bartek33365 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Kolejny UP. Tym razem popracowałem przy kadłubach. Jeszcze podłubałem przy skrzydłach i ogonie zdj może wrzucę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Bartek, nie pogniewaj się, ale myślę, że dobrze byłoby intensywniej popracować nad wnętrzem Łosia, póki jest na to czas - nie mówię nawet o kolorystyce (choć tu wypadałoby też conieco zmienić), ale o jakiejś takiej dbałości - zaszpachlowałeś ślady po wypychaczach - warto byłoby je porządnie przeszlifować... Wnętrze Łosia (jak na ZTS) jest naprawdę całkiem przyzwoite - warto spróbować coś z niego wyciągnąć. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 ... warto byłoby je porządnie przeszlifować... .. Drabik ale chyba dla własnej satysfakcji ,po zamknięciu k-ba i wszystkich owiewek nic nie będzie widać a jak nie widać to po co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Drabik ale chyba dla własnej satysfakcji ,po zamknięciu k-ba i wszystkich owiewek nic nie będzie widać a jak nie widać to po co robić Robert - jako przedstawiciel "nacji wintydżowej i standaryzowanej" powinienem teoretycznie trzymać dziób na kłódkę zamknięty, ale myślę, że dla własnej świadomości... Zresztą - z autopsji wiem, że jak człek się uprze to i w miarę przejrzystą owiewkę do Łosia przylepi - i co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Ja też jestem tej nacji ale nawet jak wypolerujesz owiewki w Łosiu to tam jest tak ciemno ,że tych śladów n ie widać wiem to z autopsji w zamierzchłych czasach dwa Łośki zlepiłem a elementy przezroczyste były z nowych form i były przezroczyste Ale to jest konkurs i Bartek zrobi tak jak uważa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Dawno nic nie robiłem przy Łosiu ale w końcu wziąłem się do pracy. Nie obyło się bez dużej ilości szpachli. Położyłem również podkład i zrobiłem preshading. Jutro być może malowania ciąg dalszy. Zająłem się również silnikami. CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Na szczęście to już końcówka prac przy Łosiu. Łosiek został pomalowany, silniki są również gotowe i podwozie. Jutro planuję kalki. Pod koniec tygodnia powinna być już galeria. CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Bratku tylko się spiesz przy samym końcu, bo łatwo można zrobić babola. Teraz Twój Łosiek wygląda nieźle choć ramy oszklenia przydałoby się jeszcze poprawić. Szkoda również, że nie poszpachlowałeś jamek rozkurczowych na spodzie i nie wyrównałeś powierzchni w tamtych rejonach. Powodzenia przy wykończeniówce! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Dzięki jutro poprawie szczegóły i mam pytanie czy do linek sterowniczych będzie dobra żyłka 0,18 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Dzięki jutro poprawie szczegóły i mam pytanie czy do linek sterowniczych będzie dobra żyłka 0,18 mm? Yyy.... Chyba kolega ma na myśli linki anteny. Najlepiej zrobić je z nylonowej nici, pozyskanej z pończochy, na przykład. Ale nie wiem, czy to już nie będzie wyjście poza standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Było wcześniej to poruszane i antenki radia można spokojnie dorabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Bartek - ogólne wrażenie - niezłe. Ale... - z owiewkami poszedłeś trochę na skróty - chwali Ci się, że pomalowane (maskowanie czołowej to niezła dłubanina), ale oszczędziłeś przy ich dopasowaniu na szpachli. To prawda, że są za duże w stosunku do kadłuba i kompletnie nie współgrają z jego "krzywizną", ale wiem, że te uskoki można szpachlą wyprowadzić. Jeden dłuższy wieczór i sprawa załatwiona;) - bardzo ładnie poradziłeś sobie z połączeniem ogona z kadłubem, co proste w Łosiu nie jest. Spróbuj na przyszłość bardziej skrupulatnie powalczyć ze skrzydłami - widać łączenia z kadłubem; trochę gorzej pod tym względem wyszło prawe skrzydło... - i malarski "dupelek" - wydaje mi się, że wloty powietrza do silników nie powinny być rdzawe a khaki... A - żeby nie było - po mojemu coraz lepiej wychodzą Ci modelowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Było wcześniej to poruszane i antenki radia można spokojnie dorabiać. A możesz zacytować, gdzie to było poruszane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Anteny w postaci linek nie powodują przejścia do OPEN, szpachlować można swobodnie w STANDARD;- tutaj od razu wyjaśnienienie - anteny nigdy nie są na wyposażeniu zestawów także zawsze trzeba je dorobić z linek lub nici; strona 8 "pytania do regulaminu..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Kalki nałożone teraz jeszcze poprawić owiewki i dokleić resztę. Co do linek antenowych to zrobie je z żyłki. CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Bartek i czemu się spieszysz i 3 razy nie sprawdzisz? Szachownice na górnej powierzchni skrzydeł są obrócone o 90 stopni względem pozostałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Na górnej powierzchni skrzydeł. A może bartek33365 jest członkiem jakiegoś tajnego bractwa, które akceptuje niesłuszny układ szachownicy i specjalnie tak zrobił. Ale nie, .... nie wierzę Kolega Moses w międzyczasie poprawił - oczywiście wiem, że pomyłka była efektem silnego wzburzenia usprawiedliwionego okolicznościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 O jezu ąż tak się pomylić. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 O jezu Jak już to o jeżu ew o Jezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Siadam i poprawiam na szczęście mam kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Siadam i poprawiam na szczęście mam kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Już poprawione . Tamte zdjęcia były robione rano więc stan się trochę zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 No dobra - fajnie, że kalki obrócone, a te plamki wokół? Znikną? A - i zamiarowałeś coś zrobić z owiewkami, spróbuj - bo za przednią jest naprawdę spory uskok. I ten, tego... gdzie Ci wcięło reflektor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Te plamy to świeżo położony lakier co do owiewek to poprawie, a reflektor jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Te plamy to świeżo położony lakier co do owiewek to poprawie, a reflektor jest. Jeśli te plamy nie znikną, to wypadałoby to wyrównać jeszcze raz malując model lakierem bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi