K.Barcz Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 http://www.scalemates.com/products/product.php?id=140069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 łał ,Tomek Sokoła w "48" wypuścił? Krzychu a jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 z czeskiego forum zabrałem i jak widzisz jest napisane w zapowiedzi. "cza" zapytać u źródła czy to nie żart czeski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Co tam model !! Ceeeeena to jest najważniejsze. A jakość, detale , ble ble ble. Robert może pokażesz postęp prac nad 1/72 Top-Gun , Wszystko w swoim czasie, Proponuję zaopatrzyć się defibrylator, ostatecznie możesz skorzystać z firmowego paralizatora ) Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Tomek dla mnie cena jest bardzo ważna ,a co do jakości to nie spodziewam sie gorszego niż "72" więc i o to nie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Coś wymyślę Jak w gazetce; to kólko to jakaś inna pierdołka, co miesiąc i nie będzie bolało. Co gdybać będzie jak będzie. Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Do czego to dochodzi, żeby po forach zagranicznych szukać takich informacji, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Jaka tam zagranica. Na Modelworku nie wolno robić lokowania produktu A to jeszcze nie produkt, tylko prototyp-prototypu. Tak jak inna 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Proszę jeszcze nie stawać, dopiero początek początku, Nauczony doświadczeniem nabytym w trakcie zapoznawania się z konstrukcją An-28/M-28 To W-3 i wielość jego odmian wymaga czasu i skupienia do osiągnięcia kompromisu i znalezieniu części wspólnej, akceptowalnej przez miłośników tego śmigłowca no i mnie. Temat łatwy-pozornie, czekał na realizację wiele lat 14-15 Tempo nie będzie takie jak z Antkiem ale szybciej niż ostatnie 15 lat. Za kolejność wersji nie gwarantuje ale co tam W-3 jest najważniejszy a nie NR boczny. Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 mimo wszystko stoje pierwszy w kolejce:) Ustaw się grzecznie na końcu. Ja już w niej stoję 15 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_S Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Też się ustawiam w kolejce tylko proszę żeby geometria, wymiary modelu były na tip-top, a zwłaszcza przednie oszklenie i osłony silników, bo to co jest w Sokole TopGun 1/72 z przednim oszkleniem, to ledwo co się mogę na to patrzeć.. znawcy tematu z pewnością dobrze wiedzą o co chodzi lepiej zrobić na początku ciężką robotę raz a dobrze, i potem to powielać w tysiącach egzemplarzy, niż powielać "szkolne" niedoróbki, których można było uniknąć, a które psują wygląd każdego sklejonego egzemplarza przepraszam za mój krytycyzm.. trzymam kciuki za Sokoła 1/48 Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Oj Jakie plany takie oszklenie A od czego są zdjęcia ? Vacu to jest tylko substytut, Kto powiedział, że żywica jest dla niedoświadczonych Tyle jest obecnie polistyrenowych opakowań, kasety, płyty, pasty to jest najłatwiejszy element. Panie Piotrze dla Pana specjalnie postaram się Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 A są planowane wersje uzbrojonie? W-3WA albo jeszcze lepiej W-3PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Od nich chciał bym zacząć. Poproszę o informację o zestawach uzbrojenia w 1/48 do zastosowania albo co w jakich modelach 1/48 "PL" Wszystkim się to przyda, nie chce mi się robić tych detali dla 1 sztuki wolę odkupić a model może być tylko z węzłami i belkami, a co na nich będzie ? Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Krzysio w pierwszym linku trochę okroił informację, może chciał oszczędzić co mniej wytrzymałym awarii sercowych Popatrzcie tutaj to dopiero upokajacze weźmiecie: http://www.scalemates.com/companies/company.php?id=847 A tak poważnie to spokojnie Panowie z tym podnieceniem, skorupa modelu i kawałek pudełka jeszcze modelu nie czynią. Uwierzcie, wiem co piszę Co tam model !! Ceeeeena to jest najważniejsze.A jakość, detale , ble ble ble. Zabawne, to pisze ktoś, kto mając gotowe pliki z opracowanymi kalkomaniami do wszystkich wersji W-3 i Mi-14 nie drukuje ich przez 3 lata, bo... ceny druku za wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Od nich chciał bym zacząć.Poproszę o informację o zestawach uzbrojenia w 1/48 do zastosowania albo co w jakich modelach 1/48 "PL" Wszystkim się to przyda, nie chce mi się robić tych detali dla 1 sztuki wolę odkupić a model może być tylko z węzłami i belkami, a co na nich będzie ? Tomasz Bilkiewicz Sądzę, że najlepiej było by wykonać na powieszenia to, czego nie znajdzie się w innych zestawach, więc z UPK-23-250 można zrezygnować. Na bank przydały by się wyrzutnia Mars-2, Zasobniki Platan czy ZR-8 i system Gad. Te wyrzutnie npr 80mm (W8-10 ? ) też warto było by wykonać, bo W-3 to bodaj jedyny typ statku powietrznego, który je przenosi. http://smiglowce.republika.pl/DSCF0156.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Poprzednie pytanie dotyczyło typowych elementów, Te osobliwe to powinny się znaleźć, Do Pana Jawtoszuka - TYLKO Podtrzymuję dalej "Jako Szef Wszystkich Szefów" (tak brzmiały Pańskie słowa-wazelina). Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć !!! Pańskie zachowanie jest tego świadectwem . Robimy w innej wadze. Przejdź na zawodowstwo. Z ubolewaniem dla Pana Z poważaniem dla pozostałych Tomasz Bilkiewicz PS Do Administratora Z godnością przyjmę "bana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Popatrzcie tutaj to dopiero upokajacze weźmiecie:http://www.scalemates.com/companies/company.php?id=847 Ojojoj! A gdzie znikła Kania 1/72?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Znowu żywica, znowu nie tknę modelu (a może się w końcu przełamię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazzy Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Hehe ile? Pińcet piękny kawalerze Czy cuś koło tego ;) Może producent SW-4 pójdzie na całośc i wypuści wszystkie produkty ze Świdnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 bardziej trywialn powod. strach przed nieznanym ;-) o ile aftermarketowe czesci ni przerazaja, tak mam obawy przed sklejeniem calego modelu z tego materialu. kiedys napewno sie przelamie, tak samo jak i do vacu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 strach przed nieznanym ;-) absurdalny strach, co warto podkreślić. Z pewnością masz rację, i z pewnością kiedyś zmierzę się z nieznanym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi