caughtinthemiddle Napisano 22 Stycznia Napisano 22 Stycznia Została wycofana z produkcji i w starej recepturze już nie wróci, pracują nad nową wersją. 1 Cytuj
DamianosPL Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia 16 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Została wycofana z produkcji i w starej recepturze już nie wróci, pracują nad nową wersją. Mozna spytać dlaczego została wycofana z produkcji ? Posiadam jedną nową nie otwartą bo bardzo rzadko używam szpachlówki bo staram sie kupować z nowych forem i częściej używam szpachlówki Vallejo bo szybciej wysycha. Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia (edytowane) 10 minut temu, DamianosPL napisał: Mozna spytać dlaczego została wycofana z produkcji ? Posiadam jedną nową nie otwartą bo bardzo rzadko używam szpachlówki bo staram sie kupować z nowych forem i częściej używam szpachlówki Vallejo bo szybciej wysycha. Skład spełniał normy unijne, ale w swoim czasie Niemcy wprowadzili u siebie bardziej restrykcyjne, a Japończycy liczą się z dystrybutorami stamtąd pochodzącymi. Podobna sytuacja jak swego czasu z wieloma produktami Gunze/Mr.Hobby. Edytowane 23 Stycznia przez caughtinthemiddle Cytuj
_OldMan_ Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia 1 godzinę temu, caughtinthemiddle napisał: Skład spełniał normy unijne, ale w swoim czasie Niemcy wprowadzili u siebie bardziej restrykcyjne, a Japończycy liczą się z dystrybutorami stamtąd pochodzącymi. Podobna sytuacja jak swego czasu z wieloma produktami Gunze/Mr.Hobby. Czas już wyeksportować Niemców z Unii Europejskiej. Tylko dokąd ? Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Czas już wyeksportować Niemców z Unii Europejskiej. Tylko dokąd ? Najlepiej gdzieś daleko od nas Zakupię tę szpachlę na Aliekspesie Cytuj
Grzes Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia 18 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Zakupię tę szpachlę na Aliekspesie Weź i mi jedną. 1 Cytuj
Vsk9 Napisano 27 Stycznia Napisano 27 Stycznia (edytowane) Nowość w skali 1:35 - M24 Chaffee: Edytowane 27 Stycznia przez Vsk9 2 Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 27 Stycznia Napisano 27 Stycznia Ciekawe czy to Tamka czy przepak Italeri. Chociaz mam sklejonego Chaffee z Italeri i miło się sklejał i ma ładne detale Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 27 Stycznia Napisano 27 Stycznia 3 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Ciekawe czy to Tamka czy przepak Italeri. Sądząc po numerze katalogowym, to raczej nie... Cytuj
Vsk9 Napisano 27 Stycznia Napisano 27 Stycznia 4 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Ciekawe czy to Tamka czy przepak Italeri. Chociaz mam sklejonego Chaffee z Italeri i miło się sklejał i ma ładne detale Oznaczone jako 'new tooling', więc powinno być w 100% ich, żadnych przepaków. Cytuj
Vsk9 Napisano 28 Stycznia Napisano 28 Stycznia I kolejna ciekawa zapowiedź od Tamiyi, choć tym razem to nie tyle nowość co odświeżona klasyka - Schwimmwagen Type 166 Wide Wheel Version (1:35). Wygląda na to, że nowe będą głównie koła, uwagę zwraca ciekawy podział opon. W zestawie również 2 figurki (jak na boxarcie). Cytuj
_OldMan_ Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia (edytowane) Pomyłka. Edytowane 5 Kwietnia przez _OldMan_ Cytuj
India Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia Bo to pancerny Messerschmitt jest, na gąsienicach Cytuj
Vsk9 Napisano Poniedziałek o 17:57 Napisano Poniedziałek o 17:57 Na Scalemates pojawiła się właśnie informacja o tym, że Tamiya będzie wypuszczać RSO/01 w skali 1:35. 1 Cytuj
Cypis Napisano Poniedziałek o 18:38 Napisano Poniedziałek o 18:38 39 minut temu, Vsk9 napisał: Na Scalemates pojawiła się właśnie informacja o tym, że Tamiya będzie wypuszczać RSO/01 w skali 1:35. niepotwierdzone ruskie plotki mówią , że może to być przepak Italerki 1 Cytuj
AchtungCancer Napisano Poniedziałek o 20:13 Napisano Poniedziałek o 20:13 Jeżeli numer to rzeczywiście 35394, to teoretycznie powinna być produkcja Tamki. 1 Cytuj
Vsk9 Napisano Poniedziałek o 22:25 Napisano Poniedziałek o 22:25 3 godziny temu, Cypis napisał: niepotwierdzone ruskie plotki mówią , że może to być przepak Italerki Model Italeri nie ma chyba tej plandeki, a przynajmniej nie widzę jej na fotkach wyprasek. Popraw mnie jeśli się mylę. Poza tym tak na pierwszy rzut oka figurka kierowcy się jeszcze nie zgadza. 2 godziny temu, AchtungCancer napisał: Jeżeli numer to rzeczywiście 35394, to teoretycznie powinna być produkcja Tamki. Oby, bo wypraski Italeri nie są pierwszej świeżości i sięgają z tego co widzę lat 80. Nowość od Tamiyi mogłaby konkurować z produktem Miniartu, no w każdym razie na pewno pod kątem przystępności, research to inna sprawa. Cytuj
Cypis Napisano Poniedziałek o 22:54 Napisano Poniedziałek o 22:54 (edytowane) no tak , tylko w Nurenbergu nic takiego nie anonsowali , zapytam jednego japończyka , który zna tematy związane z Tamiyą Edytowane Poniedziałek o 22:56 przez Cypis 2 Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano Wtorek o 17:59 Napisano Wtorek o 17:59 19 godzin temu, Cypis napisał: no tak , tylko w Nurenbergu nic takiego nie anonsowali , zapytam jednego japończyka , który zna tematy związane z Tamiyą Ale jak zapytasz ? Znasz język tamiyoński ??? Cytuj
Cypis Napisano Wtorek o 18:58 Napisano Wtorek o 18:58 (edytowane) Godzinę temu, Paweł Czarnocki napisał: Ale jak zapytasz ? Znasz język tamiyoński ??? teraz te sztuczne inteligencje , som takie inteligentne , że ja piszę po polsku , a zaraz mam po ichniemu i z ich postami , jest tak samo , tylko nazad. Tera w Japoni jest noc , więc odpowiedzi mogę spodziewać się rano. a w scalemates pojawił się obrazek z pudła. Edytowane Wtorek o 19:04 przez Cypis 3 Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano Wtorek o 19:35 Napisano Wtorek o 19:35 33 minuty temu, Cypis napisał: teraz te sztuczne inteligencje , som takie inteligentne , że ja piszę po polsku , a zaraz mam po ichniemu i z ich postami , jest tak samo , tylko nazad. Tera w Japoni jest noc , więc odpowiedzi mogę spodziewać się rano. a w scalemates pojawił się obrazek z pudła. Wiem, żartowałem przecież Te różne "gugletłumacze" są dość pomocne. Całe strony można sobie przełożyć z "ichniego" na nasz. Niekiedy te tłumaczenia trochę kuleją..... ale rosyjskich stron nie muszę sobie tłumaczyć. Uczyłem się tego języka w szkole przez 7 lat i bardzo dużo pamiętam i sobie sam czytam rosyjskie strony modelarskie Pozdrawiam Cypisku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi