drabik Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Zobaczę, czy mi się uda dokupić ten jeden kolor (dark green), jeśli tak - spróbuję coś poprawić... Zresztą - do końca końca pracy to jeszcze chwila została... ale i tak zdaje mi się, że jak na cyklona i tak ma szansę wyglądać znośnie... A gumka chlebówka... Polazłem do "plastyka" w poszukiwaniu specyfiku o konsystencji zbliżonej do plasteliny, co miałoby nie zostawiać tłustych plam i sprzedawczyni poleciła mi właśnie to. Zachowuje się bardziej jak guma do żucia, daje się faktycznie nieźle kształtować, tłustych plam nie zostawia, choć trochę się trzeba namęczyć przy zdejmowaniu, zwłaszcza z "mocno matowych" lakierów. Z błyszczącego podejrzewam, że odejdzie bez problemów; z "satyny" też się w miarę łatwo ściąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 W tym modelu nagroda należu się już za wygrany bój z oszkleniem kabiny Niebo a ziemia w porównaniu z elementem wyjściowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Co to za chlebówka i z czym to jeść? Z szynką i majonezem rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) No to mam problem i opory wewnętrzne; koloru "w pędzlu" nie dobiorę i jedyne co by mi pozostawało, to trochę go podmaskować, żeby plamy były nieregularne (to niestety wymaga kombinowania "od tyłu") i pryśnięcie jeszcze raz wybranym kolorem... Ale mam cykora... co radzicie? Dobra - mam pomysł (jedyny możliwy - tak mi się wydaje): rozbić te plamy nieregularnymi szarymi, przy okazji kładzenia podkładu pod niebieski; będzie przy tym trochę zabawy, ale mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Przy okazji spróbuję (przynajmniej w jakimś zakresie) pozbyć się zacierek... Trzymajcie kciuki Edytowane 23 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Z pewnością jest to najlepiej zrobiony model z tego zestawu. Przy okazji. Panowie projektanci form modeli takich jak ten : Traktujcie swoją pracę trochę poważniej. Panowie menadżerowie firm takich jak Plastyk : Nie pakujcie do pudełek każdego gówna jakie wam wejdzie w rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Panowie projektanci form modeli takich jak ten : Traktujcie swoją pracę trochę poważniej. Apel w tym przypadku spóźniony o ćwierć wieku, bo tyle mają mniej więcej formy... Panowie menadżerowie firm takich jak Plastyk : Nie pakujcie do pudełek każdego gówna jakie wam wejdzie w rękę. Popieram. Ja też jestem za tym, aby polskie firmy pakowały wypraski Hasegawy i Tamaji, i sprzedawały po ok 10 pln za zestaw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Widzicie, kolego drabik- mądrzyście po szkodzie, z "finką" problemy byłyby znacznie mniejsze ;) Szczerze mówiąc, od początku z niedowierzaniem czytam relację, tym większym, że cały czas dajesz do przodu. Sam widok tego "klasycznego" zestawu może przysporzyć siwych włosów nawet łysym... Także podziwiam wytrwałość Taki mały OT- Co do postu Banny'ego- jeśli panowie menedżerowie to czytają, niech na początek wpakują do pudełek po dychu Skyraya w 1/72. Tylko zadbajta o fajne kalki PS- Takie pytanie- czy w klasie standardowców trzeba wykorzystywać oryginalny zestawowy klej w tym dziwnym pojemniczku zalanym stearyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Ja protestuję. To nie jest Caudronek Plastyka. Kolega drabik tak chce na nam wmówić, a w rzeczywistości podmienił go na tego z Hellera . A na poważnie, to szacun, zwłaszcza za oszklenie. Nie myślałeś nad produkcją masek do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi