Skocz do zawartości

LVT-(A)1 Dragon + ja 1/72

temir 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam!

Na początek mała skrzynka odpowiedzi:

Jakaś podstawka? Może fragment plaży z palmami?

Taaa... I do tego jeszcze skąpo odziane laski serwujące zmrożone drinki...

A czemu nie, będzie ciekawa podstawka do super modelu.

Witam!

Witam!
Ludki będą w oliwkach czy Duck Hunterze?

Tzn.

Chodzi o mundur, Duck Hunter, to mundur trójbarwy (kamo) używany przez USMC na Pacyfiku.

Dokładnie dwustronny mundur kamuflażowy P-42.

Jam człek prosty i z takowymi terminami nie obyty , alem się domyślił że pewnikiem o jakoweś wdzianko chodzi . Niemniej dzięki kolegom za podpowiedź .

A teraz już załoga na stanowiskach!

IMG_1147.jpg

IMG_1140.jpg

IMG_1139.jpg

IMG_1144.jpg

IMG_1149.jpg

IMG_1143.jpg

IMG_1142.jpg

...a co za tym idzie model osiągnął swą postać ostateczną .

Teraz kolej na prace ziemne .

C.d.n.

Pozdrawiam!

Witam!

Widzę, że strzelcy są w kapokach. Jakoś mi to nie podchodzi.

Rzecz jasna nie musi .

W swoich pracach staram się zachować możliwą zgodność z orginałem, oczywiście na tyle na ile pozwalają mi posiadana aktualnie wiedza, umiejętności oraz dostępne materiały.

Nie wszystko się da (a nawet chyba nie koniecznie trzeba) odwzorowywać dokładnie tak ”jak na obrazku”.

Osobiście mam do tego elastyczne podejście: co nie jest niemożliwe a prawdopodobne jest dla mnie do przyjęcia .

Mam świadomośc że istnieją pasjonaci którym spędza sen z powiek np. kwestia fasonu jesiennych slipów dla załóg „Tygrysów” na froncie wschodnim AD.1943 – ale ja się do nich nie zaliczam .

Ale żeby nie było że „se wziołem z czapki” :

File0028a.jpg

File0027a.jpg

File0026a.jpg

Pozdrawiam!

Pikne foty. Ale Twój jest tak zasyfiony jakby już szalał po wysepce - dlatego miałem mieszane uczucia.

Ledwo co wjechał na piach, góra nie jest za bardzo "usyfiona", a jak wiadomo piach jest mokry i się klei ;) Ja to tak odbieram.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Witam!

Z czego robisz ten piach?

Tekstura akrylowa Tamiji + różne pigmenty.

A teraz kolejna odsłona dramatu:

Postanowiłem deskę przyciemnić przez co piach wydaje się bardziej kontrastowć niż w poprzednim wariancie. Pojawiły się też drobne akcenty florystyczne jak i pierwsze graty. W założeniu podstawka ma być minimalistyczna jeśli chodzi o otoczenie modelu.

IMG_1199a.jpg

IMG_1196a.jpg

IMG_1202a.jpg

IMG_1201a.jpg

IMG_1200a.jpg

IMG_1203a.jpg

IMG_1203b.jpg

C.d.n.

Pozdrawiam!

Naprawdę fajnie się prezentuję. Jakbym mógł coś zasugerować to proponuję zrobić jeszcze ślady stóp przed amfibią.

• 1 month later...

Bardzo ładnie się prezentuje, jeden szkopuł (dla mnie) to kształt podstawki (plaży). Nie jestem fanem podstawek w takiej formie, wolę coś prostego, zamkniętego w prostokącie lub kwadracie z opisem na ściance.

Witam!

Zauważyłem że ostatnio wątek trochę ożył więc wypada coś niecoś odpowiedzieć:

Bardzo ładnie się prezentuje, jeden szkopuł (dla mnie) to kształt podstawki (plaży). Nie jestem fanem podstawek w takiej formie, wolę coś prostego, zamkniętego w prostokącie lub kwadracie z opisem na ściance.

Ciężka sprawa, bowiem jak powszechnie wiadomo: de gustibus non est disputandum

Jak dla mnie...
Rękę by mi cieli...

To bardzo pochlebne opinie i jednocześnie mobilizujące .

Ja zwykle super.

Zapomniales tylko o krabach zwijajacych majdan

Już niedługo galeria

Galeria się trochę oddala w czasie (podobnie jeszcze kilka innych) bo jakoś nie mogę się zdecydować czy czegoś tu jeszcze nie dodać/zmienić itp. . Najprawdopodobniej jednak jest to już postać finalna bo nic mi do głowy nie przychodzi .

Pozdrawiam!