Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Taka mała galeryjka z mojej strony. Kupiony okazyjnie od kolegi Tees, Rosomak.

Pracaowało mi się z nim bardzo sympatycznie. Dodałem kilka drobiazgów od siebie, pomalowałem i wyszedł jak na załączonych fotografiach.

Z tym modelem wiąże się jeszcze śmieszna historyjka. Skończyłem go dosłownie 5 minut przed wyjściem na odbywający się w Gdańsku Memoriał im. Tadeusza Rackiego. Z tego względu transportowany był "na pudle" a nie "w pudle", gdyż nie miałem już czasu na bawienie się w pakowanie. W dniach, kiedy odbywała się wystawa pogoda była wietrzna i deszczowa. Traf chciał, że jedna kropla deszczu spadła prosto na wieżyczkę modelu i po wyschnięciu zostawiła nań piękny biały osad przypominający śluz, który lał się hektolitrami we wszystkich częściach "Obcego". Z tym smarkiem na wieżyczce Rosiek zdobył trzecie miejsce w klasie pojazdów kołowych w małej skali

A teraz galeria.

Pierwowzór:

e354294b4bfe1914med.jpg

Model:

579349e6149b8266med.jpg

fe9f58f7f9e63ec4med.jpg

524a6896a5d68663med.jpg

73f0dce567510399med.jpg

9ca2f1b393742aedmed.jpg

421a0fad6861cc10med.jpg

1e131047a55bba5cmed.jpg

134efbac63614b26med.jpg

Będzie mi miło, jeśli coś napiszecie

Napisano (edytowane)

to co tam z nieba padało, kwaśne deszcze? ;-) bardzo ładnie wyszedł, czym go malowałeś?

Edytowane przez Gość
Napisano

Pisałem to już wiele razu ale napiszę jeszcze raz... JA CHCĘ GO W 1:35!!!

Co do modelu wygląda dobrze

Napisano
to co tam z nieba padało, kwaśne deszcze? ;-) bardzo ładnie wyszedł, czym go malowałeś?

Ehehe, chyba coś w tym jest. Próbowałem to już na stole wystawowym ścierać i prawie mi się udało, zostały pozostałości przy niektórych elementach, co widać na zdjęciach z wystawy w innym wątku.

Model malowany Pactrą A32 i Vallejo 874 oraz standardowy czarny. Później oczywiście washe, filtry i pastele.

Napisano

To jakaś nowa technika widzę, kolejny krok w stronę realizmu, rainmarksy metodą naturalną

Fajnie wyszedł, mam pytanie co do wieży, poprawiałeś coś w mocowaniu jarzma? Mam ten model i u mnie jakoś dziwnie wygląda ten fragment, strasznie luźne spasowanie. No ale może tak ma być, nie zgłębiałem jeszcze tematu.

Napisano
mam pytanie co do wieży, poprawiałeś coś w mocowaniu jarzma? Mam ten model i u mnie jakoś dziwnie wygląda ten fragment, strasznie luźne spasowanie. No ale może tak ma być, nie zgłębiałem jeszcze tematu.

Bo ten element jest jakiś dziwny szczerze mówiąc. U mnie on był na styk z wieżą i chyba nawet nie jest przyklejony, tylko wciśnięty - trzyma sztywno. Przy jarzmie poprawiłem tylko ułożenie tych wystających części (wstyd, ale nawet nie wiem co to jest w zasadzie) tak, żeby były równolegle z działkiem, tak najczęściej występują na zdjęciach.

Napisano
Pisałem to już wiele razu ale napiszę jeszcze raz... JA CHCĘ GO W 1:35!!!

Co do modelu wygląda dobrze

To będziemy się musieli obaj uzbroić w cierpliwość, bo ja też chętnie bym go w tej skali skleił.