woto Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 Dalej bawię się w jubilera, przez to postęp robót spowolniony. Aktualnie montuję wszelakie wynalazki na błotnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 No nie ma co wychodzi Ci ta bizuteria.A ze powoli,no coz pospiech nie jest tu wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 I dalej blaszki. Postęp malutki, ale przy dwójce urwisów trudno o lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Ale ci te blachy idą, ehh pozazdrościć tylko talentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Witam. A ty Krzyśku nie wzdychaj tylko kończ Granta tak żeby inni mogli powzdychać. Model Prezentuje się pięknie. Szkoda, tylko, że te blachy zostaną pomalowane i nie będzie ich widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Właśnie, dobrze mówisz. Wszystko fajnie wygląda jak nie jest jeszcze pomalowane, ale jak już zacząłem blaszkować to już wyrobie je do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 21 Lutego 2012 Autor Share Napisano 21 Lutego 2012 Blaszki na błotnikach ukończone, będzie można zająć się teraz czymś grubszym , teraz na tapetę idą gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Brawo za blacharkę. Gąski dajesz magic track? możesz zrobić kilka zdjęć z procesu ich tworzenia/układania na zawieszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Gąski będą z magic track. Tylko zastanawiam się czy nie zrobić ich ruchomych, tylko wiercenie wszystkich może być czasochłonnym wyzwaniem a nie wiem czy efekt będzie tego wart. Spróbuję zrobić tak parę ogniwek, jak mi to jakoś wyjdzie to może zrobię tak całość, a jak nie to skleje. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Wszystko fajnie, za wyjątkiem łopaty Jak już robisz taki wypas, to zostaw dragonowską łopatkę. Ta wygląda jak znak drogowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Witam. Jak robisz taki model to chyba warto wydać tą kasę i kupić friule, bo są na prawdę super i dodatkowo świetnie się układają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Ta łopata nie daje mi spokoju - za plaska czy za duża??. Odnośnie gąsek to muszę spróbować zrobić samemu, a jak nie wyjdzie to się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Gąski będą z magic track. Tylko zastanawiam się czy nie zrobić ich ruchomych, tylko wiercenie wszystkich może być czasochłonnym wyzwaniem a nie wiem czy efekt będzie tego wart. Spróbuję zrobić tak parę ogniwek, jak mi to jakoś wyjdzie to może zrobię tak całość, a jak nie to skleje. ;-) Daj znać jak to idzie. Sam kiedyś coś takiego zrobić chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 z grubej rury idziesz ; ) Dla mnie łopata jaknajbardziej spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 zmordowałem tą łopatę, nie za bardzo jestem z tej przeróbki zadowolony ale już nie będę przy niej grzebał, troszkę za mocno szpilką walnąłem i dziurki sie pokazały w paru miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 No, może troszkę przesadziłeś.Ale i tak jest git. A te gąski co są przymocowane do pancerze też nawiercałeś (magic tracki na prawo od łopaty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Przewiercone wiertłem 0,5 mm. Co do gąsienic to połączyłem drutem pięć ogniwek. Zajmuje to dużo czasu - prawie godzinę, więc zdecydowałem skleić ogniwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 tak więc produkcja gąsek ruszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Kilka pytań do: - czy klej którym kleisz to wolnoschnący czy raczej natychmiastowy? - Dragon dał wzornik do ułożenia gąsienic, czy będziesz układał na kołach. I drobna uwaga, choć pewno niepotrzebna, abyś dał gąsienice we właściwą stronę - pomyłki zdażają się nawet najlepszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 - Klej jest wolnoschnący, podobny do kleju Revell-a, chociaż revell ma lepszy kształt pojemnika ułatwiający dokładne dozowanie. - W zestawie nie było wzornika, ale z neta ściągnąłem wzorek i na nim będę pewnie modelował - a o uwadze cały czas pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 No super!! Nie schrzań malowania tylko. Trzymam kciuki, bo na razie jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Co do ułożenia gąsienic , nawet jak stronę pomylisz, czesto tak było w rzeczywistości. Są zdjęcia na których jest jedna źle załozona, a czasem nawet obie. W sumie gąsienica pracuje w dwóch kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Gąski skróć o dwa ogniwa i będzie super. Maluj waść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Co to za zdjęcie dałeś? Sklejasz też Tamiye? Poza tym na tym zdjęciu to ktoś przestawił strony czołgu chyba, albo ja już jestem taki zmęczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Zdjęcie z netu jako wzornik do układania gąsek - zrobiłem lustro, przez to jest odwrotnie A poniżej złożone lewa gąsienica, jeśli coś mam poprawić to proszę o podpowiedź. modelowanie zwisów i gotowa gąsienica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi