Boozy Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Witam. Diorama przedstawiać ma magazyny oraz skład kolejowy (jak długi tego jeszcze nie wiem). Masa poprawek, szpachli i szlifowania: Odkupiłem już częściowo pomalowany pędzlem. Starałem się zmyć farbe, ale nie schodzi więc szlifuje gdzie się da. Malowanie: Źródło: internet/google/nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Zamiast szlifować wrzuć do Cleanlux`u. Ew. do Dot`a, płynu hamulcowego. Jeśli to olejna to do kreta i samo zejdzie płatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Zamiast szlifować wrzuć do Cleanlux`u. Ew. do Dot`a, płynu hamulcowego. Jeśli to olejna to do kreta i samo zejdzie płatami. Próbowałem cleanluxa i kreta - nie schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antisol84 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Hmmm...a ile 3małeś w Cleanuxie? U mnie gruuuuuba warstwa olejnej Humbrolka dopiero po dobie moczenia i pomocy szczoteczki do zębów (twardej) drgnęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Z kilka godzin. Co prawda przy użyciu szczoteczki ciut schodziło, ale szybciej bym to całe zeszlifował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 ja już się męczę z lokomotywą dorywczo z 2 lata i ma tyle śladów po wypychaczach ze szkoda gadać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Hm... jak nie schodzi w tych środkach, sprawdż w gorącej wodzie z mydłem i przeszoruj szczotką. To jak nie pomoże to kaplica. Szlifuj. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Kolejna kolejowo-pancerna praca na forum, fajnie Ehhh gdybym ja miał tyle miejsca w domu to też bym sobie coś podobnego zrobił. A tak trochę z innej beczki, to zaintrygowało mnie zdjęcie. Jak myślicie co mogło być przyczyną że tak ciężka lokomotywa stoi w takiej pozycji? Może ma ktoś jakieś dokładniejsze informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Proponuję wrzucić do zmywacza uniwersalnego "Wamodu" miałem kiedyś Francuzów z Hellera malowanych niewiadomo ile razy, wrzuciłem na 24 godziny i zlazło wszystko nawet z najdrobniejszych fałdek mundurów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Myślę że ta lokomotywa dlatego tak staneła bo oberwała albo bombą lotniczą albo salwą rakiet z "Typhoona" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Myślę że ta lokomotywa dlatego tak staneła bo oberwała albo bombą lotniczą albo salwą rakiet z "Typhoona" Też o tym pomyślałem, coś mi tutaj nie pasuje. Wg Wikipedii ta lokomotywa ważyła 82 tony, więc nie wiem czy którakolwiek bomba lotnicza z tego okresu dałaby radę zrobić coś takiego. Zresztą lokomotywa ani otoczenie nie wyglądają na zniszczone atakami lotniczymi. Wg mnie to wygląda jak jakieś złomowisko, tylko znowu, kto, czym, w jaki sposób i jaki miał w tym interes żeby ją tak ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor61 Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Witam.Diorama przedstawiać ma magazyny oraz skład kolejowy (jak długi tego jeszcze nie wiem). Jak idą prace nad magazynem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Hej. Zatrzymane. Nie mam czasu aby posklejać pz IV, a co dopiero takie coś. Może na wiosne się obudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi