dzidas71 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Witam.Po długiej walce ukończyłem te skromne modele. U 47 to AFV Club , a U 99 to Hobby Boss. Oczywiście AFV znacznie lepiej jest zdetalowany , ale nie we wszystkim . Blaszki dołączone do zestawu o wiele dokładniejsze i delikatniejsze ma Hobby Boss. Przepraszam za średnią jakośc zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Całkiem nieźle się prezentują. Czysto sklejone i pomalowane, ale identycznie pobrudzone. Ja bym zrobił trochę różnic w brudzeniu, chociaż fakt, nie ma za bardzo pola do popisu, bo oba pływały w podobnych warunkach. Mimo to, sympatyczna parka. Jak zrobiłeś podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Można spytać jaki numer zestawu U-47 z AFV? Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Lutego 2012 Super Moderator Share Napisano 2 Lutego 2012 Fajne te modele - bardzo ładnie się prezentują - szkoda tylko, ze na tabliczkach nie ma informacji o typie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Dumapolski- faktycznie nie ma pola do popisu , to wszystko jest tak małe... Poza tym przeglądałem wiele zdjęć przedstawionych okrętów i nie ma jak poszaleć.Choć na żywo małe różnice są widoczne. Podstawki to wyfrezowane płytki z drzewa bukowego , a w zagłębienie przyklejona czarna pleksi (3mm) z wyfrezowanym napisem. Kuba - sprawdze nr zestawu i napisze. Marcin - rzeczywiście zastanawiałem się nad dopisaniem VII B ,ale było już za pózno. Jak patrze na modele i na zdjęcia - widzę ,że do robienia dobrych fotografii sporo mi brakuje. To temat , z którym mam największe problemy. Wydaje mi się ,że w rzeczywistości modele prezentują się dużo lepiej , nie potrafie oddać tego w fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SamP Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 A "Byk ze Scapa Flow" jest? Trudno go dostrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 4 Lutego 2012 Autor Share Napisano 4 Lutego 2012 Oczywiście ,że jest byk. Postaram się załączyć foto w powiększeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Można spytać jaki numer zestawu U-47 z AFV? Pozdrawiam, JK Może to ten model? Mi głównie o kalki "U-47" (duch ze Scapa Flow) chodzi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Tak ,to ten model. Swoją drogą , niezły model ,biorąc pod uwagę skale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Bardzo fajne, a jak na taką skalę, maja całkiem sporo szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 No ,część tych detali to moja inwencja na bazie dostępnych zdjęć. Zestawy super dokładne to nie są ,choć tak jak pisałem wcześniej , AFV znacznie dokładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Witam. Świetne wykonanie , pozazdrościć. Kawałek historii podwodniaków jest na tych podstawkach. Brawo. Jeśli można zapytać co następne w stoczni? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Dzięki. W stoczni cały czas Graf Spee , jest warsztat , ale aktualizowany ostatnio nieczęsto. Mało czasu, sezon w pracy. Poza tym buduję jeszcze dioramkę w 1:35 z września 39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 No, no,fajnie wypłukane kadłuby, linki niczego sobie jedynie peryskopy nienaturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Bardzo fajne u-booty Na szczescie nie są przerdzewiałe jak niektórzy maluja Jak wiem, że woda morska powoduje korozję ale one nie plywaja w kwasie solnym Bardzo mi się podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Bardzo fajne okręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Bardzo fajne maluszki. Widziałem, że zapisałeś je na konkurs w Inowrocławiu. Ja też tam będę, może uda nam się je obgadać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Tak.Faktycznie zgłosiłem je do Inowrocławia jak i dwa inne modele(pancerka) ,choć nie licze na żadne wyróżnienia. Przede wszystkim chciałbym poznać kogoś z "branży" ,w moim mieście mam z tym problem, nie znam nikogo kto poważnie traktuje modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Piękne są Mam pytanie czy będzie więcej U bootów np cała kolekcja Asów U Bootwaffe? Naprawdę piękne szare wilki Atlantyku.Pozdrawiam i mam nadzieję że mając za trzy lata trzydzieste urodziny sam zacznę zabawę z modelarstwem okrętowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Witam imiennika i kolegę z rocznika Po co czekać aż trzy lata? Zaczynaj już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Owszem. Mam zamiar składać jeszcze U-booty.Czy wszystkich asów, nie wiem, bo sklejam jeszcze samoloty i pojazdy. Na pewno mam w planie Typ XXI , francuski Surcouf czy japoński I-400. Sklejam też teraz Graf Spee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Już w czerwcu wracam po trzy letniej emigracji do kraju Pora zająć się U-Bootwaffe Na początek do nauki wezmę modele Hobby Bossa myślę że będą dobre na początek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Ostatnio wchodzę na tą stronkę tylko po to żeby popatrzeć na te dwa szkraby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzięki , ale nie przesadzaj ! Niestety , ostatnio nic nie popełniłem w dziedzinie morskiej. Prace nad Graf Spee idą potwornie wolno. Jakoś ostatnio brak mi motywacji do "pływadeł" ,sam nie wiem czemu. Coś tam szykuje do Inowrocławia , ale samolot i działko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Wpadnij też na Fiestę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi