Skocz do zawartości

1/35 British Infantry Tank Valentine I w/ Crew – MiniArt

GrzesiekW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ponieważ poprzednie warsztaty okazały się porażką (głównie dla tego, że zawiele od siebie wymagałem) postanowiłem zrobić przyjemny model prosto z pudła. Na warsztat poszedł brytyjski Valentine. Konstrukcja bardzo ciekawa (głównie z powodu ogromnej ilości nitów,śrób itp). Inbox i recenzja zestawu są tu http://www.plastikowe.pl/recenzje/35-british-infantry-tank-valentine-i-w-crew-miniart-35116 Model to nowy wypust mini artu - jedyne co do tej pory zauważyłem to lekkie zwichrowania wanny, którą z tego powodu ciężko skleić. Model posiada wnętrze - ja wykorzystam tylko wnętrze do wieży.

Do modelu planowana jest podstawka i figurki z zestawu. Scena ma przedstawiać wojaków wieżdżających na czołgu do jednego z północnoafrykańskich miast.

Valentine_tank_Mk3_desert.jpg

3b18189r.jpg

Liczę na waszą pomoc.

Zdjęcia pudełka

23857.jpg

Tyle na razie zrobiłem.

100_0680.JPG

100_0682.JPG

100_0683.JPG

100_0684.JPG

100_0685.JPG

Na modelu zostały ciemne plamy po farbie - wannę cięzko było sklecić więc nie obyło siębez sprawdzenia szpachlowania CA.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 143
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Szkoda, że zarzuciłeś polskiego Shermana, ale ważne, że zabrałeś się za coś równie ciekawego.

Trzymam kciuki!

Powodzenia i pozdrawiam!

Kornik

Sherman nie podległ destrukcji (skleiłem tylko 1 wózek jezdny). Po prostu chcę zanim się za niego zabiorę poćwiczyć na tym. Jak dobrze pójdzie będzie po tym.

Dzięki koledzy. Wiecie - ja to taki słaby modelarz jestem. Czym więcej pomocników tym lepiej.

Tak jest!

Pojazd po raz pierwszy zobaczyłem na tej fotografi

infantry-mk-iii-valentine-08.png

Od razu mi się spodobał i tak wyglądać ma scenka. Nie mam pojęcia z kąd wytrzasnąć kobziarza. Ale o tym później jak już model będzie gotowy . Mam nadzieję, że was nie zawiodę. Na razie jakoś w miarę mi idzie.

Dziwne,że jest on tak mało popularny - mnie się bardzo podoba. Historycznie nie była to wcale zła konstrukcja. Zestaw umożliwia zrobienie polskiej wersji - ja robię pustynną. Polak na forum i tak już był.Wie ktoś może co to za jednostka? Z tego co wiem pochodzi z operacji Torch.

Podowzie sklejać do kupy, czy po malowaniu?

Dzięki. Nigdy czegoś takiego nie robiłem ale może najwyższy czas. Ale to nie teraz. Zabrałem się za koło napędowe - bałem się tego szlifowania okropnie ale w ostateczności wyszło tak. Chyba nie jest źle.

000_0004.JPG

Edytowane przez Gość

No to popatrzymy.

Jak tego nie skończysz to chyba wybiorę się w te góry osobiście.

Do zakopanego nie mam tak daleko więc też się przyłącze

Dzięki Michał.

Teraz to już nie mam wyjścia i musze skończyć .

Żeby dłużej nie spamować - czy sklejać podwozie do takiego stanu?

35092_valentinemkiv_03.jpg

Ja bym sie na waszym miejscu nie spodziewał czegoś lepszego niż tohttp://s17.postimage.org/ftbhazmy7/image.jpg

Ciekawy model wybrałeś, będę kibicował

A co do podwozia, to najlepiej skleić jak najwięcej, ale żeby nie utrudniało to zbytnio malowania, czyli koła na sucho, zlepić gąski i malować podzespoły oddzielnie...

Pozdrawiam

Kami

Staraj się...

Ja się zawsze staram. Nie zawsze wychodzi .Ale teraz wyjdzie - na mur beton .

Witaj Kami.

Dzisiaj mało. Dostał koło napędowe oraz mocowania haków czy co to jest na tylnej płycie. Było to trudną sprawą,gdyż mini art jak dragon dał wyznaczniki do mocowania elementu. Musiałem je odciąć i przykleić na CA. Później to tylko zmywanie debonderem. Wyszło tak (jestem zadowolony - nie wiem jak wy)

100_0689.JPG

Powstała z drugiej strony taka szpara

100_0691.JPG

Szpachlować to chyba muszę? Możliwe, że była tam linia podziałowa?Niby tego nie powinno być widać, ale jeszczeby ktoś zobaczył i będzie wstyd.

Przymiarka do mocowań wózków jezdnych

100_0688.JPG

A na razie wygląda tak

100_0694.JPG

PS - podziękowania za aparat dla Piotra - zdjęcia chyba lepsze niż w poprzednich relacjach.