cloner16 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Fakturę uzyskuje się za pomocą nitro a nie szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Zawsze tak robię. To nie jest szpachla, zobaczycie po pomalowaniu, że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Poniewczasie trochę... Marioba przypomniał problem z geometrią wieży w modelu Miniart'u. Element zestawowy jest symetryczny.Oś obrotu wieży i umiejscowienie lufy są (o ile pamiętam) poprawne. To próba częściowego (przynajmniej) skorygowania bryły.Wieża nadal jest za szeroka. Dzisiaj chyba już bym się nie wygłupiał... Patrząc na sklejone modele nie jest to aż tak zauważalne. rys. z wydawnictwa "Frontowaja illustracja 5-2006" pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Fajne zdjęcie, rzeczywiście widać różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 I model idzie do malunku. Jeszcze muszę wyszlifować koła. Wieczorem dam zdjęcia. wszystko wyszlifowane, części pasowały do siebie nawet nieźle Z tyłu doszedł pakunek, skrzynia, złożona plandeka, zrobię jeszcze wiaderko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Model pomalowany, teraz czas na sidolux i washa. Mam pytanko, czy tłumik zrobić zardzewiały? Kolor obić zrobię z mocno rozjaśnionego koloru bazowego, natomiast wewnątrz ciemny brąz. Nie mam kalek, więc machnąć jakiś numer, czy może jakieś ruskie imię-np. kobiety na wieży? Za godzinę wstawię lepsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Chwila. Słabo widzę, ale czy ty robiłeś rozjaśnienia płaskich powierzchni? Jak nie to trzeba by coś w tym kierunku pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Robiłem, ale zdjęcia słabe. Jak wstawię lepsze, to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Oto lepsze zdjęcia. Model dostał sidoluxem oraz washa. Jutro biedroneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Rety ale pędzisz z projektami. Mogłeś trochę bardziej rozjaśnić większe powierzchnie. Najwyżej poprawisz olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Ok, ale może być? Pędze bo ferie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Witam! Ładnie! Nie rozjaśniłeś dużych płaszczyzn, więc mocno musisz olejami popracować, aby to jakoś wyglądało. Na razie podoba mi się. Walcz dalej. Zajrzę tu jutro, pojutrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Ok, poprawię olejami. Fajnie, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Mam robić jakiś napis na wieży-jeżeli tak, to macie jakiś pomysł jaki? I nie wiem co zrobić z tłumikiem, rdzawić go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Co do tłumnika to raczej tak - spróbuj olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Ok, oleje poszły w ruch i wygląda to tak. W niektórych miejsscach celowo dałem więcej żółtego-ale w rzeczywistości jest go troszeczkę mniej-zdjęcie robione przy lampce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Nie chcę Cię martwić, ale niezbyt mi się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Czemu???? Kurde sam już nie wiem o co chodzi? Dużo osób robi takie rozjaśnienia żółtym i się wszystkim podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Nie przejmuj się. Mam po prostu inną wizję. Poczekaj aż się inni wypowiedzą. Wydaje mi się,że mógł byś jeszcze te olejna trochę rozetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Nie dałeś rozjaśnień z aerografu i to się teraz po prostu gryzie ze sobą. Inaczej by wyglądały rozświetlone olejami rozjaśnienia koloru bazowego, a inaczej wyglądają oleje ciapnięte na ciemną farbę... na Twoim miejscu po prostu bym je starł benzyną i psiknął rozjaśnionym bazowym na środki płyt. To 5 minut roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Nie dałeś rozjaśnień z aerografu i to się teraz po prostu gryzie ze sobą. Inaczej by wyglądały rozświetlone olejami rozjaśnienia koloru bazowego, a inaczej wyglądają oleje ciapnięte na ciemną farbę... na Twoim miejscu po prostu bym je starł benzyną i psiknął rozjaśnionym bazowym na środki płyt. To 5 minut roboty. Zgadzam się z przedmówcą. Zmyj te oleje i machnij rozjaśnienia aerkiem na płaski powierzchniach oraz wystających elementach. Poza tym nie przemawiają do mnie spawy przy uchwytach jakieś takie wielkie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Czyli nie tylko mnie to nie podchodzi. Weź zmyj je terpentyną.benzyną etc. i tak jak chłopaki radzą psiknij aerografem na większe powierzchnie bazową rozjaśnioną żółtą farbą.Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Chwila. Słabo widzę, ale czy ty robiłeś rozjaśnienia płaskich powierzchni? Jak nie to trzeba by coś w tym kierunku pomyśleć. Robiłem, ale zdjęcia słabe. Jak wstawię lepsze, to zobaczysz Coś mi tu nie gra. Chyba jednak nie za bardzo wyszły te rozjaśnienia. Dokładnie jak chłopaki radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Nie wiem czy to dobry pomysł :/ Po kilku poprawkach które zrobiłem wydaje się być lepszy. Roztarłem oleje, oraz zrobiłem kilka małych rozjaśnień. Chciałbym uniknąć tego mycia. Co do tych spawów. Kupcie model i zobaczcie jakie to małe. W rzeczywistości wyglądają lepiej. Model jest jeszcze mniejszy od panzera II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi