Robert Ostrowski Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Podkład Motip: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 A ja mam pytanie do Roberta i kolegów pancerniaków - zauważyłem (choć oczywiście mogę się mylić), że w pojazdach w zasadzie wszystko co się da jest montowane przed malowaniem (mam na myśli - gąsienice, jakieś kanistry, łopaty, sprzęty). Czy to nie utrudnia? Przecież Don Roberto nie przykleiłby podwozia do MiG-a przed malowaniem, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Mikołaj to na tyle jest duże ,że da się wymalować cieniutkim pędzelkiem wszystkie detale ,nie mówie tu o gąsienicach bo te akurat ja zawsze zdejmuje do malowania/w tym Shermanie też sa do zdjęcia a i góra k-ba też jest oddzielnie ,a wracając do MiGa to tu Cię zaskoczę w bo w konkursowym eRku podwozie wkleiłem przed malowaniem /bez kół/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Ja zazwyczaj nie montuję gąsek przed malowaniem. Ale wszystko inne zupełnie nie przeszkadza, elementy typu łopaty itd można bardzo łatwo pomalować przy użyciu pędzla. A przyklejanie po pomalowaniu może uszkodzić farbę. A co to za podkład Motip? Wygląda zachęcająco ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Po podkładzie wygląda prawie jak "królewska" 35-tka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 MOTIP Podkład szary numer 00101 ,używam go od kilku modeli i jest rewelacyjny daje satynową bardzo gładką powierzchnię ,tak samo jak surfacer z Gunze ujawnia wszelkie niedoróbki ,szybko schnie,można lać jak z przysłowiowego kranu i nie zalewa detali ani nie robią się zacieki /jak zaczyna robić sie zaciek to pod żadnym pozorem nie dotykać aż wyschnie i wszystko wraca do normy/ 200ml za 13 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Dzięki za wyjaśnienia. A z tym eRem to rzeczywiście jakoś mi umknęło - traktuję to jako wyjątek od reguły A Ty Robert uważaj, bo jak tak dalej pójdzie, to staniesz się jakimś kiwi czy innym emu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Jeżli dasz jeszcze radę popraw pistol port, zaszpachlować. Tamiya daje do przyklejenie tą część i... wygląda jak przyklejony, natomiast w oryginale stanowi "jedność" ze skorupą wieży. źródło primeportal.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam. Motip jest rzeczywiście rewelacyjny. I to nie tylko podkład ale lakier też. Psikam go prosto z puchy i jest git. Od pewnego czasu używam go zamiast sido. Robert zapalniczka wygląda rewelacyjnie. Będe obserwował z uwagą. Ostatnio mam fazę na pojazdy używane przez Polaków i wszelkie merytoryczne wypowiedzi koduję i obserwuję pilnie. Trochę ciężko się połapać w tych wszystkich różnicach w pojazdach i na starość przyszło się uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Nie mogę znaleźć dokładnie tego podkładu o którym pisałeś. Ten będzie się nadawał? http://allegro.pl/podklad-do-plastiku-na-plastik-400-ml-motip-i2294009177.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Nie Piotr to jest primer do plastiku i jest:bezbarwny ten o którym ja pisze to normalny do karoserii ,nie masz u siebie w mieście sklepu z farbami ? Tu masz 200ml http://allegro.pl/podklad-lakier-podkladowy-szary-200-ml-motip-wroc-i2296262403.html i 500ml http://allegro.pl/motip-podklad-akrylowy-szary-lakier-spray-500ml-i2303812833.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Nie mieszkam w mieście ;) Ale podjadę w tygodniu do jakiegoś lakierniczego i zakupie. Teraz dokładnie wiem już co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam Robert - "Świetlik" całkiem całkiem...Tak jak wspominał VIS13, wyprofiluj szpachlą ten pistol port, żeby nie wyglądał jak doklejony. Druga sprawa, to osłona transmisji. Masz zostawioną szczelinę pomiedzy tą śrubowana listwą a osłoną. W rzeczywistości był to jednolity odlew Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Andrzej czy chodzi o ten element zaznaczony na fotografii? jesli tak to jeszcze wanna z górą nie jest ześrubowana i sklejona ,muszę najpierw podwozie pomalować ,jak skleje to podszpachluję ten rejon pistol port zaszpachlowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witaj Tak - to ten "region" Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 Kolorek położony Pactra A88 ,pierwszy raz /za radą Kolegi z forum/ rozcieńczałem Thinerem Gunze do serii C ,malowało sie super, rozjaśnienia bazowy plus biały na to jeden filtr Miga do trzy kolorowego kamo,jeszcze jakiś zielony zarzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Nie wiem czy z tą bielą nie przesadziłeś. Jakoś się odznacza jakby trochę zostało po zimowym kamo. Pewnie to wrażenie przejdzie po washach i filtrach. Pracuj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Pięknie wycieniowany . Ciekawy jestem efektu po zapowiedzianej obróbce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 Nie wiem czy z tą bielą nie przesadziłeś. jesli masz na myśli podwozie to tam białego nie ma a kurz z AK:) ,a jeśli górę to zdjęcia może ciut za jasne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Robert, jak nanosisz ten kurz a AK - jak filtr, wash? Jaka powierzchnia pod niego? Mam go, ale jakoś nie byłem przekonany poprzednim razem. Może bym go wrzucił na Granta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 Ja kłade na połysk ,tak jak łosz ,jeśli za dużo to mozna benzynką do zapalniczek zmyć ,zmienic kształt ,nasycenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Fajnie Ci to wychodzi Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 No i kolejny bardzo sympatyczny produkt. Świetnie idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Zielony filtr ,sido ,zadrapania i ubytki farby /jasne to rozjaśniona baza w srodkach ciemne farba olejna dla plastyków/sido,kalki,łosz /MIG/ ,zacieki /AK/gloss akrylowy z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekA Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Fajnie to wygląda, będą pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi