tornado Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Dzisiaj odwiedziłem Park Miniatur Zabytków Dolnego Śląska w Kowarach i porobiłem trochę fotek modeli budowli, myślę że i Wy z przyjemnością obejżycie je. Gorąco zachęcam do odwiedzenia tego miejsca bo naprawdę warto. Stacja meteorologiczna na Śnieżce: Fragment Jeleniogórskiej starówki: Perełka Wałbrzycha - Zamek Książ: Kościół Cystersów w Krzeszowie: i trochę innych budowli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Poprostu genialne! Nawet nie widziałem, że takie cuda są w Polsce! Tylko pogratulować takiego pomysłu. Wielkie brawa należa się również dla wykonawców! Jestem w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 :( mieszkam na śląsku całe życie a jeszcze nigdy nie byłem w żadnym z tych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 To zależy na którym śląsku mieszkasz...dolnym czy górnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Świetna rzecz! Kiedyś trzeba się z familją wybrać. Nurtuje mnie pewna kwestia techniczna: jak te budowle są zabezpieczane podczas gorszej pogody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Świetna rzecz! Kiedyś trzeba się z familją wybrać. Nurtuje mnie pewna kwestia techniczna: jak te budowle są zabezpieczane podczas gorszej pogody? Zimują w pawilonach Parku Miniatur. A deszcz im chyba nie szkodzi, ja na ten przykład zwiedzałem ten park częściowo podczas deszczu i nie zaobserwowałem paniki w oczach personelu Z informacji praktycznych: w kolejce do parku trzeba czasem odstać ponad godzinę (warto!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Zimują w pawilonach Parku Miniatur. Ale wtedy też są udostępniane zwiedzajacym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Tak, nie jestem na 100% pewien, że wszystkie, ale sam park jest czynny cały rok i zimą ekspozycja wystawiona jest wewnątrz pawilonów. Więcej informacji: http://www.park-miniatur.com/strona.php?lang=pl&url=oparku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Też tam byłem Miniaturkom deszczyk nic nie szkodzi bo nie są z papieru tylko w większości z tego z czego zbudowane są naprawdę. Oryginalne dachy są miedziane więc te małe też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Bardzo fajna sprawa. Już od lat namawiam rodziną na wyprawę w Sudety. Jak byliśmy tam ostatni raz lat temu wiele to w Kowarach jeszcze tego parku nie było. Deszczyk nic nie zrobi takim miniaturkom, gorzej jak nawiedzi je Godzilla o choćby taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Zamek Książ wymiata, kocham ten zamek, warto by znów odwiedzić Dolny Śląsk, a dawno temu w okol. Wałbrzycha i w nim samym byłem. Szkoda, że nie widać zamku Czocha, jest w ogóle tam??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 tornado, dzięki za informację i fotorelację, trzeba się będzie kiedyś wybrać - żal , że nie wiedziałem o Parku w Kowarach wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2009 Witam. Niedaleko mnie też jest park miniatur. Wiem, że jest wiele interesujących budowli i jest wieża Eiffla itp. http://www.fototrip.pl/galeria,1071.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Super sprawa, byłem dwa razy, ostatnio w maju tego roku - polecam kazdemu Park miniatur jest tez w Pobiedziskach przy trasie Poznan-Gniezno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 O, jak się temat rozkręcił. A coś bliżej Warszawy znacie? Może założyć wątek ( np. na Placu Zabaw) z ciekawymi miejscami do zwiedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 mart72 bardzo dobry pomysl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Podobny park jest gdzieś w Bieszczadach niedaleko Soliny , nie pamiętam gdzie dokładnie,ale w Kowarach jest to wszystko zdecydowanie lepiej dopracowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi