Sudus Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam ! Pragę przedstawic model który chyba w takim malowaniu nie był jeszcze prezentowany na forum. ;o) Po zakupie F-16 Tamiya właśnie w malowaniu Thunderbirds stwierdziłem że zrobię sobie kolekcję modeli samolotów użytkowanych przez tą grupę.Zacząłem się rozglądac czy w ogóle są takie modele produkowane i okazało się,że pare się znajdzie. Phantoma kupiłem z Fujimi ale wypraski które tam były miały wypukłe linie podziału i jakoś mnie to zniechęciło. Dlatego zainwestowałem w Hasegawę ale i z nią się musiałem trochę namęczyc.Z modelu Fujimi wykorzystałem kalkomanie które jak się okazało były bardzo kiepskiej jakości !!! Ale posłużyły mi jako wzór do malowania. Model malowany Biały- Pactra.Niebieski i czerwony - Vallejo Całośc pokryta lakoerem bezbarwnym Pactra Jest parę błędów,których nie udało mi się uniknąc chociażby nie w pełni gładka powłoka lakiernicza ale ogólnie model mi się podoba Teraz na warsztacie F-100D Trumpetr`a Zapraszam do oglądania pozdrawiam Piotr Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I ze starszym bratem Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Będę pierwszy . Bardzo ładny phantomik czysto sklejony i pomalowany tylko jest jedna rzecz...bardzo razi czystością może zapodaj jakiegoś washa. Ogólnie mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam Bardzo fajny Phantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudipl Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 I to jest to!!!! Śliczniutki taki jakiś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Będę pierwszy . Bardzo ładny phantomik czysto sklejony i pomalowany tylko jest jedna rzecz...bardzo razi czystością może zapodaj jakiegoś washa. Ogólnie mi sie podoba Z tą czystością moim zdaniem jest OK.To samolot z grupy pokazowej , a nie jakiś frontowiec.Jak dla mnie troszke za mało się błyszczy.Gratuluje pomysłu na kolekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Wspólna fotka z Thunderstreakiem (czy innym -chiefem) pokazuje potencjał Twojego pomysłu. Wykonanie bardzo estetyczne. Na washu odrzutowców się nie znam, ale moim zdaniem niech zostanie jak jest. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Phantom to mój ulubiony samolot. model piękny tak jak oryginał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 No i weź tu zapuść jakiegoś washa albo daj jakieś ślady eksploatacji... To przestępstwo... Ciekawy model w ślicznym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Oba modele piękne. Mam tylko jedno małe ale - czy to, co jest czarne, nie powinno być granatowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi