skikut87 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 po prostu super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam!Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Jakaś podstawka? Może fragment plaży z palmami? Taaa... I do tego jeszcze skąpo odziane laski serwujące zmrożone drinki... A czemu nie, będzie ciekawa podstawka do super modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam! Do zabawy w roli załogantów dołączają dzieci p.Frankensztajna : C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Ludki będą w oliwkach czy Duck Hunterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam! Ludki będą w oliwkach czy Duck Hunterze? Tzn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam!Ludki będą w oliwkach czy Duck Hunterze? Tzn. Chodzi o mundur, Duck Hunter, to mundur trójbarwy (kamo) używany przez USMC na Pacyfiku. Standard: Kamo: http://www.pacificwrecks.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Dokładnie dwustronny mundur kamuflażowy P-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Witam!Ludki będą w oliwkach czy Duck Hunterze? Tzn. Chodzi o mundur, Duck Hunter, to mundur trójbarwy (kamo) używany przez USMC na Pacyfiku. Dokładnie dwustronny mundur kamuflażowy P-42. Jam człek prosty i z takowymi terminami nie obyty , alem się domyślił że pewnikiem o jakoweś wdzianko chodzi . Niemniej dzięki kolegom za podpowiedź . A teraz już załoga na stanowiskach! ...a co za tym idzie model osiągnął swą postać ostateczną . Teraz kolej na prace ziemne . C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Kapitalny. Czy to aby na pewno 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Widzę, że strzelcy są w kapokach. Jakoś mi to nie podchodzi. Kamo fajne. Wspomniane fotki: Z tego co pamiętam na diormie Tarawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Wez sie nie czepiaj I tak super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 E no super. Model zaczął "żyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam! Widzę, że strzelcy są w kapokach. Jakoś mi to nie podchodzi. Rzecz jasna nie musi . W swoich pracach staram się zachować możliwą zgodność z orginałem, oczywiście na tyle na ile pozwalają mi posiadana aktualnie wiedza, umiejętności oraz dostępne materiały. Nie wszystko się da (a nawet chyba nie koniecznie trzeba) odwzorowywać dokładnie tak ”jak na obrazku”. Osobiście mam do tego elastyczne podejście: co nie jest niemożliwe a prawdopodobne jest dla mnie do przyjęcia . Mam świadomośc że istnieją pasjonaci którym spędza sen z powiek np. kwestia fasonu jesiennych slipów dla załóg „Tygrysów” na froncie wschodnim AD.1943 – ale ja się do nich nie zaliczam . Ale żeby nie było że „se wziołem z czapki” : Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Pikne foty. Ale Twój jest tak zasyfiony jakby już szalał po wysepce - dlatego miałem mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Pikne foty. Ale Twój jest tak zasyfiony jakby już szalał po wysepce - dlatego miałem mieszane uczucia. Ledwo co wjechał na piach, góra nie jest za bardzo "usyfiona", a jak wiadomo piach jest mokry i się klei ;) Ja to tak odbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam! Mała aktualizacja wątku czyli podstawka po raz pierwszy nie ostatni : C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Z czego robisz ten piach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Z czego robisz ten piach? Tekstura akrylowa Tamiji + różne pigmenty. A teraz kolejna odsłona dramatu: Postanowiłem deskę przyciemnić przez co piach wydaje się bardziej kontrastowć niż w poprzednim wariancie. Pojawiły się też drobne akcenty florystyczne jak i pierwsze graty. W założeniu podstawka ma być minimalistyczna jeśli chodzi o otoczenie modelu. C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Naprawdę fajnie się prezentuję. Jakbym mógł coś zasugerować to proponuję zrobić jeszcze ślady stóp przed amfibią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Już niedługo galeria . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Bardzo ładnie się prezentuje, jeden szkopuł (dla mnie) to kształt podstawki (plaży). Nie jestem fanem podstawek w takiej formie, wolę coś prostego, zamkniętego w prostokącie lub kwadracie z opisem na ściance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Jak dla mnie to jesteś nielicznym modelarzem którego modele w 1/72 wyglądają jak w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Rękę by mi cieli a a dalej krzyczał bym że to 1:35, i bym teraz był bez ręki A tak serio cudo nie model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Ja zwykle super. Zapomniales tylko o krabach zwijajacych majdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 1 Lipca 2012 Autor Share Napisano 1 Lipca 2012 Witam! Zauważyłem że ostatnio wątek trochę ożył więc wypada coś niecoś odpowiedzieć: Bardzo ładnie się prezentuje, jeden szkopuł (dla mnie) to kształt podstawki (plaży). Nie jestem fanem podstawek w takiej formie, wolę coś prostego, zamkniętego w prostokącie lub kwadracie z opisem na ściance. Ciężka sprawa, bowiem jak powszechnie wiadomo: de gustibus non est disputandum Jak dla mnie... Rękę by mi cieli... To bardzo pochlebne opinie i jednocześnie mobilizujące . Ja zwykle super.Zapomniales tylko o krabach zwijajacych majdan Już niedługo galeria Galeria się trochę oddala w czasie (podobnie jeszcze kilka innych) bo jakoś nie mogę się zdecydować czy czegoś tu jeszcze nie dodać/zmienić itp. . Najprawdopodobniej jednak jest to już postać finalna bo nic mi do głowy nie przychodzi . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi