Przemosto Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Regulaminiowy IN-BOX do zestawu jeszcze blaszki Part'a i trochę własnej inwencji. Pozdrawiam PrzemoSto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Kolega jest bardzo dzielny! Trzymam kciuki i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 O jaki fajny modelik. Zastanawiałem się, czy nie dokupić do swojego Sokoła tych blach, ale strasznie drogie są. Będziesz rył linie podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 No, wreszcie ktoś z Sokołem wystartował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Wiem ze temat jest niełatwy ale w końcu od czego zima..:-) Powierzchnia tego modelu jest bardzo wymagająca bo w oryginale jest świecąca i wymaga dużej doskonałości wiec pewnie nad liniami podział tez się zemszczę..... Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Uuuu..... Kolega to powinien dostać dyplom już za samo wystartowanie z tym "modelem" . Na sąsiednim forum jest relacja z budowy, co prawda Anakondy, ale może się przydać: http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?t=43851. Będę zaglądał, oraz powodzenia życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 już ta relację śledziłem ..:-) tak że wiem na co się porywam...mam nadzieję że wyjdzie mi co najmniej tak ładnie jak koledze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrCh Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 o... model z firmy AJ Model jak i sam oryginał w skali 1:1 powstaje w moim mieście w Świdniku fajnie by było zbudować taki model ale mnie jako początkującego modelarza odstrasza jakość wykonania tego modelu i nieadekwatna do tego cena... Trzymam kciuki kolego Przemosto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 No i wreszcie nasza duma lotnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Dyplomów za przystapienie nie przyznajemy ale ciepłe słowo -powodzenia - jest dla każdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Zasiadam w pierwszym rzędzie Powodzenia! Jeszcze jedno pytanko : Gdzie kolega nabył tę książeczkę z kalką ? jaki jest jej tytuł/bądź tytuł serii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Jeszcze jedno pytanko : Gdzie kolega nabył tę książeczkę z kalką ? jaki jest jej tytuł/bądź tytuł serii ? I tu wszystkich zaskoczę ..bo to było wszystko w zestawie.... Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Niemożliwe. Ile za taki zestaw z książeczką Kolega zapłacił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 właśnie sprawdziłem ..całe 36 zł... choć nie ma się czym podniecać bo ta książeczka ma tylko 4 kartki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Sama książeczka miała pewnie za zadanie pokazanie jak powinny być rozmieszczone kalki oraz jak wygląda ten konkretny egzemplarz Sokoła Powodzenia, jak dobrze pójdzie przed Mikołajem może i ja dołączę z W3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 W związku z tym że zestawowe szybki są beznadziejne postanowiłem zrobić nowe z wszystkim pozostałymi sobie poradzę poza tymi górnymi w drzwiach... poniżej foto o co mi chodzi... macie jakieś sprawdzone sposoby jak to zrobić?.. mam swój pomysł ale nie chciałbym wyważać otwartych drzwi.. Przemo -------------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Możesz wyszlifować kawałek np. balsy do takiego kształtu i zrobić vaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Proponuję w blaszce wyciąć otwór okna, umieścić na tym materiał na oszklenie i rozgrzać, bąbel powinien sam "wypłynąć" z ramki. Nie próbowałem, ale to przyszło mi do głowy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Pierwsze kroki poczynione - kadłub wycięty, oszlifowany, na jednej połówce drzwi usunięte przygotowane miejsce pod drzwi z blaszek dla porównania dodałem również polówkę w stanie fabrycznym wnętrze kabiny również powoli się składa.. dalej to szpachlowanie kadłuba i rycie nitów i linii podziałowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrCh Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Wnętrze kabiny wygląda super Jestem ciekawy jak poradzisz sobie z tym dorobieniem szybki, ja przez jedną wypukłą szybkę musiałem na razie przerwać budowę EC-135 bo kurcze nie mam pomysłu jak ją wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Ponieważ w międzyczasie kończyłem poprzedni projekt to postępy nie są zbyt wielkie połówki kadłuba są oszlifowane i sklejone z gondolami silników oraz zaszpachlowane postępy są także z kabiną pilotów choć powiem że skala 1:72 to nie moja skala i drobne części są naprawdę dużym wyzwaniem... następne zdjęcia wkrótce... Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 kolejne postępy prac... tym razem mściłem się nad tablicą przyrządów, aby była jak najbardziej wierna oryginałowi jeśli chodzi o wyposażenie i kolorystykę. w sumie to nie jestem zadowolony, drugi raz zrobiłbym ją troszke inaczej i była by jeszcze wierniejsza..... ale oceńcie sami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Elegancko! Można prosić zbliżenie? Bo wygląda, że całkiem dokładnie jest tam wszystko wymalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Niestety o ile Świety Mikolaj nie przyniesie pod choinke porzadnego obiektywu makro to tym co mam nie jestem w stanie zrobic lepszego zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2011 Po dłuższej przerwie spowodowanej brakiem czasu prace ruszyły na nowo.. rozpocząłem wklejanie osłony przełączników na panelu górnym.. jak małe są to elementy to załączam następne zdjęcie.. żeby nie umrzeć po drodze z nudów uzupełniłem również kabinę pasażerską o różne drobiazgi.. oraz następne drobne elementy w kabinie pilotów... zabrałem się również powoli za fotele w kabinie pasażerskiej ... dalsze prace może uda sie podciągnąć trochę w święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi