Jump to content

F-16D block 52+ 1/48 Kinetic

damian70n
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich .

Chciałbym wam zaprezentować mój najnowszy projekt Polskiego F-16D.

Do zestawu kinetica dokupiłem dodatkowo blaszkę foto-trawioną z Eduarda i dysze wylotową firmy ARIES .SAM_7793.jpg

Na pierwszy ogień poszły siedzenia .

Z materiału stosowanego do wykładania pudełek z biżuterii wyciąłem charakterystyczne ''misiowe'' obicia.

SAM_7795.jpg

SAM_7796.jpg

SAM_7827.jpg

I rozpoczęta budowa kokpitu :

SAM_7831.jpg

SAM_7830.jpg

Blaszki Eduarda jak zawsze w odpowiednim kolorze

Fotel - w 1/72 byłby ok, ale 1/48... ubogo. Żywiczne pewnie drogie, popracuj nad tymi co masz i będzie ładnie Zapuść coś washa, suchy pędzelek, jakieś drobiazgi

Tyle czepialstwa. Relacje będę śledził bo mam chrapkę na tego Kinecta...

I bierz pod uwagę co piszą inni ;) Odbiorniki ciśnień do złożenia, zagłówek fotela czarny - Leszek wrzucił zdjęcie. Kalki z zestawu będą? Jeśli dobrze pamiętam strasznie ciemne są tam numery boczne (i nie tylko?)...

Odbiorniki ciśnień do złożenia. Kalki z zestawu będą? Jeśli dobrze pamiętam strasznie ciemne są tam numery boczne (i nie tylko?)...

Nie wiem o co wam dokładnie chodzi z tym odbiornikiem ciśnienia .Jakbyś mógł na zdjęciu pokazać która to część to był bym wdzięczny ?

A co do kalek to fakt numer boczny to jest czarny ,a powinien być ciemno szary będę to musiał jakoś stonować ,a to co się da to spróbuje namalować .

Zasiadam w pierwszym rzędzie, rozgrzebałem ten model w zeszłym roku i leży,

więc chętnie pokibicuję

Drążki sterowe, joysticki tak na prawdę, wkleiłeś tyłem na przód. Czyli odwrócone o 180 stopni.

Ładne zdjęcie fotela kolega Ci podlinkował, skorzystaj z niego i popraw ACES w swoim modelu. Malowanie zrobiłeś niewłaściwie; zagłówek w na większości powierzchni powinien być czarny, a ten "łosz" sprawił, że wyglądają nie jak detale z cieniowaniem, a jak brudne elementy.

Czujniki ciśnienia, to te skromne "czułki", które w Twoich fotelach odstają na boki u szczytu zagłówka. Na podlinkowanym zdjęciu doskonale widać, że w wersji fotela stosowanej w Jastrzębiach te detale są rozkładane dopiero w momencie wystrzelenia fotela (oby się nigdy nie musiały rozłożyć). Ja to u siebie, nie starając się by było 100% detali (źle pomalowany jest też materac - model powstawał kiedy nasze F-16 jeszcze nie latały), zrobiłem tak:

VIPERUPDATE051802.jpg