Gościu Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Witam. Model nieco zwaloryzowany, historyjka właśnie jest na etapie - coby tu z nim zrobić. Użyje figur tytułowego producenta, może się uda. To moje 2 podejście do tej skali więc jakichś rewelacji raczej nie spodziewałbym się. Model mam niemal wykończony pod malowanie, zostało nanieść jeszcze nieco faktury błota, umyć i wszystko. Aby stała się diorama szykuje figurki ""plasticzane" . Grzebnę w jakimś żywicznym gotowcu jako podłożu i kawałku pionu, o tym później. RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Spaghetti carbonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Nie wiem co to jest i jak ma wyglądać, ale efekt już jest wiadomy - następna super dioramka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Też nie wiem co to jest, ale zasiadam i czekam na kolejną piękną dioramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 A poproszę o foto oryginału w tym.... eeeeee tej... yyyyy dawaj fotke makarona . Bo obiekt bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Ten makaron jest tragiczny , w sensie nie miałbym pojęcia jak się do tego zabrać. W twoim przypadku będzie to pewnie jak zwykle więc już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Rozumiem, że będzie w sosie pomidorowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 ...Użyje figur tytułowego producenta, może się uda.To moje 2 podejście do tej skali ... Osobiście nie widzę nigdzie sprecyzowanego żadnego "tytułowego producenta", ani "tej skali". Usilnie staram się nie odbierać tego jako lekceważenia czytelników forum i traktowania ich jak modelarzy z "niższej półki", ale jakoś mi nie wychodzi. sorry. Wiem, zawsze można kliknąć w link z podpisu, ale czasem czytam forum na szybko, albo nie mam ochoty klikać w linki (to samo mam z miniaturkami zdjęć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 A tam spaghetti, kluchy z pomidorowej. Pomijając już fakt, że przy obecnym poziomie modelarstwa na forach skala odgrywa coraz mniejszą rolę. filon, nie wiem coś sobie tam uroił - nie zamierzam z tym "walczyć" Zacząłem dłubać w figurkach, ciężkawo by z tego: otrzymać to: Jednak jeszcze nie skaczę z radości, co wymodziłem farba pokaże...i to dopiero po wyschnięciu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Gościu - projekt bardzo ciekawy, czekam na więcej. Z jakiej firmy są te figurki, bo w tytule nic nie ma? Sam Sherman chyba dragonowy (sugeruję się gąsienicami i blaszkami), a skąd jest wieża i reszta "makaronu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Uroił, czy nie, faktem jest, że dajesz dużo zdjęć baz dostatecznego opisu. Jak widać nie tylko IMHO: Gościu - projekt bardzo ciekawy, czekam na więcej. Z jakiej firmy są te figurki, bo w tytule nic nie ma? Sam Sherman chyba dragonowy (sugeruję się gąsienicami i blaszkami), a skąd jest wieża i reszta "makaronu"? Wiem, że sporo ludzi ogląda tylko obrazki, ale przy tak ciekawych projektach jak twoje, minimum opisu by się przydało. A i odnośnie warsztatu chętnie zawsze coś przeczytam, bo kto wie co w przyszłości stosować mi przyjdzie. Również nie chcę "walczyć" o nic, tak mi się po prostu napisało gorszy dzień czy cuś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Jaka to skala, producent i co to będzie w gotowcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 Kolejne trzy sztuki gotowe do malowania: Wystarczyło wybrać grzeczniejsza formę i nie byłoby sprawy, ja sam zmienić nie mogę tytułu - na innym forum wpisałem, tu po prostu zapomniałem. Model od Tamiya, figury także. Makaron to Black Dog, blaszki Hauler a gąsienice to żywiczne Gaso.Line - skala 48 A o gotowcu, jak wspomniałem wcześniej, później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Wojakowi wymieniłem broń w ręku na cywila i ociosałem gotowca. Żywiczny wyrób Gaso.Line - nie powala, ale i zarzucić mu wiele nie można. Dorobiłem tylko klamki w drzwiach oraz resztkach okiennic. Skleiłem także kolejną figurkę, kobieta - wyrób firmy Gaso.Line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Powstaje kolejny super temat , ale zapowiadał się dziwnie;p. Był by to świetny tutorial , gdybyś opisał dość dokładnie i w krokach jak malujesz figury i z czego wykonujesz teren - myślę że każdemu by się to przydało . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 Teren jest już wykonany, przecież są zdjęcia - żywica Figury - maluje wpierw kolor podstawowy, później rozjaśniam i przyciemniam - tu nie ma żadnych dróg na skróty, czy "tajnych" operacji. Paski, etc maluję po rozjaśnianiu figurki - w ten sam sposób. Trzeba często je malować, innego sposobu nie ma. W trakcie malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Figurki jak zawsze klasa. A no tak to już jest, że albo się to umie robić albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Jednak bym nie określił tego w stylu - abu, abu Malować je umie każdy, to kwestia treningu. Gdy oglądam swoje figurki sprzed roku , może dłużej, to widać znaczącą poprawę. Te sztuki czekają już tyko na kurz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Jeszcze bardziej mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Dzięki. Zacząłem mazać owce. Wpierw poszła baza OD, po czym malowanko pędzlem. Bazgranie nieskończone a jeszcze sporo pędzlowania przede mną, później płukanka punktowa i być może jakiś filtr, nie zdecydowałem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Fajnisty, tylko zdjęcia troche ciemnawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Świetny .Musiałeś się namachać pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Witam. Te koła wyglądają jak z "hotłilsów" Figurki jak i model jak zawsze na poziomi. Czekam na podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Lutego 2012 Autor Share Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki. Prawdopodobnie ostatnia z figur do scenki, długo "się robiła" ponieważ produkt wyjściowy GASO.LINE to był...potworek z łydkami Herkulesa, wzrostem trolla i barami Schwarzenegger`a. Z oryginału użyłem bucików, jednej dłoni i główki - generalnie ubranko wyrzeźbiłem sam. Figurka ma 2,2cm wys. Prawie wykończony malarsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Czyli chłopię wielkości night goblina... co jak co, ale zniechęciłeś mnie skutecznie do stworków gaso.line. Liczyłem na to, że są porządne, a tu czytam, że tylko człeka o zgryzotę przyprawiają.... Pojazd wyszedł bardzo ciekawie, zobaczymy, jak będzie wyglądała całość scenki. PS- Moim faworytem jest ten rozbawiony do łez pancerniak grzebiący w kieszeni. Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi