xDamian Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Cześć wam! No więc tak: StuG jest już chyba gotowy. Na zdjęciach gąsienice na kadłubie nie są na wszystkich zdjęciach gotowe. Kolega uczył mnie robić zdjęcia, niektóre są robione przeze mnie, niektóre przez niego. Tak samo część jest u mnie w moim nowym "studiu". Byłbym wam bardzo wdzięczny, gdybyście wybrali 5 najlepszych zdjęć. Wiedziałbym czym się kierować. Założyłem warsztat gdyż w robieniu dioram jestem kiepski. Diorama ma przedstawiać StuGa, stojącego obok budynku. Figurki są z zestawu, jednak odrobine przerobiłem jej pozy. Niemiec trzymający psa patrzy jak dowódca jego czołgu sięga po pomarańczę. Mam problem z kalkami. Nie mam kalek StuGa z Włoch, wiecie gdzie można je kupić? Ale się rozpisałem. Zdjęcia: Diorama(sory, że tylko tyle, reszta gdzieś się zapodziała, niedługo zrobię nowe): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Model pięknie wykonany, a diorama pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Nieźle, dajesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Super zrobiony sztug. Bardzo podoba mi się brudzenie podwozia. Czekam na aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Dzięki koledzy. Miło mnie zaskoczyliscie. Postaram się jak najszybciej wstawić zdjęcia dioramki, zmobilizowaliscie mnie. Dziękuję bardzo, ale może dacie jakieś słowa krytyki, bo wpadne w samozachwyt. np., że gaski mają kiepska ta rdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Witam Damian, naprawdę mile mnie zaskoczyłeś tym modelem- jest klasa. Naprawdę dobrze zrobiony. Powodzenia przy robieniu dioramy. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Świetnie wygląda, podobają mi się metaliczne wytarcia na gąskach. Bardzo fajnie uświniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Dobra, teraz zauważyłem. Górrna część gąsienic w niektórych miejscach lewituje - musisz to jakoś poprawić. W końcu taka gąsienica to kawał metalu a grawitacja działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Zapowiada się super praca i pewnie taka będzie. Nie wiem tylko czy nie przesadziłeś z tą rdzą, na gąskach (zapas) to chyba na pewno, ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Dzięki za komentarze koledzy! Rzeczywiście gąski są gumowe, więc lewitują, sklei się kropelką do rolek(tych kółek na górze). Co do rdzy macie racje, jest dosyć słaba. Nie wiem niestety jak je pomalować. Mają być zardzewiałe, czy czarne? Na razie mam egzamin gimnazjalny, więc odrodzę się dopiero po nich tj. w końcówce kwietnia - maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Podoba mi się ten StuG. Bardzo fajnie zrobiony. Niestety figurki mu nie dorównują, chociaż ja sam pewnie nie zrobiłbym lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Witajcie! Chiałbym wam przedstawić budynek(w Stugu zmieniłem tylko gąski) produkcji miniarta, w który włożyłem mnóstwo serca(http://miniart-models.com/HQ_IMAGES/BOX/1_35_b/35520.jpg) Ponieważ ma być to budynek włoski, starałem się go do takowego upodobnić. Pokryłem go gipsem(mało wody) i starałem się wyrównać, dorobiłem także uszkodzenia. W końcu wkleiłem okna, drzwi i okiennice. Teraz zastanawiam się jak pobrudzić ten "tynk", bo malować na biało go nie będę. Jednak nie wiem jak zachowa się tutaj wash, myślę, że poprostu wsiąknie, dlatego trzeba sporządzić mocno rozcieńczoną mieszankę(czy tak?). Nie mam pomysłu jak też pomalować te cegły, chyba pójdę do sklepu modelarskiego, popatrzę na katalog farb i wybiorę pare beżów. A teraz wreszcie zdjęcia(słabe, wiem, uczyłem się robienia zdjęć w słońcu w pokoju, przydałoby się je też przyciąć, bo widać moje pudło do robienia zdjęc .) : Dzięki za przeczytanie tej rozpiski, mam nadzieje, że wam się podoba i, że odpowiedzie na nurtujące mnie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 No budynek bardzo fajny, rzeczywiście wygląda bardziej ,,włosko" A Stug jak już pisałem bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Budynek fajny. Nie wiem, jak się ma do oryginału, ale mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Cześć wszystkim. Zabrałem się za drzewo , które w przyszłości ugnie się pod ciężarem pomarańczy. ;) Stug czeka na figurki dwóch tanistów z zestawu. Nie mogę się też doczekać golącego się niemca z zestawu: http://miniart-models.com/HQ_IMAGES/BOX/1_35/35062.jpg Z przodu na niemców czeka już mleko i chleb(bułki?), jest lustro, które nie mam pojęcia jak zrobić, żeby się coś odbijało, a z tyłu jakieś szmaty, beczka skrzynka i to tyle chyba. Na okiennicach i baniaku chciałbym zastosować technikę "na lakier do włosów" ta skrzynkka na tym ostatnim zdjęciu może zostać usunięta? Czy było to obowiązkowe wyposażenie czołgu? Chciałbym ją zastąpić inną małą skrzyneczką(nie podobną). Pozdrawiam wszystkich i liczę na odpowiedzi na moje poprzednie pytania. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Lustro możesz zrobić z folii aluminiowej. Zawsze coś tam się będzie odbijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Budynek bardzo fajny, szczególnie podobają mi się dodatki na StuGu, bułeczki, mleczko i beczka, szmaty na wikol, czy masa jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 ta skrzynkka na tym ostatnim zdjęciu może zostać usunięta? Czy było to obowiązkowe wyposażenie czołgu? Chciałbym ją zastąpić inną małą skrzyneczką(nie podobną). To nie skrzynka tylko klocek do podkładania pod lewarek.Raczej obowiązkowe wyposażenie wozu bojowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 Hejka, dzięki za komentarze. Powiedzcie które zdjęcia wam się podobają, będę wiedział jakie robić. Teraz to wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Bardzo fajna diorama. Najbardziej mi się podoba ziemia, drzewo i graffiti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Ten Niemiec co miał coś trzymać przez te oczy wygląda jak zombi z jednego filmu wykonanie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Koniec już niedługo. Tylko zdjęcia jakieś takie ciemne trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi