Marcin Witkowski Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Już po premierze. I jak Wam się podoba? http://www.airliners.net/open.file/1233546/L/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Kadłub, skrzydła, gondole silników. Klasyka. Nic fascynującego. Zupełnie inaczej wygląda A380. Wyróżnia się sposród innych Airbusów tak jak 747 wśród Boeingów. Poza tym A 380 jest europejski i dlatego jest wg mnie fajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Jestem podobnego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 No z tego co obejrzełem na tych zdjęciach to w porównaniu to A380 nie jest czymś innym wyróżniającym się...Ten niewielki Airbus'ik wyróżnia się i jest na co popatrzeć.. Ale i tak Boeing jest ciekawy.. pozdrawiam Artur Radkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 A mie sie tam podoba Zwłaszcza w takim fajnym okazjonalnym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Jakiś taki plastikowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Jakiś taki plastikowyBo w 3/4 z kompozytow. Rozmawiamy tu o aspektach estetycznych, a w tej kwestii nowe dzieciatko Boeinga niczym szczegolnym sie nie wyroznia. A rozwiazania techniczne, polityka i aspiracje firmy to zupelnie inna bajka... A fajne jest to, ze PLL LOT bedzie jednym z pierwszych europejskich odbiorcow 787. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Mi tam sie podoba. Jakos tak dziwnie od przodu kojarzy mi sie z Caravelle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 10 Lipca 2007 Share Napisano 10 Lipca 2007 Hej, Co do kwestii estetycznej ... Boeing jak Boeing. Podobny do 777 (z zewnątrz - lekko zmieniony dziób), okazjonalne malowanie ciekawe, czekam na malowanie linii United (zresztą pewnie będzie podobne do tego "prezentacyjnego" biało-niebieski) no i oczywiście miło będzie widzieć "LOT" na 787. Co do kwestii ważniejszych dla pasażerów. Cieszy mnie, że klima będzie pracowała w końcu "po ludzku" z wilgotnośc wyższą od "0", pociesza większa przestrzeń i zapowiadany mniejszy hałas. pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 10 Lipca 2007 Share Napisano 10 Lipca 2007 A kiedy mają te maszyny trafić do LOT'u??? Bo zapowiada się na elegancki ale nowoczesny sprzęt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 10 Lipca 2007 Share Napisano 10 Lipca 2007 LOT zamowil narazie 7 maszyn (z opcja dokupienia kolejnych 7) w dwoch wariantach i maja zaczac wchodzic do sluzby juz w przyszlym roku. http://www.boeing.com/commercial/news/2005/photorelease/q3/pr_050907g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 10 Lipca 2007 Share Napisano 10 Lipca 2007 Wo, wo, wo... nieźle..Fajna sprawa..Dzięki za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Podoba sie, nawet bardzo. Wyróżnia się szczególnie poprzez linię skrzydeł, czekam na odnowionego 747. Marcin dzieki za foty, przydadzą się - znalazłem model takiej maszyny pod choinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AT_Cobra_Lublin Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Ja tam uważam ten samolot za wyjątkowo ładny i udany. W czasie kryzysu i po kryzysie strategia Boeinga jest o niebo lepsza od Airbus-owej. Ludzie nie chcą latać wolno i w luksusie ale chcą tanio i możliwie jak najszybciej dostać się z punktu a do b. Boeing 787 rulezz. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Kadłub, skrzydła, gondole silników. Klasyka. Nic fascynującego. Zupełnie inaczej wygląda A380. Wyróżnia się sposród innych Airbusów tak jak 747 wśród Boeingów. Poza tym A 380 jest europejski i dlatego jest wg mnie fajniejszy. A ja sobie podyskutują z tą opinią. Przede wszystkim porównywać 787 do A380 to tak, jakby oceniać jedną miarą ciągnik siodłowy i rodzinne kombi ;). Zupełnie różne kategorie. Ze klasyczny układ konstrukcyjny? Równie klasyczny co we wspomnianym A380 - wybór podyktowany ergonomia i funkcjonalnością, ciężko znaleźć w konstrukcji samolotu pasażerskiego miejsce na awangardę, choć jest ono właśnie w konstrukcji skrzydeł. Na tym zdjęciu tego nie widać, niemniej jednak, zamiast winglet'ów wykorzystane są końcówki na dużym kącie skosu z minimalnym wzniosem. Rozwiązanie skuteczniejsze niż klasyczne już winglet'y, czyli nie taka tu znów klasyka. Co do oceny samej sylwetki, pięknie dopracowana, czysta aerodynamicznie linia kadłuba w okolicy oszklenia kabiny załogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Skrzydła dają wrażenie dość miękkich albo mi się tak wydaje. W dodatku stosunkowo krótki start robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Skrzydła dają wrażenie dość miękkich albo mi się tak wydaje. W dodatku stosunkowo krótki start robi wrażenie Krótki start bo i tylko kilka osób na pokładzie , zero bagażu a i pewnie pod korek zalany nie był ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi