FAHR Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Witam Taka mała galeryjka z mojej strony. Kupiony okazyjnie od kolegi Tees, Rosomak. Pracaowało mi się z nim bardzo sympatycznie. Dodałem kilka drobiazgów od siebie, pomalowałem i wyszedł jak na załączonych fotografiach. Z tym modelem wiąże się jeszcze śmieszna historyjka. Skończyłem go dosłownie 5 minut przed wyjściem na odbywający się w Gdańsku Memoriał im. Tadeusza Rackiego. Z tego względu transportowany był "na pudle" a nie "w pudle", gdyż nie miałem już czasu na bawienie się w pakowanie. W dniach, kiedy odbywała się wystawa pogoda była wietrzna i deszczowa. Traf chciał, że jedna kropla deszczu spadła prosto na wieżyczkę modelu i po wyschnięciu zostawiła nań piękny biały osad przypominający śluz, który lał się hektolitrami we wszystkich częściach "Obcego". Z tym smarkiem na wieżyczce Rosiek zdobył trzecie miejsce w klasie pojazdów kołowych w małej skali A teraz galeria. Pierwowzór: Model: Będzie mi miło, jeśli coś napiszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Gratki za medal. Wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Całkiem nieźle wygląda. Ciekawe, które miejsce zająłby bez tego smarka. Z tej galerii dowiedziałem się, że Rosomak umie pływać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) to co tam z nieba padało, kwaśne deszcze? ;-) bardzo ładnie wyszedł, czym go malowałeś? Edytowane 13 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Pisałem to już wiele razu ale napiszę jeszcze raz... JA CHCĘ GO W 1:35!!! Co do modelu wygląda dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 to co tam z nieba padało, kwaśne deszcze? ;-) bardzo ładnie wyszedł, czym go malowałeś? Ehehe, chyba coś w tym jest. Próbowałem to już na stole wystawowym ścierać i prawie mi się udało, zostały pozostałości przy niektórych elementach, co widać na zdjęciach z wystawy w innym wątku. Model malowany Pactrą A32 i Vallejo 874 oraz standardowy czarny. Później oczywiście washe, filtry i pastele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 To jakaś nowa technika widzę, kolejny krok w stronę realizmu, rainmarksy metodą naturalną Fajnie wyszedł, mam pytanie co do wieży, poprawiałeś coś w mocowaniu jarzma? Mam ten model i u mnie jakoś dziwnie wygląda ten fragment, strasznie luźne spasowanie. No ale może tak ma być, nie zgłębiałem jeszcze tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 mam pytanie co do wieży, poprawiałeś coś w mocowaniu jarzma? Mam ten model i u mnie jakoś dziwnie wygląda ten fragment, strasznie luźne spasowanie. No ale może tak ma być, nie zgłębiałem jeszcze tematu. Bo ten element jest jakiś dziwny szczerze mówiąc. U mnie on był na styk z wieżą i chyba nawet nie jest przyklejony, tylko wciśnięty - trzyma sztywno. Przy jarzmie poprawiłem tylko ułożenie tych wystających części (wstyd, ale nawet nie wiem co to jest w zasadzie) tak, żeby były równolegle z działkiem, tak najczęściej występują na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Bardzo zgrabny model - nie poobijany, ubrudzony ze smakiem. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Pisałem to już wiele razu ale napiszę jeszcze raz... JA CHCĘ GO W 1:35!!! Co do modelu wygląda dobrze To będziemy się musieli obaj uzbroić w cierpliwość, bo ja też chętnie bym go w tej skali skleił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi