wosiek Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 mam prośbę ponieważ dopiero zaczynam przygodę w skali 72 nie mam za dużo złomu, więc gdyby to nie był problem dla któregoś z was poratować mnie czymś co mogę tam położyć by zasłonić tą wpadkę z góry bardzo dziękuje Mając na uwadze że wystrugałeś silnik nie widzę problemu, żeby sklecić chociażby jakieś skrzynki czy plandeki, bo. I tak wypada czymś tą pakę zapchać. Szczerze wątpię żeby ktoś był chętny do wypełnienia Ci około 12 cm2 powierzchni paki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Nie no, ładnie się prezentuje, tylko nie wiem czy nie przesadziłeś trochę z łoszem? Ja bym go jeszcze trochę pousuwał z modelu, a na pace zrobiłbym zacieki z plamami na podłodze, ale bez przesady, bo będzie wyglądał jak kanał naprawczy nie sprzątany od wieków. Trzymam kciuki.PS. zacieki fajnie wychodzą, jak dasz na powierzchnię kropelkę łosia i dasz jej swobodnie spłynąć, wychodzi rewelacyjnie, później możesz lekko skorygować grubość wacikiem. może faktycznie trochę go zmyje i na koniec jeszcze gdzie nie gdzie zapuszczę czarny wash mam prośbę ponieważ dopiero zaczynam przygodę w skali 72 nie mam za dużo złomu, więc gdyby to nie był problem dla któregoś z was poratować mnie czymś co mogę tam położyć by zasłonić tą wpadkę z góry bardzo dziękuje Mając na uwadze że wystrugałeś silnik nie widzę problemu, żeby sklecić chociażby jakieś skrzynki czy plandeki, bo. I tak wypada czymś tą pakę zapchać. Szczerze wątpię żeby ktoś był chętny do wypełnienia Ci około 12 cm2 powierzchni paki. Skrzynki to sobie sam wystrugam i inne belki to nie problem, bardziej mi chodzi o coś w stylu ze dwa kanistry cz jakiś kolo od pantery. Taki typowo militarny złom a nie same paczki, myslalem by dać silnik ot opla mautira ale gdzieś mi zaginą... nic dziś jeszcze go poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Wash dodał mu uroku. A dałeś ty sido przed washem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Wash dodał mu uroku. A dałeś ty sido przed washem? Dałem zawsze daje no prawie zawsze są pewne rzeczy gdy nie daje. z innej bajki co z tego co zdołałem zebrać wywalić co dodać waszym zdaniem albo może co dokupić? słucham propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Bez najmniejszej urazy ale z tych wszystkich rzeczy nic mi się nie widzi, jakoś tak jakby na siłę zapchane wolne miejsce na pace... ja bym dał tam jakieś beczki, skrzynki, kanistry. Oczywiście to tylko moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Bez najmniejszej urazy ale z tych wszystkich rzeczy nic mi się nie widzi, jakoś tak jakby na siłę zapchane wolne miejsce na pace... ja bym dał tam jakieś beczki, skrzynki, kanistry.Oczywiście to tylko moja opinia Dał bym tak owe gdybym miał... a To miało tylko pokazać co mam w warsztacie dostępnego w tej skali zresztą gąski od jagdtigera średnio pasują do tego malowania famo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Może kupisz ten zestawik? http://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-Pojazdow-z-Okresu-II-Wojny-Swiatowej.html Jeep i Kubelwagen są dość ładne a Kettenkrad cusz... jednak jedyny plastik w tej skali, ale dla ciebie najważniejsze to że w tym zestawie są beczki i kanistry z różnych armii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 wrzuć na pakę kawałki styropianu przycięte w formie skrzynek, nakryj chusteczką higieniczną, nasącz wikolem i później pomaluj. silnik i inne graty mogą trochę wystawać spod plandeki i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Może kupisz ten zestawik? http://www.mojehobby.pl/products/Zestaw ... towej.htmlJeep i Kubelwagen są dość ładne a Kettenkrad cusz... jednak jedyny plastik w tej skali, ale dla ciebie najważniejsze to że w tym zestawie są beczki i kanistry z różnych armii . to już wole za ta cenę kupić żywiczne dodatki niby na pakę do blitza. wrzuć na pakę kawałki styropianu przycięte w formie skrzynek, nakryj chusteczką higieniczną, nasącz wikolem i później pomaluj. silnik i inne graty mogą trochę wystawać spod plandeki i bedzie dobrze. w najgorszym wypadku tak zrobię ale usunę rzeczy od jagdtigera bo nie pasują do tej ery ze tak powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Jeżeli chcesz mieć fajny pakunek przykryty plandeką zrób tak jak ja zrobiłem w swoim famo Czyli, bierzesz jakiś kawałek depronu lub styropianu wycinasz go w w miarę równo okładasz tu i tam balsą żeby wyglądało jak skrzynki. Sklejasz to wszystko wikolem a po wyschnięciu kładziesz na to chusteczkę zamoczoną w rozwodnionym wikolu. Później już zostaje tylko zabawa w malowanie i cieniowanie Efekt taki jak tutaj : viewtopic.php?f=87&t=31354 Swoją drogą, ciekawy kamuflaż mu dałeś Pozdro Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Modelik dostał buty delikatna biedrone i matowy lakier a na boku robiona podstawka. Postanowiłem się pobawić dziś sztucznym światłem wiec proszę o opinie które fotki według was są najlepsze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Dla mnie najlepiej prezentują się ostatnie, ale coś chyba masz nie tak ustawione bo na ostatnim zdjęciu widać jak boczna strona układa się w banan - chyba że tak delikatnie jest. Zdaje się ze Robert Ostrowski komuś pisał coś o ogniskowej czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Biała kartka po prostu pobiera światło i model jest ciemny, daj czarną to zobaczysz różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 ładniusi, fajne malowanie Mógłbyś zdradzić jak wykonałeś bruk ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Dla mnie najlepiej prezentują się ostatnie, ale coś chyba masz nie tak ustawione bo na ostatnim zdjęciu widać jak boczna strona układa się w banan - chyba że tak delikatnie jest. Zdaje się ze Robert Ostrowski komuś pisał coś o ogniskowej czy jakoś tak. hmm może faktycznie już ten sędziwy aparacik szwankuje Biała kartka po prostu pobiera światło i model jest ciemny, daj czarną to zobaczysz różnice. W sumie spróbuje może faktycznie wyjdzie lepiej, tak cz siak czekam na piękne słoneczko wtedy fotki wychodzą najlepiej ładniusi, fajne malowanie Mógłbyś zdradzić jak wykonałeś bruk ?? To gotowy produkt ,,pianka wytłaczana'' firmy Heki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Diorama nabrała kolorków teraz tylko posadzić trawkę i pobawiłem się dalej zdjęciami tym razem testując rózne ustawienia przy naturalnym świetle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Super. Bardzo dobre fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Idzie wiosna więc i trawa posiana już urosła a famo się troszkę u kurzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Wygląda zacnie... podstawka strasznie przypadła mi do gustu zresztą tak jak i famo. Nie pamiętam czy pisałeś... przewidujesz jakiś niemiaszków ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Jest dobrze. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Wygląda zacnie... podstawka strasznie przypadła mi do gustu zresztą tak jak i famo.Nie pamiętam czy pisałeś... przewidujesz jakiś niemiaszków ?? Jak znajdę odpowiednich to z pewnością jednego lub 2 usadzę na dioramie. Co do samej podstawki to zastanawiam się cz nie umieścić w jej rogu jeszcze słupa elektrycznego. Jest dobrze. Podoba się. Jak zawsze skromnie ale dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Jest dobrze. Podoba się. Jak zawsze skromnie ale dziękuje Za małą skala na krytykę, a więc pozostaje podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam dziś przykleiłem drobnice ( jeszcze ja zwaszować ) oraz dorobiłem sobie 3 beczki ( jeszcze musze dorobic kureczki do nich ) ;) na zdjęciach ułożyłem tak beczki jak widzę je na stałe. Co o tym sądzicie?? do tego parę skrzynek plus silnik od blitza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Jak dla mnie brzmi sensownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Dla mnie też no i fajnie wykonane te beczuszki Jak je wykonałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi