Artek82 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Witam W chwilach przerwy przy Antku, postanowiłem pokazać kolejnego odkurzonego "połkownika" mianowicie słynnego telewizyjnego Medicoptera. Model wykonany chyba w 2000 roku, bo wtedy na RTL7,a dzisiejsze TVN7 emitowali serię odcinków dzielnej załogi śmigłowca ratunkowego. W czasie kiedy z zapartym tchem oglądało się serial, będąc na zakupach z rodzicami w jednym z marketów, trafiłem go na półce w dziale zabawkowym i pojechał już ze mną . Pamiętam jak go budowałem, to nagrałem sobie na VHS jeden z odcinków i potem włączałem, pauzowałem i podpatrywałem co i jak i gdzie przykleić i pomalować Kompa jeszcze nie było, a internet był jeszcze marzeniem, pamiętam że miałem już pierwszą komórkę Siemensa S8 w Idea POP Model wykonany bez szpachlowań, malowany pędzlem, ale pokusiłem się już o wykonanie otwartych bocznych drzwi przesuwnych Dobra, koniec wspomnień, teraz fotki I kilka fotek w powietrzu, chyba się zaraziłem od Drabika Dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 No chłopie za sam temat masz u mnie A model nawet bez szpachli ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Swietny temat i swietnie sklejony. Wnetrze mozna by zobaczyc kiedys tam, przy okazji? ;) Bo chyba widze zdetalowany przedzial medyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Sympatyczny model i fajnie "upendzlowany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Model bardzo fajny i rzadko spotykany. Dobrze, że pokusiłeś się o otwarcie drzwi. Tak zaprezentowany robi niezłe wrażenie. Błąd jeden, taki sam jak poprzednio, czyli szpachlowanie, a raczej jego brak. To naprawdę dość mocno rzutuje na prezentowanych przez Ciebie pracach. Prezentują niezły poziom, ale bez odpowiedniego przygotowania powierzchni do malowania, sporo tracą. Jest jest kwestia przedniej szyby, po której widać, że nie jest idealnie spasowana. To jednak można złożyć na kanwę niedoskonałości zestawu. Te małe Revelle są fajne, ale "oszklenia" to one nie mają rewelacyjnego. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 Wnetrze mozna by zobaczyc kiedys tam, przy okazji? ;) Bo chyba widze zdetalowany przedzial medyczny... Proszę bardzo, dwie fotki udało się zrobić, słabe ale coś tam widać Aż tak zdetalowany to on nie jest, to co fabryka dała to wsadziłem i jeszcze porównanie z LPRowskim czajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 To teraz EC-135 jeszcze dla postawienia obok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Jakiegoś łosza byś dał bo strasznie zabawkowo wygląda. Oprócz tego co koledzy wcześniej napisali jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Wydaje mi się że pędzlowanie dotyczy tylko koloru czerwonego, bo żółty wygląda na naturalny plastik (przepraszam jeśli się mylę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi