kowal76 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Witam wszystkich Chciałbym zaprezentować moją skromną gablotkę z modelami. Modele były sklejane w okresie od 2002 roku do dzisiaj z 4 letnią przerwą . Wszystkie modele malowałem pędzelkiem . Modele z okresu jak zaczynałem sklejanie czyli w latach 80 (rocznik 76) niestety nie przetrwały do dnia dzisiejszego. Mam gdzieś w piwnicy ich czarno białe fotki które robił mój Tata jak odnajdę to pokażę na forum. Wiem że wszystkie moje samoloty jakością daleko odbiegają od Waszych prac ale co tam chciałem je pokazać . Tak naprawdę dopiero teraz zbieram się do kupna aerografu, praca nim przyniesie zapewne o wiele lepsze efekty . Dzięki internetowi który mam od niecałego roku i forum dowiedziałem się trochę o budowie modeli i Wasze wspaniałe modele nakłoniły mnie do powrotu do sklejania . Sory za jakość zdjęć. Pozdrawiam Grzesiek created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Piękna kolekcja. Dzięki Tobie dowiedziałem się, że Finowie używali Beaufighterów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 To nie Beaufighter, tylko Bristol Blenheim Mk I. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Jakby się własne półki oglądało . Bardzo przyjemna kolekcja i kilka rodzynków. Dobrze, że inwestujesz w aerograf, to jest jednak skok jakościowy (chociaż wcale niełatwy). A ten Fin to Blenheim zdaje się... O! Kolega KRYSTEK też zauważył.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Dziękuję . Fin to Blenheim Mk I zestaw MPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Troszkę mydło i powidło: różne skale, różne okresy, cywilne i wojskowe... Spróbować można wszystkiego, ale lepiej wyglądają kolekcje tematyczne, także pomyśl o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Ops... Pomyłka ale i tak nie wiedziałem, że ich używali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Witam Banny napisał Troszkę mydło i powidło: różne skale, różne okresy, cywilne i wojskowe... Spróbować można wszystkiego, ale lepiej wyglądają kolekcje tematyczne, także pomyśl o tym. Masz rację nie przywiązywałem wagi do kolekcji tematycznych , kupowałem i kupuję modele które podobają mi się i mam ochotę je skleić . Zbieram się do stworzenia kolekcji pasażerów w 1/144 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Ale to bardzo dobrze że robisz to na co masz ochotę, ale fajnie by wyglądało jakbyś to poukładał tematycznie tak jak na pierwszej półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Tak , tylko wtedy wszystkie modele nie zmieszczą się w gablocie . Na początku gdy było ich mało to były poukładane skalami i tematycznie , gdy ich przybyło musiałem jakoś zagospodarować miejsce i dlatego tak to wygląda. Zamierzam zrobić jakąś drugą gablotkę na modele . Nie chcę stawiać poza gablotą ponieważ strasznie się kurzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Półka modelarza... odwieczny problem i dylemat pomiędzy ilością modeli, spójnością / wielością kolekcji i ograniczonym miejscem. Kolega Kowal76 zaprezentował swoje zbiory w sympatyczny sposób, ale zarazem nostalgiczny, przywołujący wspomnienia. Z drugiej strony, każdy z modeli zasługiwałby na podziwianie go z osobna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Września 2012 Autor Share Napisano 15 Września 2012 (edytowane) Najnowszy model który skleiłem , MiG 21 Bis Eduard 1/144 . created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 (edytowane) MiG 21 MF Plastyk 1/72 created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Witam wszystkich Chciałbym zaprezentować moją skromną gablotkę z modelami. Modele były sklejane w okresie od 2002 roku do dzisiaj z 4 letnią przerwą . Wszystkie modele malowałem pędzelkiem . Modele z okresu jak zaczynałem sklejanie czyli w latach 80 (rocznik 76) niestety nie przetrwały do dnia dzisiejszego. Mam gdzieś w piwnicy ich czarno białe fotki które robił mój Tata jak odnajdę to pokażę na forum. Wiem że wszystkie moje samoloty jakością daleko odbiegają od Waszych prac ale co tam chciałem je pokazać .... patrzę że rocznik 76 działa miałem podobny "zestawik" ale przez swoją głupotę sprawdzałem z 4 piętra czy latają --- nie chciały totalna głupota ale też wróciłem do klejenia i malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Października 2012 Autor Share Napisano 20 Października 2012 (edytowane) Witam Odnalazłem stare fotki moich modeli z lat 80 robione przez mojego Tatę . Oczywiście czarno-białe bo tylko takie fotografie robił Tata. Modele to oczywiście Kp,Novo, Plastyk , Plasticard itp. Niestety żaden z modeli nie dotrwał do czasów dzisiejszych , a była by fajna pamiątka . Na jednej z fotografii jestem ja przy Ił 28 gdzieś 30 lat temu z hakiem w Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie. created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Na widok tych fotek ożywają wspomnienia! Niektóre z modeli Twojego Taty sam sklejałem (Si-204, spitfire, Mig-15UTI, P-61), a inne (np.MB-200) oddałem za darmochę synowi kolegi kilka lat temu. Było tam parę rarytasów, ale nie wiedziałem wtedy, że jeszcze wrócę do modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Modele sklejałem ja , malowała Mama a foty robił Tata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Share Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elephant Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Witaj! Wrócę na chwilkę do Twojego pierwszego postu, czy to jest Ił-14? Grzegorz - cała kolekcja bardzo mi się podoba! Pozdrawiam bardzo serdecznie, Paweł Stępiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Witaj! Wrócę na chwilkę do Twojego pierwszego postu, czy to jest Ił-14? Grzegorz - cała kolekcja bardzo mi się podoba! Pozdrawiam bardzo serdecznie, Paweł Stępiński Witaj , tak to Ił 14 z zestawu Amodel 1/144 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) created by Edytowane 13 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi