damian70n Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam wszystkich . Chciałbym wam zaprezentować mój najnowszy projekt Polskiego F-16D. Do zestawu kinetica dokupiłem dodatkowo blaszkę foto-trawioną z Eduarda i dysze wylotową firmy ARIES . Na pierwszy ogień poszły siedzenia . Z materiału stosowanego do wykładania pudełek z biżuterii wyciąłem charakterystyczne ''misiowe'' obicia. I rozpoczęta budowa kokpitu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 obetnij czujniki ciśnienia na fotelu, nasze jastrzębie ich nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 obetnij czujniki ciśnienia na fotelu, nasze jastrzębie ich nie mają Mają, tylko ze w złożone, rozkładają się po katapultowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 to niech Damian je złoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Start swietny. Bardzo ladnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Blaszki Eduarda jak zawsze w odpowiednim kolorze Fotel - w 1/72 byłby ok, ale 1/48... ubogo. Żywiczne pewnie drogie, popracuj nad tymi co masz i będzie ładnie Zapuść coś washa, suchy pędzelek, jakieś drobiazgi Tyle czepialstwa. Relacje będę śledził bo mam chrapkę na tego Kinecta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Postaram się coś poprawić z tymi fotelami . Dzięki za uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 A o to gotowy kokpit: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Cześć Damian, kokpit wygląda całkiem dobrze, ale czynisz wiele aby utrudnić nam jego ocenę i odbiór przez to fatalne tło. Spróbuj na jednolitym - pozdrawiam, Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Postaram się coś z tym zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 I bierz pod uwagę co piszą inni ;) Odbiorniki ciśnień do złożenia, zagłówek fotela czarny - Leszek wrzucił zdjęcie. Kalki z zestawu będą? Jeśli dobrze pamiętam strasznie ciemne są tam numery boczne (i nie tylko?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Odbiorniki ciśnień do złożenia. Kalki z zestawu będą? Jeśli dobrze pamiętam strasznie ciemne są tam numery boczne (i nie tylko?)... Nie wiem o co wam dokładnie chodzi z tym odbiornikiem ciśnienia .Jakbyś mógł na zdjęciu pokazać która to część to był bym wdzięczny ? A co do kalek to fakt numer boczny to jest czarny ,a powinien być ciemno szary będę to musiał jakoś stonować ,a to co się da to spróbuje namalować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Oto jedna z części wlotu powietrza: Maszynką do paznokci zeszlifowałem okropne nadlewki : I wygładziłem papierem ściernym : Po wszystkim nałożyłem szpachlę i zostało wyszlifować i wygładzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 No pieknie pięknie Będe kibicował i obserwował temat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Zasiadam w pierwszym rzędzie, rozgrzebałem ten model w zeszłym roku i leży, więc chętnie pokibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Drążki sterowe, joysticki tak na prawdę, wkleiłeś tyłem na przód. Czyli odwrócone o 180 stopni. Ładne zdjęcie fotela kolega Ci podlinkował, skorzystaj z niego i popraw ACES w swoim modelu. Malowanie zrobiłeś niewłaściwie; zagłówek w na większości powierzchni powinien być czarny, a ten "łosz" sprawił, że wyglądają nie jak detale z cieniowaniem, a jak brudne elementy. Czujniki ciśnienia, to te skromne "czułki", które w Twoich fotelach odstają na boki u szczytu zagłówka. Na podlinkowanym zdjęciu doskonale widać, że w wersji fotela stosowanej w Jastrzębiach te detale są rozkładane dopiero w momencie wystrzelenia fotela (oby się nigdy nie musiały rozłożyć). Ja to u siebie, nie starając się by było 100% detali (źle pomalowany jest też materac - model powstawał kiedy nasze F-16 jeszcze nie latały), zrobiłem tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Już pomalowałem na czarno zagłówki i odciąłem czujniki ,odwróciłem joysticki. A ten mechanizm co jest zboku zagłówka znajduje się z obu stron ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Poprawione fotele ,odcięte czujniki i dorobiony mechanizm na zagłówkach : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Wiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Nie jest pod światło tylko obiekt jest oświetlony z drugiej strony A to już spora różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi