MartiniOCP Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Wszystko wygląda przepięknie. Popieram oryginalny wybór kolorów pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Wygląda to wszytko elegancko . A kolory oryginalne według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Nie!!! Stanowcze NIE! Powinni zabronić takich warsztatów! Straciłem wenę na ciężarówki jak widzę takie perfekcje. Coś czuje że zacznę statki klecić! Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Ostatnio dokonczylem bude, jeszcze kilka drobnych przerobek i gotowe do malowania. Oto fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 A w 1:1 on też ma taki system otwierania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Na pewno tomek wzoruje się na projektach tej zabudowy. Maciol ma ma taki system Nic dodać nic ująć czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 O.o ale mi sie podoba. . Czekam na dalsze Up'y z utęsknieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Hmmm....co tu dużo pisać jak słów brakuje!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 A w 1:1 on też ma taki system otwierania? www.anttiranta.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 hehe, w Polsce tylko zwykłe wanny do piasku i mat. sypkich a w Skandynawii... fiu, fiu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Fajna konstrukcja zabudowy, a i rama się ładnie prezentuje! Szacun za przyklejanie śrubek z kfs, ja na nich poległem…. Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Fajna konstrukcja zabudowy, a i rama się ładnie prezentuje! Szacun za przyklejanie śrubek z kfs, ja na nich poległem….Powodzenia w dalszych pracach! Dzieki Voseba! W pewnym momencie juz tez zaczalem przy nich wymiekac, zuzylem ogolnie niecale 3 ramki tych srubek. Teraz przed malowaniem musze sie upewnic czy to juz wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 ja zuzylem tez 3, ale srubki i wymieklem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Praca idzie ładnie czekam na ostateczny rezultat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Witam, czas na niewielki update. Rama jest juz pomalowana, dodalem lekki wash, z ktorego jestem tak srednio zadowolony (pierwszy raz robilem brodzenie). Powoli bede konczyl podwozie, pozostaly mi jeszcze: -amortyzatory; -bak paliwa; -zbiorniki na olej; -skrzynka narzedziowa; -kola. Zapraszam do ogladania zdjec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Rama wygląda świetnie, szczególnie to spaghetti z przewodów- miodzio. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Rama bardzo ładnie pomalowana , tj. gdzie nie gdzie widział łączenia np. na zbiorniczkach tych małych, ale to szczegóły i tak jest przeciętnie. Jestem ciekaw jak zabudowa będzie z kabiną wyglądać na tej ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 tj. gdzie nie gdzie widział łączenia np. na zbiorniczkach tych małych, ale to szczegóły i tak jest przeciętnie. Nie ma zadnych laczen widocznych, to tylko swiatlo . Jak chcesz to zrobie jeszcze jedna fotke w innym swietle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Noo nareszcie up Rama ładnie pomalowana, ładnie oszlifowane ,,zbiorniczki". Cuż to za srebrny kolor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Cuż to za srebrny kolor?? Gorna i tylna oslona jest pomalowana kolorem Holts L102C, a plyta z logo Volvo to plytka fototrawiona KFS. Poniewaz pogoda dzis dopisuje, zrobilem kilka fotek na zewnatrz w innym swietle niz poprzednie, nie wiem czy jest sens edytowac moj ostatni post ze zdjeciami, bo w sumie niektore sie powtarzaja, jedyna roznica oprocz innego naswietlenia jest troche mniejsza ilosc "washa" - postanowilem nie przesadzac z brudzeniemi i usunalem nadmiar. Do tego doszla jeszcze skrzynka narzedziowa, do ktorej jeszcze dodam "klamki", oto zdjecia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Fajnie! ja tam nigdzie nie zauwazylem laczenia na zbiornikach, ale zaintrygowala mnie ilosc dziur w ramie, w oryginale tez tyle jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Fajnie! ja tam nigdzie nie zauwazylem laczenia na zbiornikach, ale zaintrygowala mnie ilosc dziur w ramie, w oryginale tez tyle jest? Hm, coz, dokladnie ile to nie liczylem, ale widzialem taka rame w jednym FH, tez pod zabudowe skrzyniowa (do transportu dluzycy bedac precyzyjnym) i dosc sporo ich bylo, tez w tych samych miejscach. P.S. Laczen nigdzie nie ma, pisalem wczesniej, ze to tylko swiatlo tak pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Rama jest naprawdę zacna !! Zawsze jak oglądam relację gdzie ramy robione są od podstaw to uwielbiam patrzeć jak jest w stanie surowym nawet nie pomalowana podkładem wtedy doskonale ją widać, każdy szczegół i smutno mi trochę jak pomyślę, że będzie pomalowana i detale zginą lub się gdzieś pochowają. Ty jednak pomalowałeś swoją ramę po prostu perfekcyjnie ! Wszystkie szczegóły są doskonale widoczne i to lekkie brodzenie jest obłędne ! Może to też trochę zasługa bardzo dobrej jakość fotografii ale jak dla mnie osiągnąłeś perfekcję ! Gratuluję A teraz popatrzę sobie jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Już wiem Tomek , że to światło. Też patrze na tą ramę z dumą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Nie widzę amortyzatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi