math Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Wyglada coraz fajniej! wydech spoko, tyle ze moze dobrze byloby je nieco przykurzyc jakims ciemnym pigmentem w srodku teraz wyglada za czysto...w koncu to wydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 jak zacznę pigmentować to mu się sadzą dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Superancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Położyłem pigmenty na wannę, w małej ilości żeby nie zakryć szczegółów i popróbowałem trochę obić. Jeśli mam coś poprawić to proszę atakować bo to dopiero początek i zawsze można coś zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Jestem na tak - aż się boję mojego do galerii po twoim dawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Bardzo ładne obicia ,czy będziesz dalej go młotkował i gąski jeszcze brudził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Młotek będzie w użyciu, zrobiłem tylko tyle, żeby sprawdzić jak to będzie wyglądać, a gąski też delikatnie popudruje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Bardzo ładnie może daj jeszcze trochę na tylne błotniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 wszystko fajnie ale kolor blota nad nadwoziem dziwnie czerwonkawy...to tak z zalozenia ?. Ja byl postulowal jeszcze nieco to bloto zroznicowac ciemniejszym pigmentami...ale kwestia gustu. Model sam w sobie wiesz ze super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_Chaos Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam. Odbicia są ok, chciałbym się tylko zapytać jak je zrobiłeś ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Tutaj w zbliżeniu jak to błotko wygląda. to na dole wanny miało być jako świeże błotko. No może lekko zalatuje czerwonym. Albo to zetrę i pozostanie delikatny ślad tego, albo zrobię w ciemniejszym kolorze. Za bardzo ciemnego błota też nie chcę robić. A obicia to standartowo - najpierw pędzelkiem losowo podkład z rozjaśnionej bazy a potem na to w wybranych miejscach panzer grau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam Maltretowanie młotkiem prawie skończone. Czy dużo czy mało wytłuczony to już osądźcie sami ( każdy lubi co innego ). Trochę go przykurzyłem tu i tam, poza wieżą, na spód wanny walnąłem ciemniejsze błoto. proszę o sugestie co zmienić a co poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Strasznie mocno , jestem ciekaw co z tego wyjdzie, mam nadzieje ze masz w planie to jednak jakos troche stonowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Kalki też trochę zmaltretuj - wyglądaja jak nówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 No mocno.Do tak zmeczonego pojazdu pasowalyby pogiete blotniki, uszkodzone bandaze kol i brak ktorejs z oslon.Ale jest to tylko moje zdanie a model jest twoj.Generalnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 No kurcze nie wiem....moim zdaniem troche go juz przerysowales. reszta spoko.. No nic zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Spróbuje trochę tych rys polikwidować albo jakoś sprytnie zamaskować, bo psują efekt. Zły jestem na siebie za ten badziew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Obijanie to jeden z procesów przy którym mam duszę na ramieniu - łatwo przesadzić. Jak już koledzy pisali troszkę tego za dużo, a właściwie to są za długie i troszkę za dużo na powierzchniach płaskich. Lepiej robić na kantach, a tylko trochę na płaskich. Dasz radę, jeszcze kurzenie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Trochę przesadziłeś z ilością rys na osłonach wieży. Tam raczej się tak nie rysowało. Jak już coś to pogięte, brudne. Rys więcej zawsze na osłonach gąsienic. No i te rysy jak na mój gust niepotrzebnie jasne. Raczej dałbym kolor surowego metalu lub już przyrdzewiałe nieco. Czemu białe ? Myślę ze to łatwe do skorygowania jakimś filtrem. Ale rób jak Ci się podoba, to najważniejsze. Mnie z moich ok 20 modeli czołgów tylko ok połowa zadowala jeśli chodzi o whetering. Ciągle coś eksperymentuje, zmieniam i każdy model to poligon doswiadczalny technik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam. Oj tam, Oj tam. Czasami wychodzi gorzej czasami lepiej. Rysy nie wyglądają źle tylko jest ich za dużo. Wydaje mi się, że trzeba byłoby zrobić odpowiednią podstawkę aby odtworzyć klimat tego czołgu, bo maskowanie tych rys może się źle skończyć. Takie jest moje zdanie, ale zrób jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Zacząłem je usuwać, efekt jest zadowalający, jak skończę to wrzucę rezultat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Udało się względnie oczyścić z tych nieszczęsnych zarysowań i wygląda to dość dobrze. Te obicia na krawędziach bym już zostawił, nie wyglądają chyba tragicznie, a boję się że przy próbie ich usunięcia pójdzie też farba pod nimi - ale jak będzie taka potrzeba to spróbuję. Proszę o podpowiedzi gdzie jeszcze ewentualnie poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Noe wiem jak to zrobiles ale udalo Ci sie to ladnie naprawic...jestem pod wrazniem nie sadzilem ze tak sie uda...spoko....walcz dalej Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 No jest super.Co dalej -filtry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Wyszedłeś z opresji czekam na dalsze poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi