rase Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Trabant 601 s 1:24 Okablowanie śilnika,Dorobiona z blaszki dokladka przedniego zderzaka,butelka na tylnej kanapie i gazeta na tylnej półce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 (edytowane) Gratuluję ciekawego projektu. Chyba pierwszy Revell w takim wykonaniu. Jedynie światła tylne i kierownica jakieś takie czyste i całe. Można by też spróbować dorobić na makiecie drzewo, z którego spadły te liście ;) Edytowane 14 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobster2005 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Model wygląda bardzo realnie, szczególnie tapicerka i zniszczony lakier na dachu. Z jakiego zestawu pochodzi butelka na siedzeniu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rase Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 butelkę wykonałem ją sam z ramki po szybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Zdjęcia tragiczne, ale trabik fajnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam Naprawdę świetnie i ciekawie wykonany Trabi. Bardzo miło wspominam ten model i zawsze ciepło się na sercu robi jak ktoś wstawia z nim wątek. Na plus: 1. Ogólny pomysł wykonania "zdezelowanego podwórkowca" 2. Efektownie wykonana komora silnika 3. Tapicerka, tapicerka i jeszcze raz tapicerka! Można prosić o opis wykonania ? Jakie farby ? Czym była wykańczana? 4. Detale typu butelka, gazeta, naklejka DDR. Bez tego typu akcesoriów tego typu projekty tracą sporą część swojego uroku. Na minus: 1. Trochę pustawo na tej podstawce. Kolega Adamuss słusznie zauważył, że przydałoby się jakieś drzewko. Bardzo fajnie uzupełniłyby tę scenkę różnego typu klamoty podwórkowe... 2. Wspomniane powyżej zdjęcia. Tak ciekawy projekt zasluguje na porządną sesję zdjęciową. Pomimo tych dwóch niedoskonałości (które swoją drogą można w każdej chwili poprawić) Twój Trabant robi bardzo dobre wrażenie i jest jednym z ciekawszych cywili pokazanych na forum w tym roku. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rase Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Powiem tak.Tylna kanapa została oklejona cieniutką brozową skórą,ale potem został problem z fotelami.Więc mieszałem białą ,czarna i brazową farbkę do uzyskania tego samego koloru,następnie wjechało malowanie.Przednie fotele tez bym okleił tą skórą ,ale straciły by całkowicie swoja fakturę. Co do podstawki początkowo miało być coś takiego ,ale no sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Co do zdjęć i drzewa zgadzam się z kolegami. A tak poza tym śliczny modelik, w którym widać sporo włożonej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 A co o wspomnianych zdjęciach, może jakaś poprawa? Model jak piszą koledzy robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rase Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 oczywiscie na dniach zrobie lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Co do podstawki początkowo miało być coś takiego ,ale no sam nie wiem Tak, tak i jeszcze raz tak ! Wiem, że dziwnie to zabrzmi, ale z tym złomem jest bardziej żywo Działaj! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rase Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 No to wstepne foto całości.trza jeszcze to troche wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Wygląda ciekawie i realnie, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Fajny Trabant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 ładnie wykonany ale ja takich modeli jakoś nie lubię po prostu. Pewnie dlatego że szkoda mi samochodów takim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Model pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Wprawdzie nie fotka admina, ale też solidnie http://www.autokrata.pl/artykul/trabant-do-sprzedania-13868 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rase Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Ostatnie foty zanim model poleciał do nowego właściciela ale co tam czas na nowe projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Świetny model, nie szkoda Ci go sprzedawać? A tak z ciekawości - za ile poszedł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 maciol, a zajrzyj do tego linka, co podałem powyżej, potem pytaj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Ostatnie zdjęcia mi się podobają, mają coś w sobie szczególnie te z pozycji głowy człowieka + lekki blur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 A, rzeczywiście, mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Ale fajny trampek!!! Detale poprostu powalaja Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 bardzo fajny pomysł, ceni się inwencja twórcza modelarzy gdy nie jadą prosto z pudła :-) a pytanie, jak zrobiłeś listki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 To sa chyba prawdziwe kawalki listkow z 1:1 juz takie techniki widywalem... Chyba ze kolega robil jakims innym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi