Michał96 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Cześć, chciałbym wam przedstawić mój najnowszy model w skali 1:48, firmy tamiya. Model waloryzowany błotnikami abera, całość malowana aerografem farbami pactry. Drugi raz w życiu robiłem filtry. Pierwszy raz zdecydowałem się na kurzenie góry pigmentami Vallejo. Obicia robione gąbką. Wash olejny. No nie wiem jak wypadłem w tej skali, modele są o wiele mniejsze niż w 1:35 Pozostawiam do oceny. No i porównanie wielkością do farbki pactry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Witam Ogólnie Twój model prezentuje się całkiem nieźle i mi się podoba, aczkolwiek są trzy elementy, które tutaj brużdżą: 1. Zbyt jasna (żółtawa) rdza na wydechach oraz brak okopceń przy nich. 2. Trochę zbyt dużo tych oleistych plam jak na model w tej skali. Technicznie wyglądają nieźle ale zdają się dominować nad ogółem tylnej części pojazdu. 3. Zbyt intensywne okopcenie wylotu lufy. W porównaniu z jednoczesnym brakiem okopceń przy wydechach, wygląda to trochę groteskowo, jak gdyby czołg ten był stałym stanowiskiem artyleryjskim. Reszta wygląda całkiem fajnie. Podobają mi się obicia i kurzenie w zakamarkach. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Dzięki, z tymi plamami z tyłu to wzorowałem się na poradniku, wydechy się przysmoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandman Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 bardzo mi się podoba Twój styl brudzenia, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Fajnie ci wyszedł, brudznie i te sprawy - rdza i okopcenia wydechu do zrobienia. Jakie gąsienice zakładałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Bardzo udany model . Uwagi to tylko takie jak przedstawił kornik_69. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Powiedz mi jak można tak szybko robić modele .Swoją drogą czołg świetny, ale przydałoby się poprawić te wydechy. Ogólnie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Model wykonany bardzo fajnie. Zgadzam się z Kornikiem, te tłuste plamy jakoś za bardzo rzucają się w oczy. Szczególnie mi nie pasują te przeźroczyste na wieży i na błotnikach. Trochę nie mogę sobie wyobrazić skąd się tam wzięły i dlaczego są tak duże. Co do okopcenia lupy to z tego co pamiętam, to KV dosyć mocno kopciły, wiec się zgadzam z koncepcją autora. Ogólnie bardzo fajny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Zmiana skali? Gratulacje Michał.Wyszedł super. Zgadzam się z uwagami Kornika. Są celne aczkolwiek wszystko da się zrobić szybko i są to raczej małe, kosmetyczne zmiany.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Oooo!!! Kolejny Kliment i do tego w jedynie słusznej skali Bardzo fajnie ci wyszedł. Szczególnie podają mi się obicia Jednak poza uwagami kornik_69 ja dorzucę jeszcze kilka: - Brakuje karabinu z przodu - Ja bym trochę bardziej poobijał drabinkę na wieży - Podmaluj reflektor z przodu (tego z tyłu nie widać ale powinien być czerwony) - Rozumiem, że lin celowo nie zakładałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Kolejny ekspresowy i udany projekt. Bardzo mi siępodoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Hehe cześć Bardzo mnie cieszy fakt, że się podoba Cuż staram się lepić co tylko popadnie, żeby nie wypaść z formy. Karabin z przodu niestety się odłamał podczas robienia zdjęć. Lin holowniczych nie zakładałem, bez nich bardziej mi się podoba. Co do reflektoru to nie wiedziałem. Myślę, iż tak potężne działo 152 mm mogło się tak usmolić, ale tylko tak przypuszczam. Skali raczej nie zmienię, zostaję przy pięknej wielkości modeli w 1:35 Następny projekt pantera-będzie warsztacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi