Skocz do zawartości

PzKpfw IV Ausf. J (SdKfz 161) Mid Product - Dragon 6556 1:35

woto

Rekomendowane odpowiedzi

Wyglada coraz fajniej!

wydech spoko, tyle ze moze dobrze byloby je nieco przykurzyc jakims ciemnym pigmentem w srodku teraz wyglada za czysto...w koncu to wydech

• Odpowiedzi 176
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Położyłem pigmenty na wannę, w małej ilości żeby nie zakryć szczegółów i popróbowałem trochę obić. Jeśli mam coś poprawić to proszę atakować bo to dopiero początek i zawsze można coś zmienić

3158.jpg

3164t.jpg

3176d.jpg

3178t.jpg

3174.jpg

wszystko fajnie ale kolor blota nad nadwoziem dziwnie czerwonkawy...to tak z zalozenia ?. Ja byl postulowal jeszcze nieco to bloto zroznicowac ciemniejszym pigmentami...ale kwestia gustu. Model sam w sobie wiesz ze super

Tutaj w zbliżeniu jak to błotko wygląda. to na dole wanny miało być jako świeże błotko. No może lekko zalatuje czerwonym. Albo to zetrę i pozostanie delikatny ślad tego, albo zrobię w ciemniejszym kolorze. Za bardzo ciemnego błota też nie chcę robić.

bokwanny.jpg

A obicia to standartowo - najpierw pędzelkiem losowo podkład z rozjaśnionej bazy a potem na to w wybranych miejscach panzer grau.

Witam

Maltretowanie młotkiem prawie skończone. Czy dużo czy mało wytłuczony to już osądźcie sami ( każdy lubi co innego ). Trochę go przykurzyłem tu i tam, poza wieżą, na spód wanny walnąłem ciemniejsze błoto. proszę o sugestie co zmienić a co poprawić.

csc3208.jpg

csc3204.jpg

csc3206.jpg

csc3210.jpg

csc3218.jpg

dsc3219o.jpg

csc3222.jpg

Obijanie to jeden z procesów przy którym mam duszę na ramieniu - łatwo przesadzić. Jak już koledzy pisali troszkę tego za dużo, a właściwie to są za długie i troszkę za dużo na powierzchniach płaskich. Lepiej robić na kantach, a tylko trochę na płaskich. Dasz radę, jeszcze kurzenie itd.

Trochę przesadziłeś z ilością rys na osłonach wieży. Tam raczej się tak nie rysowało. Jak już coś to pogięte, brudne. Rys więcej zawsze na osłonach gąsienic. No i te rysy jak na mój gust niepotrzebnie jasne. Raczej dałbym kolor surowego metalu lub już przyrdzewiałe nieco. Czemu białe ? Myślę ze to łatwe do skorygowania jakimś filtrem. Ale rób jak Ci się podoba, to najważniejsze. Mnie z moich ok 20 modeli czołgów tylko ok połowa zadowala jeśli chodzi o whetering. Ciągle coś eksperymentuje, zmieniam i każdy model to poligon doswiadczalny technik

Witam.

Oj tam, Oj tam. Czasami wychodzi gorzej czasami lepiej. Rysy nie wyglądają źle tylko jest ich za dużo. Wydaje mi się, że trzeba byłoby zrobić odpowiednią podstawkę aby odtworzyć klimat tego czołgu, bo maskowanie tych rys może się źle skończyć. Takie jest moje zdanie, ale zrób jak uważasz.

Udało się względnie oczyścić z tych nieszczęsnych zarysowań i wygląda to dość dobrze. Te obicia na krawędziach bym już zostawił, nie wyglądają chyba tragicznie, a boję się że przy próbie ich usunięcia pójdzie też farba pod nimi - ale jak będzie taka potrzeba to spróbuję. Proszę o podpowiedzi gdzie jeszcze ewentualnie poprawić.

3237n.jpg

3232j.jpg

3230o.jpg

3234f.jpg

3238.jpg

3240i.jpg

Noe wiem jak to zrobiles ale udalo Ci sie to ladnie naprawic...jestem pod wrazniem nie sadzilem ze tak sie uda...spoko....walcz dalej

Edytowane przez Gość