Robert Ostrowski Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 "Słuchowisko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Proszę o wyrozumiałość. Nie mogę dodoać zdjęć ze względu na internet. Jutro będzie szło to dam jak nie to go zrobię i napiszę galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 ... go zrobię i napiszę galerię. No tak tego można było sie spodziewać:opowiadana galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Nie moja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ten model jest już trochę denerwujący. Ten warsztat również, zero zdjęć i same jęki - dajcie mi to, dajcie tamto... Jakbyś czytał od początku wiedziałbyś, żemoja instrukcja przepadła i nie mam pojęcia co do kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Trzeba się wziąć w garść, bo robisz wrażenie jakbyś żył w innej epoce. Zdjęcia można wrzucić na wiele sposobów, ja polecam picase bo sam z niej korzystam według http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=7808. Imageshack możesz mieć jakoś zblokowany bo forum jakoś ci się ładuje. Nasuwa się pytanie co za internet masz ? Jeśli na serio takie dziadostwo to zawsze można podejść do kafejki, biblioteki, kolegi, koleżanki czy nawet w szkole by coś się znalazło. Farby, tutaj też by się przydało coś zapodać, jakieś foto egzemplarza który masz zamiar robić itd. Już na podanej ci wcześniej stronie http://www.mojehobby.pl/Academy-SRa71A-Blackbird-p-1-107021.html można znaleźć info Malowanie Flat Black, White, Red, Gold, Clear Red . Później wchodzisz na jakikolwiek sklep internetowy który sprzedaje pactre i przebierasz zdobywając numerki. W modelarstwie to nie tylko lepienie, malowanie trzeba się trochę zainteresować maszyną której model chcesz wykonać. Zebrać jakąś dokumentacje, historie itd. Nie mów także że trzeba uczyć obsługi google. http://www.google.pl/search?q=SR-71A+Blackbird+cockpit&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hO0ZT46UFsXusgbl2JFH&sqi=2&ved=0CCQQsAQ&biw=1280&bih=861 Reasumując nikt nie będzie robił za dojną krowę i jeśli w twoim warsztacie nie widać zaangażowania to wątpię żeby się znaleźli ludzie którzy będą odwalać za ciebie brudną robotę. Brać modelarska i tak jest bardzo wyrozumiała i stara się pomóc, no ale cóż jak nie ma za co się zaczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ten model jest już trochę denerwujący. Ten warsztat również, zero zdjęć i same jęki - dajcie mi to, dajcie tamto... Jakbyś czytał od początku wiedziałbyś, żemoja instrukcja przepadła i nie mam pojęcia co do kolorów. Dwie minuty szukania http://www.mojehobby.pl/Academy-SRa71A-Blackbird-p-1-107021.html EDIT Nicpon mnie uprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Akurat to farby już mam od wzoraj z głowy. Zdjęcia też włożę ale mówie, że mój superzaawansowany internet mi na to nie pozwala. Wszystko bym zrobił nawet z chęcią ale już chyba 5 razy mi się wyłączył. Chyba muszę się do T-Mobile przejść. Co do farb jak już pisałem dziś rano pojadę. Przy okazji kupię podkład bo nie mam. Jaki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ja mam teraz http://www.hobbysta.pl/podklad-szary-surface-primerplastic-metal-spray-p-11156.html i dobrze mi się nim pracuje. Wiem że ten http://www.mojehobby.pl/Gunze-Sangyo-Mr.Surfacer-1200-p-6-1224921.html jest polecany i chwalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 To chyba wezmę ten drógi. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Mam farby. Za 30 minut postaram się WRESZCIE dodać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 To chyba wezmę ten drógi. Dzięki! Mam farby. Za 30 minut postaram się WRESZCIE dodać zdjęcia. W jakim celu zamieszczasz te posty ,może mi to wytłumaczysz bo za cholere zrozumiec nie mogę ,3 strony niby warsztatu ,zero zdjęć dokumentujących twoja pracę ,zastanawiam sie czy ty w ogóle masz ten model. Daj w końcu te foty a jak nie to niech moderator zamknie ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Robercie, to się nazywa budowanie napięcia. Popatrz - z niczego kilkaset wyświetleń i popularny temat Ale ja wierzę z kolegę i ufam, że nie czekamy na próżno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Mikołaj łatwowierny jesteś ,może sie mylę ale to kolejny wątek o niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 To proste Temat jest zgodny z zapisami słynnego ostatnio A... Fotki widoczne tylko po opłaceniu tantiem... Tak niebawem będą wyglądać wszystkie wątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Zdjęcia wstawię za moment. Przepraszam ale ten internet jest fatalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Jak obiecałęm tak robię: Oto zdjęcia: Części do kabiny pilotów: Kalkomanie: Kadłub: Części do silnika: Szybki: (Robię wesję w locie więc szpary zalepię ClearFixem) Dziób i stateczniki pionowe: Reszta części: Jak dotąd zaszpachlowałem kadłub i nałożyłem podkład na części do kabiny i owiewki do silników: Na pudełku Blackbird ma na skrzydłach czewone paski. Ja pasków nie dam, bo uwarzam, że niszczą one jego "tajemniczą toższmość " Oto zdjęcie oryginału: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Na pudełku Blackbird ma na skrzydłach czewone paski. Ja pasków nie dam, bo uwarzam, że niszczą one jego "tajemniczą toższmość :D" Załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Te "paski" to wyznaczenie chodników dla personelu technicznego i dziwi mnie trochę Twój pomysł zwiekszania "tajemniczości modelu" poprzez rezygnację z jak najwierniejszego odtworzenia wyglądu SR-71. Moim zdaniem to posunięcie w kierunku wykonania zabawkowego modelu, ale rób jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Te "paski" to wyznaczenie chodników dla personelu technicznego i dziwi mnie trochę Twój pomysł zwiekszania "tajemniczości modelu" poprzez rezygnację z jak najwierniejszego odtworzenia wyglądu SR-71. Moim zdaniem to posunięcie w kierunku wykonania zabawkowego modelu, ale rób jak uważasz. W takim razie dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Na pudełku Blackbird ma na skrzydłach czewone paski. Ja pasków nie dam, bo uwarzam, że niszczą one jego "tajemniczą toższmość :D" Załamka Te "paski" to wyznaczenie chodników dla personelu technicznego i dziwi mnie trochę Twój pomysł zwiekszania "tajemniczości modelu" poprzez rezygnację z jak najwierniejszego odtworzenia wyglądu SR-71. Moim zdaniem to posunięcie w kierunku wykonania zabawkowego modelu, ale rób jak uważasz. W takim razie dodam. Mikele, nawet nie wiedziałeś, jaką masz siłę przekonywania Ratujesz załamanego Roberta O. u4an - zadbaj o interpunkcję i ortografię, powodzenia życzę... w lepieniu także... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Pany dajcie spokuj, kolega ma sporo do powiedzenia. Dajcie szanse moze byc fun :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Dzięki Jak dotąd pomalowałem kabinę pilotów, zamknąłem i zaszpachlowałem obie połówki zasmolotu. Jutro nałorzę stateczniki i resztę części i postaram się go skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Copy that czekamy na dalsze meldunki juz widze oczyma wyobrazni ta galerie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Tajemnicza tożsamość SRa wymaga tajemniczej galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi