Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
16 godzin temu, caughtinthemiddle napisał:

Została wycofana z produkcji i w starej recepturze już nie wróci, pracują nad nową wersją. 

Mozna spytać dlaczego została wycofana z produkcji ? Posiadam jedną nową nie otwartą bo bardzo rzadko używam szpachlówki bo staram sie kupować z nowych forem i częściej używam szpachlówki Vallejo bo szybciej wysycha.

Napisano (edytowane)
10 minut temu, DamianosPL napisał:

Mozna spytać dlaczego została wycofana z produkcji ? Posiadam jedną nową nie otwartą bo bardzo rzadko używam szpachlówki bo staram sie kupować z nowych forem i częściej używam szpachlówki Vallejo bo szybciej wysycha.

Skład spełniał normy unijne, ale w swoim czasie Niemcy wprowadzili u siebie bardziej restrykcyjne, a Japończycy liczą się z dystrybutorami stamtąd pochodzącymi. Podobna sytuacja jak swego czasu z wieloma produktami Gunze/Mr.Hobby.

Edytowane przez caughtinthemiddle
Napisano
1 godzinę temu, caughtinthemiddle napisał:

Skład spełniał normy unijne, ale w swoim czasie Niemcy wprowadzili u siebie bardziej restrykcyjne, a Japończycy liczą się z dystrybutorami stamtąd pochodzącymi. Podobna sytuacja jak swego czasu z wieloma produktami Gunze/Mr.Hobby.

Czas już wyeksportować Niemców z Unii Europejskiej. Tylko dokąd ?

Napisano
18 minut temu, Paweł Czarnocki napisał:

Zakupię tę szpachlę na Aliekspesie

Weź i mi jedną.

• Like 1
Napisano
4 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał:

Ciekawe czy to Tamka czy przepak Italeri. Chociaz mam sklejonego Chaffee z Italeri i miło się sklejał i ma ładne detale

Oznaczone jako 'new tooling', więc powinno być w 100% ich, żadnych przepaków.

Napisano

I kolejna ciekawa zapowiedź od Tamiyi, choć tym razem to nie tyle nowość co odświeżona klasyka - Schwimmwagen Type 166 Wide Wheel Version (1:35).

Wygląda na to, że nowe będą głównie koła, uwagę zwraca ciekawy podział opon. W zestawie również 2 figurki (jak na boxarcie).

image.jpeg.9bd9aef7dddd200acc5774f528cd8943.jpeg

image.thumb.png.c3569970d651688df13c3ccf3f47348e.png

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
Napisano
39 minut temu, Vsk9 napisał:

Na Scalemates pojawiła się właśnie informacja o tym, że Tamiya będzie wypuszczać RSO/01 w skali 1:35.  

image.png

niepotwierdzone ruskie plotki mówią , że może to być przepak Italerki

• Like 1
Napisano
3 godziny temu, Cypis napisał:

niepotwierdzone ruskie plotki mówią , że może to być przepak Italerki

Model Italeri nie ma chyba tej plandeki, a przynajmniej nie widzę jej na fotkach wyprasek. Popraw mnie jeśli się mylę. Poza tym tak na pierwszy rzut oka figurka kierowcy się jeszcze nie zgadza.

2 godziny temu, AchtungCancer napisał:

Jeżeli numer to rzeczywiście 35394, to teoretycznie powinna być produkcja Tamki.

Oby, bo wypraski Italeri nie są pierwszej świeżości i sięgają z tego co widzę lat 80. Nowość od Tamiyi mogłaby konkurować z produktem Miniartu, no w każdym razie na pewno pod kątem przystępności, research to inna sprawa.

Napisano (edytowane)

no tak , tylko w Nurenbergu nic takiego nie anonsowali , zapytam jednego japończyka , który zna tematy związane z Tamiyą

Edytowane przez Cypis
  • Like 2
Napisano
19 godzin temu, Cypis napisał:

no tak , tylko w Nurenbergu nic takiego nie anonsowali , zapytam jednego japończyka , który zna tematy związane z Tamiyą

Ale jak zapytasz ? Znasz język tamiyoński ???  🙂   🙂

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Paweł Czarnocki napisał:

Ale jak zapytasz ? Znasz język tamiyoński ???  🙂   🙂

teraz te sztuczne inteligencje , som takie inteligentne , że ja piszę po polsku , a zaraz mam po ichniemu i z ich postami , jest tak samo , tylko nazad. Tera w Japoni jest noc , więc odpowiedzi mogę spodziewać się rano.  a w scalemates pojawił się obrazek z pudła.

1776085-94913-25-pristine.jpg

Edytowane przez Cypis
  • Like 3
Napisano
33 minuty temu, Cypis napisał:

teraz te sztuczne inteligencje , som takie inteligentne , że ja piszę po polsku , a zaraz mam po ichniemu i z ich postami , jest tak samo , tylko nazad. Tera w Japoni jest noc , więc odpowiedzi mogę spodziewać się rano.  a w scalemates pojawił się obrazek z pudła.

Wiem, żartowałem przecież 🙂  Te różne "gugletłumacze" są dość pomocne. Całe strony można sobie przełożyć z "ichniego" na nasz.  Niekiedy te tłumaczenia trochę kuleją.....  ale rosyjskich stron nie muszę sobie tłumaczyć. Uczyłem się tego języka w szkole przez 7 lat i bardzo dużo pamiętam i sobie sam czytam rosyjskie strony modelarskie 🙂  Pozdrawiam Cypisku