tornado Napisano 24 Czerwca 2007 Napisano 24 Czerwca 2007 Dzisiaj odwiedziłem Park Miniatur Zabytków Dolnego Śląska w Kowarach i porobiłem trochę fotek modeli budowli, myślę że i Wy z przyjemnością obejżycie je. Gorąco zachęcam do odwiedzenia tego miejsca bo naprawdę warto. Stacja meteorologiczna na Śnieżce: Fragment Jeleniogórskiej starówki: Perełka Wałbrzycha - Zamek Książ: Kościół Cystersów w Krzeszowie: i trochę innych budowli: Cytuj
NobelEXC Napisano 24 Czerwca 2007 Napisano 24 Czerwca 2007 Poprostu genialne! Nawet nie widziałem, że takie cuda są w Polsce! Tylko pogratulować takiego pomysłu. Wielkie brawa należa się również dla wykonawców! Jestem w szoku Cytuj
DBauer Napisano 24 Czerwca 2007 Napisano 24 Czerwca 2007 :( mieszkam na śląsku całe życie a jeszcze nigdy nie byłem w żadnym z tych miejsc. Cytuj
Jakub W. Napisano 1 Lipca 2007 Napisano 1 Lipca 2007 To zależy na którym śląsku mieszkasz...dolnym czy górnym. Cytuj
mart72 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Świetna rzecz! Kiedyś trzeba się z familją wybrać. Nurtuje mnie pewna kwestia techniczna: jak te budowle są zabezpieczane podczas gorszej pogody? Cytuj
elrogalo Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Świetna rzecz! Kiedyś trzeba się z familją wybrać. Nurtuje mnie pewna kwestia techniczna: jak te budowle są zabezpieczane podczas gorszej pogody? Zimują w pawilonach Parku Miniatur. A deszcz im chyba nie szkodzi, ja na ten przykład zwiedzałem ten park częściowo podczas deszczu i nie zaobserwowałem paniki w oczach personelu Z informacji praktycznych: w kolejce do parku trzeba czasem odstać ponad godzinę (warto!). Cytuj
mart72 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Zimują w pawilonach Parku Miniatur. Ale wtedy też są udostępniane zwiedzajacym? Cytuj
elrogalo Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Tak, nie jestem na 100% pewien, że wszystkie, ale sam park jest czynny cały rok i zimą ekspozycja wystawiona jest wewnątrz pawilonów. Więcej informacji: http://www.park-miniatur.com/strona.php?lang=pl&url=oparku Cytuj
maszynista93 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Też tam byłem Miniaturkom deszczyk nic nie szkodzi bo nie są z papieru tylko w większości z tego z czego zbudowane są naprawdę. Oryginalne dachy są miedziane więc te małe też. Cytuj
mac eyka Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Bardzo fajna sprawa. Już od lat namawiam rodziną na wyprawę w Sudety. Jak byliśmy tam ostatni raz lat temu wiele to w Kowarach jeszcze tego parku nie było. Deszczyk nic nie zrobi takim miniaturkom, gorzej jak nawiedzi je Godzilla o choćby taka Cytuj
Wicio1d Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Zamek Książ wymiata, kocham ten zamek, warto by znów odwiedzić Dolny Śląsk, a dawno temu w okol. Wałbrzycha i w nim samym byłem. Szkoda, że nie widać zamku Czocha, jest w ogóle tam??! Cytuj
LordDisneyland Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 tornado, dzięki za informację i fotorelację, trzeba się będzie kiedyś wybrać - żal , że nie wiedziałem o Parku w Kowarach wcześniej... Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 2 Września 2009 Super Moderator Napisano 2 Września 2009 Witam. Niedaleko mnie też jest park miniatur. Wiem, że jest wiele interesujących budowli i jest wieża Eiffla itp. http://www.fototrip.pl/galeria,1071.html Cytuj
bartass. Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Super sprawa, byłem dwa razy, ostatnio w maju tego roku - polecam kazdemu Park miniatur jest tez w Pobiedziskach przy trasie Poznan-Gniezno Cytuj
mart72 Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 O, jak się temat rozkręcił. A coś bliżej Warszawy znacie? Może założyć wątek ( np. na Placu Zabaw) z ciekawymi miejscami do zwiedzenia? Cytuj
Zekar Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 Podobny park jest gdzieś w Bieszczadach niedaleko Soliny , nie pamiętam gdzie dokładnie,ale w Kowarach jest to wszystko zdecydowanie lepiej dopracowane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi