jan-kol Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy, a swoją przygodę z modelami militarnymi dopiero rozpoczynam. Specjalizuję się w modelarstwie kolejowym w skali 1:87, gdzie wyrobiłem sobie silną pozycję. Po wizycie na Ogólnopolskim Konkursie Modelarskim w Łasku, który odbył się w wakacje zeszłego roku, postanowiłem spróbować sił w tej dziedzinie modelarstwa, natchniony prezentowanymi tam pracami. Sherman jest moim trzecim modelem i nie poprzestanę na tym, bo na półce leży kolejne 10 modeli I najlepsze jest to, ze moja kobieta mnie w tym dopinguje Model jest produkcji Dragon'a z detalami trawionymi Aber oraz gąsienicami plastykowymi Bronco. Wykorzystane materiały do budowy to przede wszystkim farby akrylowe różnych firm, ale także rozmaite pigmenty MIG, preparaty AK interactive oraz własna produkcja (liście klonu-blaszki trawione mojego projektu, pakunki). W przypadku blach trawionych to sam robię projekty i mam dostęp do trawialni, więc mogę sobie pozwolić na różne dodatki wykonane tą technologią. Model ma być ustawiony docelowo na modelu Dragon Wagon firmy Tamiya. Pozdrawiam jan-kol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Rewelacja, chociaz co do tej galazki to nie jestem przekonany. "utyranie" modelu mi sie podoba, czarny na gaskach moze troche bije po oczach, ale to juz jak kto preferuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Shermi robi wrażenie. Mam nadzieję, że kolejny tank zaprezentujesz w warsztacie. Ale zeby nie było tak różowo to lufa km-u wieżowego jest krzywa i razi rdza na gasienicach - lepiej było zmalować na czarno i przetrzeć metalizerem. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Jest krzywa , bo mi się uszkodziła w pudełku, i nic na to poradzić nie można, ale wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Piękny jest a rdzę jak zrobiłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Rdzę zrobiłem różnymi pigmentami. Najpierw pomalowałem rdzawą farbą z Lifecolor, następnie pigmentem "Track rust" z AK, zmieszanym z white spirit, pomalowałem elementy metalowe. Posuszyłem suszarką i podobną metodą dałem może ciut przesadnie-ale lubię rdzę, inne odcienie z MIG na koniec z jakimś pigmentem ziemistym. Wstawiłem jeszcze zdjęcia koparko-spycharki "Belorus"-zapraszam do działu "Pojazdy cywilne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam. O lufie wspomniał już Krzysiek. Zęby na gąskach przetrzyj metalizerem i stłum tą czystą czerń i bedzie git. Model bardzo pozytywny w odbiorze. Gratulacje i witamy wśród pancerniaków. Uważaj bo to wciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Jasne , dzieki. Wiem, że wciąga jak diabli, chciałoby się kupować i kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 fajny sprawia wrażenie jak by długo stał nieużywany w jednym, niezadaszonym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 całkiem fajny ale pierwsze co zauważyłem to "zatkana lufa" działa (nie wiem czy dobrze widzę) pewnie jest plastikowa i nie nawiercona, pomaluj jej środek chociaż na czarno żeby tak nie raziło w lampie na wieży brak szkła, a przynajmniej srebrnego odbłyśnika poza tym podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 OD strony technicznej wykonanie bardzo mi się podoba. Jednak według mnie jest "kompozycja " jest trochę nielogiczna. Jak na pojazd w eksploatacji to jest za bardzo zardzewiały, szczególnie gąsienice. a jak na pojazd porzucony to za dużo klamotów na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Rewelacja Gratuluje jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Wspaniały model. Mógłbyś jeszcze pobrudzić ciemniejszymi pigmentami gąsienice bo wygląda z nich jakiś zółty kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2012 i racja , sa zbyt pordzewiałe gąsienice ,tym razem tak wyszło, w innych tak nie przesadziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Wykonany na poziomie, jedyne co mi się nie podoba to zielsko na przodzie, dość sztuczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam Ogólnie model wykonany dość kunsztownie i ciekawie, choć jak dla mnie obicia i rdza (głównie na zębach gąsienic) są trochę nazbyt mocno wyeksponowane. Kolega Tofik słusznie zauważył, że tego typu ślady eksploatacji kłócą się z klamotami (swoją drogą wykonanymi całkiem nieźle). Koniec końców całkiem dobry początek Twojej przygody na forum, niepozbawiony pewnych niedoskonałości, ale dobrze rokujący na przyszłość. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam! Model fajny! Podoba mi się. Tylko za mocno pordzewiałe są te gąski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi