wrzucić w osobną gablotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Monotonnie dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Może to dziwnie zabrzmi, ale też bym chciał taką korozję na toyocie:D Podoba się. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 A w czym problem, felgom mogło się dostać, zwłaszcza jeśli mają 22lata. Tarcze hamulcowe po obwodzie. Tłumik, progi, nadkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Golf dwojka jak ma niecałe 20 lat to ma felgi pordzewiałe wiec nie przejmuj sie i wal na ta toyote tymbardziej ze to terenówka pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Copycat, felgi wyszly Ci swietnie. Zawsze ogladam ten temat z duzym zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Copycat nie masz wrażenia, że wewnętrzna strona piasty-bębny są trochę za mocno zardzewiałe w stosunku do reszty ramy? Ale felgi i koła to pobrudziłeś genialnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 voseba ja u siebie w samochodzie jakiś niecały rok temu wymieniałem bębny i całe były pokryte rdzą na powierzchni, oczywiście dopóki ich nie oczyściłem i pomalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Na bębny działają ogromne temperatury, wilgoć, brud, tak jak Krzychu napisał, rdzewieją i to nawet nie po roku. Wystarcza im dosłownie kilka tygodni miesięcy. Co prawda dotyczy to zewnętrznej strony bębna, o wewnętrzną się obawiałem bo to nie ona pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Tak dla przypomnienia. Skrzynka na akumulatory po pomalowaniu dostanie brakującą zapinkę. Teraz tylko zrobiłem taką małą blaszkę pozycjonującą pokrywę. Poprawiłem też schodki, tu, jak i na zbiorniku paliwa. A pomalowane wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 To ostatnie zdjęcie rozbraja. Opona, skrzynka, silnik, schodek...na wszystko się patrze daje się nabrać, że to prawdziwa maszyna. Rewelka. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Blaszki.... Genialny material do budowy modeli... prosto, szybko i przyjemnie.... Tak trzymaj, jest rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Super Z prawej strony na ramie wygląda jakby ktoś rzucił jajkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Te czyste stopnie jakoś nie pasują do tych prawie złomowych elementów. Po za tym reszta bez zarzutu ( jeśli chodzi o emerytowane ciężarówki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Dzięki. Stopnie za czyste, wzorowałem się na zdjęciach prawdziwych pojazdów i tam też był tak duży kontrast pomiędzy schodkami, a zbiornikiem paliwa. Z czego to wynika, nie wiem może chrom wolniej matowieje więc słabiej trzyma bród, może to tylko złudzenie na zdjęciach. Schodki na skrzynce już trochę potraktowałem filtrami, te na baku też chyba poprawię, bo mimo że tak jest w rzeczywistości, to może być właśnie źle odbierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Dzięki.Stopnie za czyste, wzorowałem się na zdjęciach prawdziwych pojazdów i tam też był tak duży kontrast pomiędzy schodkami, a zbiornikiem paliwa. Z czego to wynika, nie wiem może chrom wolniej matowieje więc słabiej trzyma bród, może to tylko złudzenie na zdjęciach. Schodki na skrzynce już trochę potraktowałem filtrami, te na baku też chyba poprawię, bo mimo że tak jest w rzeczywistości, to może być właśnie źle odbierane. Może nie było już po czym wchodzić i dali nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Chyba za duże te zbliżenia widać wszystko co spaprałem. Nie jest to koniec brudzenia, dojdą jasne zacieki i ślady smaru na rolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Chyba za duże te zbliżenia widać wszystko co spaprałem. Nie jest to koniec brudzenia, dojdą jasne zacieki i ślady smaru na rolkach. Nie przesadzaj, jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Masz jakieś kwity/rysunki na tę zabudowę? Bardzo popularna zabudowa, mam kilka modeli z takową w planie. Dawaj dalej, jestem fanem Twoich warsztatów. Kupiłem takiego właśnie Transtara Eagle, ale w mojej skali ;) 1/87 Zabudowa też jest, ale strasznie surowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi