Wojciechu Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Czym szlifujecie chropowate powieszchnie? np. resztki szpachli? zeby nie porysowac reszty reszty czesci modelu? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Papierem sciernym. A zeby nie porysowac reszty czesc? Trzeba to robic ostroznie. Ale i tak nie zawsze sie udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Ja używam papierów ściernych o gradacji : 400, 800 , 1000 , 1500 i 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solbus Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Ja robię to najpier 240 z grubsza potem 600 i na końcu 2000 i mam gładkie jak szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 zeby nie porysowac reszty reszty czesci modelu? np. oklejam: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1a17bfb3f3ddf706 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2007 A jaką szpachlę najbardzie polecacie?? Bo ja zaczołem przygodę ze szpachlą WAMOD, ale jeszcze nią nie szpachlowałem bo czekam na paczke. Co myślicie o tej szpachli?? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Polecam szpachlę Revell-Plasto, eentualnie Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Tak przy okazji. Co myślicie o szpachli Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Polecam szpachlę Revell-Plasto, eentualnie Humbrola. Tornado a ile kosztuje Plasto revella?? Bo przymierzam się do zakupu a nie orientuje się w cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Za szpachlę zapłaciłem 11 zł. w sklepie internetowym ( o tyle mam dobrze, że sklep jest w Wałbrzychu i mam w nim zniżki ), natomiast w normalnym sklepie modelarskim (przynajmniej u mnie w mieście) kosztuje prawie 18 zł. Link do sklepu: http://modelsklep.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Ja polecam szpachle Tamiya. Rewelacyjna szpachla. Szybko schnie, szlifowanie nie sprawia problemów. Płace za nią u siebie w sklepie 15 zł. Według mnie najlepsza szpachla na rynku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Do szlifowania używam polerek do paznokci z różną gradacją , papieru ściernego i pilników Italerii , ze szpachlówek dobry jest żółty wamod i tamiya , choć ona jest kiszkowata troszkę ponieważ ma tendencję do „siadania”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 21 Czerwca 2007 Share Napisano 21 Czerwca 2007 A napisze mi ktoś o szpachli Humbrola?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Czerwca 2007 Share Napisano 21 Czerwca 2007 Ja używałem Humbrola przez pół roku. Bardzo podobna do Revella. Szalenie szybko schnie, jest twarda, świetnie się nakłada, nie "ciągnie się" tylko ląduje tam gdzie ma, dobrze się szlifuje, nawet po 2 godzinkach. Trochę się kruszy przy ryciu linii podziałowych, ale i tak o niebo mniej niż Wamod (którego odradzam). Po odkręceniu tubki, gdy pracujemy dłużej, wystarczy co jakiś czas dawać ze strzykawki kropelkę zmywacza do paznokci (okradamy mamę) żeby rozcieńczyć i nie pozwolić na zaschnięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 21 Czerwca 2007 Share Napisano 21 Czerwca 2007 Ok. Dzięki napewno się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Czerwca 2007 Share Napisano 21 Czerwca 2007 wystarczy co jakiś czas dawać ze strzykawki kropelkę zmywacza do paznokci (okradamy mamę) A po co okradać mamę, skoro można sobie taki preparat załatwić dla siebie? Niewiele kosztuje, a przydaje się nie tylko do rozcieńczania, ale także do wielu innych rzeczy, np. usuwania nadmiaru farby. W moim przypadku okradanie mamy w ogóle nie wchodzi w rachubę - mieszkam sam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 4 Lipca 2007 Share Napisano 4 Lipca 2007 No fakt ale nie każdy mieszka sam... Czasami terzeba zrobić coś dla honoru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Lipca 2007 Share Napisano 4 Lipca 2007 Czasami terzeba zrobić coś dla honoru.. "Okradanie mamy" to sprawa honoru? Pytam, bo może już jestem na tyle stary, że nie zauważyłem, jak ten świat się zmienił pnąc do przodu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi