Skocz do zawartości

1:72 Academy SR-71A Blackbird

u4an

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Proszę o wyrozumiałość. Nie mogę dodoać zdjęć ze względu na internet. Jutro będzie szło to dam jak nie to go zrobię i napiszę galerię.

Ten model jest już trochę denerwujący.

Ten warsztat również, zero zdjęć i same jęki - dajcie mi to, dajcie tamto...

Jakbyś czytał od początku wiedziałbyś, żemoja instrukcja przepadła i nie mam pojęcia co do kolorów.

Trzeba się wziąć w garść, bo robisz wrażenie jakbyś żył w innej epoce. Zdjęcia można wrzucić na wiele sposobów, ja polecam picase bo sam z niej korzystam według http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=7808. Imageshack możesz mieć jakoś zblokowany bo forum jakoś ci się ładuje. Nasuwa się pytanie co za internet masz ? Jeśli na serio takie dziadostwo to zawsze można podejść do kafejki, biblioteki, kolegi, koleżanki czy nawet w szkole by coś się znalazło.

Farby, tutaj też by się przydało coś zapodać, jakieś foto egzemplarza który masz zamiar robić itd. Już na podanej ci wcześniej stronie http://www.mojehobby.pl/Academy-SRa71A-Blackbird-p-1-107021.html można znaleźć info

Malowanie Flat Black, White, Red, Gold, Clear Red

. Później wchodzisz na jakikolwiek sklep internetowy który sprzedaje pactre i przebierasz zdobywając numerki.

W modelarstwie to nie tylko lepienie, malowanie trzeba się trochę zainteresować maszyną której model chcesz wykonać. Zebrać jakąś dokumentacje, historie itd. Nie mów także że trzeba uczyć obsługi google.

http://www.google.pl/search?q=SR-71A+Blackbird+cockpit&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hO0ZT46UFsXusgbl2JFH&sqi=2&ved=0CCQQsAQ&biw=1280&bih=861

Reasumując nikt nie będzie robił za dojną krowę i jeśli w twoim warsztacie nie widać zaangażowania to wątpię żeby się znaleźli ludzie którzy będą odwalać za ciebie brudną robotę. Brać modelarska i tak jest bardzo wyrozumiała i stara się pomóc, no ale cóż jak nie ma za co się zaczepić.

Ten model jest już trochę denerwujący.

Ten warsztat również, zero zdjęć i same jęki - dajcie mi to, dajcie tamto...

Jakbyś czytał od początku wiedziałbyś, żemoja instrukcja przepadła i nie mam pojęcia co do kolorów.

Dwie minuty szukania

http://www.mojehobby.pl/Academy-SRa71A-Blackbird-p-1-107021.html

EDIT

Nicpon mnie uprzedził

Akurat to farby już mam od wzoraj z głowy. Zdjęcia też włożę ale mówie, że mój superzaawansowany internet mi na to nie pozwala. Wszystko bym zrobił nawet z chęcią ale już chyba 5 razy mi się wyłączył. Chyba muszę się do T-Mobile przejść. Co do farb jak już pisałem dziś rano pojadę. Przy okazji kupię podkład bo nie mam. Jaki polecacie?

To chyba wezmę ten drógi. Dzięki!

Mam farby. Za 30 minut postaram się WRESZCIE dodać zdjęcia.

W jakim celu zamieszczasz te posty ,może mi to wytłumaczysz bo za cholere zrozumiec nie mogę ,3 strony niby warsztatu ,zero zdjęć dokumentujących twoja pracę ,zastanawiam sie czy ty w ogóle masz ten model.

Daj w końcu te foty a jak nie to niech moderator zamknie ten wątek.

Jak obiecałęm tak robię:

Oto zdjęcia:

Części do kabiny pilotów:

img0983tr.th.jpg

Kalkomanie:

thumbnmail.png

Kadłub:

img0976d.th.jpg

Części do silnika:

img0979m.jpg

Szybki: (Robię wesję w locie więc szpary zalepię ClearFixem)

img0982ld.th.jpg

Dziób i stateczniki pionowe:

97894387.jpg

Reszta części:

img0984po.jpg

Jak dotąd zaszpachlowałem kadłub i nałożyłem podkład na części do kabiny i owiewki do silników:

img1019hb.jpg

img1020z.jpg

img1018xqpk.jpg

Na pudełku Blackbird ma na skrzydłach czewone paski. Ja pasków nie dam, bo uwarzam, że niszczą one jego "tajemniczą toższmość " Oto zdjęcie oryginału:

img1017qr.jpg

Te "paski" to wyznaczenie chodników dla personelu technicznego i dziwi mnie trochę Twój pomysł zwiekszania "tajemniczości modelu" poprzez rezygnację z jak najwierniejszego odtworzenia wyglądu SR-71. Moim zdaniem to posunięcie w kierunku wykonania zabawkowego modelu, ale rób jak uważasz.

Te "paski" to wyznaczenie chodników dla personelu technicznego i dziwi mnie trochę Twój pomysł zwiekszania "tajemniczości modelu" poprzez rezygnację z jak najwierniejszego odtworzenia wyglądu SR-71. Moim zdaniem to posunięcie w kierunku wykonania zabawkowego modelu, ale rób jak uważasz.

W takim razie dodam.

Na pudełku Blackbird ma na skrzydłach czewone paski. Ja pasków nie dam, bo uwarzam, że niszczą one jego "tajemniczą toższmość :D"

Załamka

W takim razie dodam.

Mikele, nawet nie wiedziałeś, jaką masz siłę przekonywania Ratujesz załamanego Roberta O.

u4an - zadbaj o interpunkcję i ortografię, powodzenia życzę... w lepieniu także...

Pany dajcie spokuj, kolega ma sporo do powiedzenia. Dajcie szanse moze byc fun :-)

Dzięki

Jak dotąd pomalowałem kabinę pilotów, zamknąłem i zaszpachlowałem obie połówki zasmolotu. Jutro nałorzę stateczniki i resztę części i postaram się go skończyć.

Copy that

czekamy na dalsze meldunki

juz widze oczyma wyobrazni ta galerie ;-)