elefantes Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Na warsztacie IVECO Turbostar II z Italeri. Model wykonuję prosto z pudła. Malowanie pędzelkiem. Wyraźnie poeksperymentuję w tym modelu ze śladami eksploatacji, a zobaczymy co z tego wyjdzie. Całość ma być gotowa na 27 kwietnia Na razie skleiłem silnik: humbrol 117, 191, 250, 33, 100 i 77. Brudzenie akrylami plus suchy pędzel. Rama w kolorze 89 humbrola. Brudzenie j.w. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Witaj! Rama wraz z silnikiem robi niesamowite wrażenie, mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Witaj!Rama wraz z silnikiem robi niesamowite wrażenie, mi się bardzo podoba Dokladnie jak pisze Krzychu126 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 nieprawdopodobnie to wszystko wygląda... będę kibicował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Ładnie to wygląda. Naprawdę fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Pędzelkowanie nadało mu głębi. Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam Mistrz pędzla Już kibicuję i czekam na cd. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Myślałem, że już nie będzie twojego warsztatu tutaj. Wszystko wygląda ładnie i to malowane pędzlem szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Znowu będę się zastanawiał jak można pędzlem położyć tak farbę. Rama i silnik wyglądają elegancko, jaki będzie kolor? Znowu złoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Wynik kolejnego etapu prac: Kolor podwozia to oczywiście Humbrol 98 a nie jak napisałem wcześniej 89, ale to szczegół. Tymczasem kolejny etap: Narazie wszystko się skleja bardzo dobrze, elementy pasują do siebie bez zarzutu. Zastanawiam się jeszcze nad kolorystyką kabiny , ale nie będzie to złoty. Raczej błękitny RAF 96 albo silver 191. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Może tylko brud na zbiorniku paliwa za bardzo poszarpany. Gładsze przejścia byłyby lepsze. No ale rewelacja, oby więcej takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Kolejny etap Twoich prac zasluguje na kolejne uznanie. Super ta rama wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Bród, smród i ogólny syf... Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2012 ...No właśnie im dłużej patrze na ten model, tym coraz mniej mi się to brudzenie podoba... ale brne dalej Środek prawie gotowy, kolorystyka 77, 33 + 250 Humbrola, bez zbytniej dbałości o detale, tak po prostu: cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 nie, nosz poprostu.. koleś wstawia zdjęcia super wnęki i pisze: "ehh, tak poprostu.." chciałbym zobaczyć taką wersję, jakby Ci się że tak powiem "chciało" szacun! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 maciol to jest po prostu skromność kolegi elefantesa, mówi, że tak po prostu zrobił byle było, a w rzeczywistości napocił się i jednak jakoś sie do tego przyłożył skoro wygląda tak jak wygląda czyli świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Bije ogromnym doświadczeniem z tych zdjęć. Wnętrze i rama wyglądają przepięknie. Jedno co bym zmienił to dodał wskaźnikom trochę realizmu robiąc jakieś podkładki pod nie, żeby były bardziej przestrzenne. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 koleś wstawia zdjęcia super wnęki i pisze: Może troszkę więcej szacunku ;) Kolesia to sobie szukaj pod sklepem ;) Rama świetnie wygląda a wnętrze moim zdaniem za bardzo przybrudzone-głównie chodzi mi o leżanki i fotele ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Fotele wyszły bardziej obite niż ubrudzone. Lepiej by było je przycieniować, kolorami o ton 2 jaśniejszymi ciemniejszymi. Podłoga wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Rama i reszta robi wielkie wrażenie! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 ...koleś wstawia zdjęcia super wnęki i pisze: Ej, Kolego chyba pojechałeś sobie. Znasz wykonawcę tego modelu osobiście że tak o Nim piszesz? Ja mam tą przyjemność i wiem ze to nie jest "koleś". Ale wg mnie mistrz "pędzelkowania". I tyle w temacie. Ele, mam nadzieje do zobaczenia w maju. Marcus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 I co, będziesz się spinał o jedno głupie słówko napisane w INTERNECIE, żeby przy okazji sobie wykonawcę powychwalać i pochwalić się, że go znasz? To tylko forum, tylko jedna wypowiedź, możliwe, że napisana na szybko. Tym bardziej nie powinna była tak Cię zaboleć, że także aprobowała twórczość autora. hehe, a teraz sam jak debil się spinam na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 przepraszam, jeśli kogoś uraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 O. I wszystko jasne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Model się ma ku końcowi, oczywiście nie zdążyłem na 27-ego tak jak planowałem, ale to nic Zadziwia to, że wszystkie elementy kabiny spasowały bez problemu i wychodzi na to, że to naprawdę przyjemny model w sklejaniu. Ostatecznie wybrałem kolorystykę 96 i 11 z Humbrola. Aha! Zapomniałbym, kalki są fatalnej jakości, nie wiem dlaczego, ale prawie wszystkie się podarły podczas nakładania Jeszcze mała kosmetyka, dodatki i będziemy na finiszu pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi