Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich .

Chciałbym wam zaprezentować mój najnowszy projekt Polskiego F-16D.

Do zestawu kinetica dokupiłem dodatkowo blaszkę foto-trawioną z Eduarda i dysze wylotową firmy ARIES .SAM_7793.jpg

Na pierwszy ogień poszły siedzenia .

Z materiału stosowanego do wykładania pudełek z biżuterii wyciąłem charakterystyczne ''misiowe'' obicia.

SAM_7795.jpg

SAM_7796.jpg

SAM_7827.jpg

I rozpoczęta budowa kokpitu :

SAM_7831.jpg

SAM_7830.jpg

Napisano

obetnij czujniki ciśnienia na fotelu, nasze jastrzębie ich nie mają

Napisano
obetnij czujniki ciśnienia na fotelu, nasze jastrzębie ich nie mają

Mają, tylko ze w złożone, rozkładają się po katapultowaniu:

0702180010.jpg

Napisano

Blaszki Eduarda jak zawsze w odpowiednim kolorze

Fotel - w 1/72 byłby ok, ale 1/48... ubogo. Żywiczne pewnie drogie, popracuj nad tymi co masz i będzie ładnie Zapuść coś washa, suchy pędzelek, jakieś drobiazgi

Tyle czepialstwa. Relacje będę śledził bo mam chrapkę na tego Kinecta...

Napisano

Cześć Damian, kokpit wygląda całkiem dobrze, ale czynisz wiele aby utrudnić nam jego ocenę i odbiór przez to fatalne tło. Spróbuj na jednolitym - pozdrawiam, Mikołaj

Napisano

I bierz pod uwagę co piszą inni ;) Odbiorniki ciśnień do złożenia, zagłówek fotela czarny - Leszek wrzucił zdjęcie. Kalki z zestawu będą? Jeśli dobrze pamiętam strasznie ciemne są tam numery boczne (i nie tylko?)...

Napisano
Odbiorniki ciśnień do złożenia. Kalki z zestawu będą? Jeśli dobrze pamiętam strasznie ciemne są tam numery boczne (i nie tylko?)...

Nie wiem o co wam dokładnie chodzi z tym odbiornikiem ciśnienia .Jakbyś mógł na zdjęciu pokazać która to część to był bym wdzięczny ?

A co do kalek to fakt numer boczny to jest czarny ,a powinien być ciemno szary będę to musiał jakoś stonować ,a to co się da to spróbuje namalować .

Napisano

Oto jedna z części wlotu powietrza:

SAM_8017.jpg

Maszynką do paznokci zeszlifowałem okropne nadlewki :

SAM_8021.jpg

I wygładziłem papierem ściernym :

SAM_8022.jpg

Po wszystkim nałożyłem szpachlę i zostało wyszlifować i wygładzić .

Napisano

Zasiadam w pierwszym rzędzie, rozgrzebałem ten model w zeszłym roku i leży,

więc chętnie pokibicuję

Napisano

Drążki sterowe, joysticki tak na prawdę, wkleiłeś tyłem na przód. Czyli odwrócone o 180 stopni.

Ładne zdjęcie fotela kolega Ci podlinkował, skorzystaj z niego i popraw ACES w swoim modelu. Malowanie zrobiłeś niewłaściwie; zagłówek w na większości powierzchni powinien być czarny, a ten "łosz" sprawił, że wyglądają nie jak detale z cieniowaniem, a jak brudne elementy.

Czujniki ciśnienia, to te skromne "czułki", które w Twoich fotelach odstają na boki u szczytu zagłówka. Na podlinkowanym zdjęciu doskonale widać, że w wersji fotela stosowanej w Jastrzębiach te detale są rozkładane dopiero w momencie wystrzelenia fotela (oby się nigdy nie musiały rozłożyć). Ja to u siebie, nie starając się by było 100% detali (źle pomalowany jest też materac - model powstawał kiedy nasze F-16 jeszcze nie latały), zrobiłem tak:

VIPERUPDATE051802.jpg

Napisano

Już pomalowałem na czarno zagłówki i odciąłem czujniki ,odwróciłem joysticki.

A ten mechanizm co jest zboku zagłówka znajduje się z obu stron ?